Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

морски круизи

Приключения

  • Шри Ланка...
  • Кабо...

Последни новини

Шри Ланка - ОСТРОВЪТ КАТО СЪЛЗА, БОГАТ НА ДИВА ПРИРОДА И ОСТАНКИ ОТ РАННИ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Период:
04.04.2017 - 14.04.2017
11.10.2017 - 21.10.2017

Маршрут:

София - Доха - Коломбо – Анурадапура – Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Вадува/Бентота - Коломбо – Доха - София

Цени от:3345 лв
Резервирай

Описание:

11 дни/ 10 нощувки / 9 закуски / 9 вечери

Дати:от 04 април до 14 април 2017 г.

                     от 11октомври до 21октомври 2017г.

 

1 ден София – Доха

Отпътуване от София в 20.40ч.с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха.Кацане в Доха в 01.20 ч. и настаняване в хотел – за група с тръгване 04.04. Нощувка.      

2 ден  Коломбо

Излитане за Коломбо в 10.30 ч./*за група с тръгване 11.10. в 02.15 ч. и кацане в 17.40 ч./* в 09.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор и начало на обзорна вечерна/*дневна обиколка, която предвижда минаване покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден Коломбо – Анурадапура - Сигирия

Закуска.Отпътуване за Анурдапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IVв.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступатаРуванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка,пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел в района наСигирия. Вечеря. Нощувка.

4 ден  Сигирия - Полонаруа

Закуска.Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от Vв. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVIв. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден  Дамбула – Канди

Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO).Храмът, вграден в скалата,е създаден още през IIIв. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуванеза  Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят.Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден  Канди – Пинавела – Вадува/Бентота

Закуска.Отпътуване за Вадува/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Вадува/Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на  острова и е считана за най- красивия  курортен  район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

7 ден  Вадува /Бентота Балапития - Гол (екскурзия по желание)

Закуска.Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозапазното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град,намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще  минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота.Вечеря.Нощувка.

8 ден  Вадува - Бентота

Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

9 ден Вадува - Бентота

Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

10 ден Вадува - Бентота

Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

11 ден Вадува – Бентота – Доха - София

Закуска.Трансфер за полет до Доха в 10.50ч. Кацане в Доха в 13.05 ч. Полет за София в 14.30ч.Кацане на аерогара София в 19.40 ч.

 

 

КРАЙНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ с включени летищни такси: 

 

Дати на тръгване

на турист в двойна стая

04.04. – 16.04.2017 г.

 3345 лв.

 

11.10. – 23.10.2017г.

 3395 лв.

 

Ранни записвания: отстъпка 130 лв. до 10.01.2017 г. за дата на тръгване 04.04. и до 21.03.2017 г. за дата на тръгване 11.10.

 

Доплащане за:

·         единична стая –439 EUR

·         медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 22лв., за лица над 65 г. –  31лв., над70 г. – 44лв.

·         при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. –90 EUR

·         виза за Шри Ланка – 35 USD(полага се на място при влизане в страната)

 

Примерни хотели, предвидени по програмата: hotel Colombo Ozo– 4* (www.ozohotels.com/colombo-srilanka) или подобен в Коломбо, hotel Aliya Resort -4* (www.aliya-resort-and-spa-sigiriya-sri-lanka.ww.lk/)или подобен в района на Сигирия/Дамбула, Topaz Hotel– 4* (http://www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk)или подобен в Канди, hotel Citrus Waskaduwa– 4* (www.citrusleisure.com/ourhotels-en.html)или подобен в Вадува.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи– за основния тур до 9-я ден, минимален брой за продължението на тура след 9-я ден – 2 туристи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:10 дни преди началната дата

 

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Цената включва:

    международен самолетен билет София – Доха - Коломбо – Доха - София, летищни такси, 10/*9нощувкив хотели 4****, от които, 1 – в Доха– за дата на тръгване 04.04., 1 – в Коломбо, 2 – в района на Сигирия, 1 – в Канди, 5 - Вадува /Бентота,9 закуски, 9 вечери, всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, всички входни такси за посочените обекти, туристическа програма на български език, посещение на резервата за слонове в Пинавала, кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди, водач - преводач от агенцията, придружаващ групата до 9-я ден.

Цената не включва:

    бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, eднодневна екскурзия до Балапития и Гол– 65EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите.

дати и цени:

  • 04.04.2017 - 14.04.2017 3345 лв
  • 11.10.2017 - 21.10.2017 3345 лв


още екскурзии