Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК 01.04.2018

Период:
01.04.2018 - 08.04.2018

Маршрут:

Делхи - Агра - Джайпур

Цени от:1050 €
Резервирай

Описание:

Делхи - Агра - Джайпур

01.04.2018 – 08.04.2018

 

Индия е страна на разнообразията – от покрити със сняг планини до пясъчни плажове, спокойни храмове, шумни фестивали, от села осветени с фенери до градове на софтуерната индустрия – едва ли е изненадващо, че Индия е наречена най-разноцветната страна в света. Дом на повече от 1 милиард души, Индия е смес от многобройни етнически групи, който сътворява опияняващ коктейл за туристите. Индия не е само една от най-старите цивилизации, тя е най-голямата демократична страна и прогресира изненадващо бързо сред развиващите се страни.

 

ПРОГРАМА

01.04.2018 София - Доха

Среща на летище София за полет към Доха в 20:30 часа. Кацане в Доха в 01:10 часа.

 

02.04.2018 Доха - Делхи 

Полет от Доха за Делхи в 02:45 часа. Кацане в Делхи в 08:45 часа местно време.

Посрещане от фирмата-партньов в Индия с венец от свежи цветя. Трансфер до хотела. Настаняване и време за почивка.

Добре дошли в Делхи - мистерия, магия и очарование. Делхи - градът на джиновете и на 25 милиона жители. Също като Рим на изтока, столицата на Индия се свързва с история за отминала империя. Многобройни армии са преминали през Индо-Гангската равнина и са оставили своя отпечатък върху града преди да изчезнат заедно с праха и останките на предшествалите ги завоеватели. Модерният Делхи представлява пъстра мозайка от средновековни крепости, могулски мавзолеи, прашни пазари, специфична градоустройствена архитектура и големи търговски центрове.

След обяд посещение на следните забележителности в Делхи:

Радж Гат - Мемориала на махатма Ганди.

Ред Форт - Минаване покрай Ред Форт и фото стоп.

Джама Масджит - Архитектурното чудо е разположено на висока платформа близо до една от най-известните улици в старо Делхи, Чанди Чоук и на около 500м от крепостта Ред Форт( Лал Кила). Това е най-голямата джамия в Индия и последното архитектурно чудо на Шах Джахан.

Стария Пазар на Делхи - Това е най-стария пазар в Делхи, създаден през 17 век от Шах Джахан по план на неговата дъщеря Джахан Ара. Обиколка с рикши на пазара и минаване покрай пазара на подправките, пазара за сребро и пазара за платове.

Гробницата на Хумаюн - Това е мавзолей на моголският султан Хумаюн. Той е бил построен по заповед на неговата вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е подобна на Тадж Махал, но е по-малко известна сред туристите. Тя е започната през 1562 г., а строителството ѝ е продължило 8 години.

Вечеря и нощувка в хотела.

 

03.04.2018 Делхи

След закуска обиколка на Делхи с разглеждане на следните заблежителности:

 

Кутуб Минар - Това е най-високата кула, не само в Делхи, но и в цяла Индия. Размерите са впечатляващи: височина 72.5 метра, диаметърър в основата е 14.32 метра като към върха се стеснява до 2.75 метра

Храма Лотус - Бахайският молитвен дом в Индия, известен като Лотос Темпъл е последната от седемте сгради, издигнати в различни части на света, всяка една със свой отличаващ облик. Всяка една привличаща народи от всички религии и раси да се поклонят пред Създателяна на Вселената и да изразят обичта си към Бог.

Бангла Сахиб - Сикхски храм в Делхи, свързан с осмия Сикхски Гуру - Хар Кришнан

Парламента и Индия Гейт - Минаване покрай Парламента и Индия Гейт.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

04.04.2018 Делхи - Агра (232 км /3-4 часа)

След закуска отпътуване към Агра. След пристигане посещение на следните забележителности:

Тадж Махал е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.

Индийският град Агра е средновековната столица на могулски Хиндустан, която днес е особено интересна и атрактивна дестинация най-вече заради невероятната едноименна крепост Агра (Agra Fort). Тя се намира на около 2, 5 километра северозападно от неповторимия шедьовър Тадж Махал. Крепостта Агра се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

Посещение на фабрика за обработка на мрамор и магазина "Pietradura", където можете да видите забележителни мраморни произведения.

Настаняване в хотела.

Вечеря и нощувка.

 

05.04.2018  Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур (241 км /5 часа)

След закуска отпътуване към Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри.

Древната столица Фатехпур Сикри, сега е пустинен град пълен с архитектурни чудеса.

Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година от великия император Акбар. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил.

Отпътуване към Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 

06.04.2018 Джайпур

След закуска разглеждане на следните забележителности в Джайпур:

Посещение на Амбър Форт, до където ще стигнете на гърба на слон или с джипове. Амбър Форт е ярък пример на традиционна архитектура. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Цялата крепост е забележителна с иникалното си съчетание между два архитектурни стила, които съжителстват отлично и в интериорната украса.

Хава Махал (Двореца на Ветровете): Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”.
Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят.

Джал Махал или Водният дворец: Наименованието на двореца идва от факта, че той е разположен насред самото езеро. Двореца впечатлява със сложната си архитектура, решен изцяло в типичния за района индо-монголски стил. Материалът използван при строителството на двореца е червен пясъчник и е издигнат преди около две столетия. Предназначението на водния палат е за лятна резиденция на тогавашния владетел и като място за удоволствия. Едно от удоволствията на владетеля е било отстрел на диви патици, а мястото е изключително подходящо за тази цел, тъй като самото езеро тогава е било като рай за всякакви птици.

Градския дворец на махараджата на Джайпур с множество дворове, градини и сгради. Днес, наследниците на махараджата живеят в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килимии и др

Джантар Мантар - Това е една от петте обсерватории, създадени от  раджпутския махараджа  Савай Джай Сингх II, построена между 1727 и 1734 год.г. Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са построени на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

07.04.2018 Джайпур - Делхи  (272 км/5-6 часа)

След Закуска отпътуване към Делхи. Настаняване в хотела в Делхи. Вечеря и нощувка.

 

08.04.2018 Делхи - Доха - София

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Делхи за полет към Доха в 10:05 ч. Кацане в Доха в 11:45 ч. Полет за София в 14:30 ч. Кацане в София в 19:30 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване

Цена на човек

Цена на човек в двойна стая в хотели 4*

1050 EUR

Цена за човек в Единична стая

1264 EUR

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 6 НОЩУВКИ

Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

 

Цената включва

 •    Самолетен билет София – Доха- Делхи – Доха – София

 

 •    6 нощувки в подбрани хотели 4*

 

 •    6 закуски и 6 вечери

 

 •    1 бутилка вода при пристигане

 

 •    Трансфери, екскурзии описани в програмата с климатизиран бус

 

 •    Разходка с рикши на пазара в Делхи

 

 •    Местен екскурзовод по време на посещенията на забележителности

 

 •    Застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 70 години. (За лица над 70 години се изисква доплащане от 20 лева)

 

 •    Водач по време на пътуването при група над 11 човека

 

 

Цената не включва

 • Виза за Индия на стойност 105 лева (заплаща се в брой в посолството при провеждане на интервю)

 

 • Напитки и хранения, които не са обявени в програмата

 

 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (около 30 евро)

 

 • Разходи от личен характер

 

 

Хотели

 

Град

 

Хотел

 

Джайпур

Zone By The Park Jaipur или подобен

Агра

Howard Plaza The Fern или подобен

Делхи

Golden Tulip

или подобен

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

 • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия.
 • Две цветни снимки на хартиен носител с големина 5х5 см.
 • Такса за виза на стойност 105 лева
 • Разпечатано и попълнено копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн

 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

1  QR 226 S 01APR  СОФИЯ ДОХА           20:30 01:10+1

2  QR 570 S 02APR  ДОХА ДЕЛХИ            02:45 08:45

3  QR 571 T 08APR  ДЕЛХИ ДОХА            10:05 11:45

4  QR 225 T 08APR  ДОХА СОФИЯ            14:30 19:30

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Депозит в размер на 500 евро при потвърждение

Доплащане до 01.03.2018

 

Цената включва:

  •   Самолетен билет София – Доха- Делхи – Доха – София
  •    6 нощувки в подбрани хотели 4*
  •    6 закуски и 6 вечери
  •    1 бутилка вода при пристигане
  •    Трансфери, екскурзии описани в програмата с климатизиран бус
  •    Разходка с рикши на пазара в Делхи
  •    Местен екскурзовод по време на посещенията на забележителности
  •    Застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 70 години. (За лица над 70 години се изисква доплащане от 20 лева)
  •    Водач по време на пътуването при група над 11 човека

Цената не включва:

  • Виза за Индия на стойност 105 лева (заплаща се в брой в посолството при провеждане на интервю)
  • Напитки и хранения, които не са обявени в програмата
  • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (около 30 евро)
  • Разходи от личен характер

дати и цени:

 • 01.04.2018 - 08.04.2018 1050 €


още екскурзии