Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

морски круизи

Приключения

 • Лятна...
 • Шри Ланка...

Последни новини

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС

Период:
27.10.2017 - 07.11.2017

Маршрут:

Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – Сиян - Шанхай – Жужияо Хонг Конг - Макао

Цени от:1998 €
Резервирай

Описание:

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА  И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС

 

Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – СиянШанхай – Жужияо Хонг Конг - Макао

 

27.1007.11
12 дни/9 нощувки

Цена: 1998евро/3908лв.

 

Неслучайно Китай от местен език  се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

 

ПРОГРАМА

1 ден /27.10.2017/СОФИЯ- ИСТАНБУЛ

Полет от София с Турскиавиолинии в 21:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч.

 

2 ден /28.10.2017/ИСТАНБУЛ - ПЕКИН

Полет от Истанбул в 01:25и кацане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4*(www.beijingplazahotel.com) или подобен. Свободно време. Вечеря (включена в цената).Нощувка.

 

3 ден/29.10.2017/ПЕКИН

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света- Тян ан Мън(Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. 

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Посещение на Небесния храм – това е един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света.

Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли -традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.

Връщане в хотела.

Допълнителна екскурзия:Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (35евро/69 лева).Нощувка.

 

4 ден/30.10.2017/ПЕКИН- ЖЕНГЖОУ

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следва фото паузапредОлимпийският парк–там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждатолимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция.

Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа), 2'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Zhengzhou Holiday Inn Express Hotel 3*(http://www.hiexpress.com) или подобен в Женгжоу. Нощувка.

 

5 ден /31.10.2017/ЖЕНГЖОУ - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН

Закуска, напускане на хотела.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Трансфер до гарата. Oтпътуване от Лоян около 15ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2'ра класа. Пристигане в Сиян. Настаняване в хотел Skytel XianHotel4* (http://www.skytelhotelxian.com/) или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

6 ден /01.11.2017/ СИЯН– ШАНХАЙ

Закуска, напускане на хотела.

Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия(ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. 

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени(ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска-хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.  

Трансфер до летището в Сиян за вечерен полет до Шанхай(около 2 часа). Късно кацане и настаняване в хотелZhoungxiang hotel Shanghai 4*(http://www.zhongxianghotelshanghai.com/) Нощувка.

 

7 ден /02.11.2017/ ШАНХАЙ

Закуска.

Шанхай– деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Туристическата обиколка на Шанхайзапочва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следва посещение на Бунд,Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря.

Допълнителна екскурзия:Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.

 

8 ден /03.11.2017/ ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО– ШАНХАЙ

Закуска.

След закуска свободно време или по желание екскурзия до Zhujiajiao– около 6 часа (70 евро/137лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.Има включен обяд по време на екскурзията.

Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.

Допълнителна екскурзия:Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (35 евро/69 лева). Нощувка.

 

9ден /04.11.2017/ ШАНХАЙ– ХОНГ КОНГ

Закуска.

Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal OrientalHotel4* (www.regalhotel.com).

Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Свободно време. Нощувка.

 

10ден /05.11.2017/ ХОНГ КОНГ - МАКАО

Закуска.Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145евро/285 лв.).Отпътуванерано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.


11ден /06.11.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска.Освобождаване на хотела и оставяне на багажа в стая за багаж. Свободно време. Вечерен трансфер до летището и полет с Турски авиолинии в 23:15ч.

 

12ден /07.11.2017/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане в Истанбул в06:10ч. Полет за София в 08:45 и кацане в София в 09:10ч.

 

 

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

 

На човек в двойна стая

Единична стая

3'ти възрастен

 1998 € / 3908 лева

 2235€ /4371 лева

 1998 € / 3908  лева

 

 

 

Цената включва:

·         Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Хонг Конг– Истанбул – София с включени летищни такси към дата 10.05.2017 - 176 евро/ 344 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.

·         Самолетен билет за вътрешен полет Сиян – Шанхай с включени летищни такси

·         Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси

·         9нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*- 2н.в Пекин, 1 н. в Женгжоу, 1 н. в Сиян, 3 н. в Шанхай и 2 н. в Хонк Конг

·         Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела

·         Трансфер Женгжоу – Сиян с влак стрела

·         1 вечеря в китайски ресторантили в хотелав Пекин

·         6 обяда в китайски ресторанти

·         Климатизиран транспорт

·         Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти

·         Билетза Телевизионната кула в Шанхай

·         Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програматапри минимум 16 пътуващи

·         Всички трансфери, упоменати в програмата

·         Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро

·         Водач на групата през цялото пътуване при минимум 16 пътуващи

 

 

Цената не включва:

·         Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени

·         Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (60 $), заплащат се в Китай.

·         Разходи от личен характер

·         Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·         Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·         Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·         Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 70 евро/137 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста).

·         Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145евро/285 лв.

·         Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USDна човек.Заплаща се в България.

·         Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

 

Допълнителна информация:

·         Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD= 1,75лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

·         Международен паспорт, валиден минимум6 месеца следдатата на завръщане от Китай

·         Попълване на визов формуляр

·         2 цветни снимка паспортен формат

·         Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USDна човек


Вид използвани транспортни средства

 • Самолет
 • Автобус
 • Влак
 • Ферибот

 

Полетно разписание:

 

TK 1030  27OCT   SOF IST    2140 2305               

TK   20   28OCT    IST PEK   0125 1525                   

TK   71   06NOV   HKG IST    2315 0610                  

TK 1027 07NOV   IST SOF    0845  0910              

 

Ваксини

·         Няма медицински изисквания за имунизации

 

Начин на плащане:

·         При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв

·         Доплащане 40 дни преди пътуването или 18.09.2017


Срокове за анулации и неустойки:

·         До 70 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

·         От 69 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв

·         От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Забележка:

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 16 човека!
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Цената включва:

  ·         Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Хонг Конг– Истанбул – София с включени летищни такси към дата 10.05.2017 - 176 евро/ 344 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.

  ·         Самолетен билет за вътрешен полет Сиян – Шанхай с включени летищни такси

  ·         Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси

  ·         9нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*- 2н.в Пекин, 1 н. в Женгжоу, 1 н. в Сиян, 3 н. в Шанхай и 2 н. в Хонк Конг

  ·         Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела

  ·         Трансфер Женгжоу – Сиян с влак стрела

  ·         1 вечеря в китайски ресторантили в хотелав Пекин

  ·         6 обяда в китайски ресторанти

  ·         Климатизиран транспорт

  ·         Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти

  ·         Билетза Телевизионната кула в Шанхай

  ·         Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програматапри минимум 16 пътуващи

  ·         Всички трансфери, упоменати в програмата

  ·         Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро

  ·         Водач на групата през цялото пътуване при минимум 16 пътуващи

Цената не включва:

  ·         Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени

  ·         Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (60 $), заплащат се в Китай.

  ·         Разходи от личен характер

  ·         Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

  ·         Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

  ·         Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

  ·         Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 70 евро/137 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста).

  ·         Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145евро/285 лв.

  ·         Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USDна човек.Заплаща се в България.

  ·         Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини 

дати и цени:

 • 27.10.2017 - 07.11.2017 1998 €


още екскурзии