Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ЯПОНИЯ - МАГИЯТА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ

Период:
10.04.2019 - 20.04.2019

Маршрут:

Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Киото –Осака

Нара – Хирошима – о.в Миаджима – Йокохама – Камакура 

Цени от:6150 лв
Резервирай

Описание:

ЯПОНИЯ

и магията на цъфналите вишни

 

10.04 – 20.04.2019

11 дни / 8 нощувки

 

Ранни записвания до 28.12.2018г

 

на цена: 6150 лева

 

1 ден Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч.и отпътуване за Дохас Qatar Air в22:30 ч. Кацане на летището в Доха

2 ден Кацане на летището в Доха в03:20 ч.Полет за Токио сQatar Airв 06:45 ч. Кацане на летище Ханеда в 22:40ч.вТокио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела.Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

3 ден Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токиос екскурзовод на руски език ивключен обяд.

Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза.Площада на Императорския дворецв историческия център на града. Посещение на величествения шинтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка.

 

4 ден Закуска.Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод на руски език и включен обяд.

Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година..Парка е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в Хотела.Нощувка.

 

 

5 ден Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или 

По желание: еднодневна екскурзия Камакура –Йокохамас екскурзовод на руски език и включен обяд.

( Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура. Много живописен по всяко време на годината. Храма Хасе Канон. Главната забележителност  на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град. Камакура. Известен е с голямата си будистка статуя, която е открито изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият  по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Хотела.Нощувка.

 

6 ден Закуска.Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод на руски език и включен обяд.

Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към пламнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония ( изкачването ще е с автобус ). Планината е обградена от 5 живописни езера – затова този район още се нарича и Фуджигоко ( петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико и изкачване  с лифт по пътя Качи Качи към близката планина Тендзо на 1000 м над морско равнище. От панораманата площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години  го посещава императорът с неговото семейство. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото  от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка.

 

7 ден Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод на руски език и включен обяд.

По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец. Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“.Посещение на музея на Кимоното, замъка Нидзе с великолепната си японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка.

 

8 ден Закуска.Пълен туристически денНара – Осакас екскурзовод на руски език и включен обяд.

Екскурзията ще започне с сити тур в Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти.Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония,като града е основан през 8-ми век. Парка на Нара се намира в центъра на града и в него за съсредотоени повечето забележителности. Парка е място където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизмът елените се смятат за посланници на боговете, затова освен символ на града тук много ги почитат. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка.

 

9 ден Закуска.Пълен туристически ден Осака – остров Мияджима – Осакас екскурзовод на руски език и включен обяд.

7:30 тръгване от хотела до влака, който направо ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима ( известен като острова на Храма ). До острова ще стигнем с корабче с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват светинята на Япония Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Острова се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. След обяд разходка в Хирошима. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка.

 

10 ден Закуска. Сутринта свободно време. Тръгване от хотела, към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. Пристигане на гарата в Токио и трансфер до Летище Нарита. 22:20ч полет на Qatar Airза Доха.

 

11 ден Кацане на летището в Дохав 04:10 ч. В07:05 чполет от Доха  сQatar Air за България.  В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2.

 

 

Край на програмата

 

Цена:6350 лв

 - 200лв отстъпка за ранно записване до 28.12.2018

 

 

Цената  на пътуването е калкулирана при курс 1 USD= 1.7лв.При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 

·         Цената е валиднаприминимум 20 туристи.

·         В случай, чеминималниятбройзаписанизаосъществяваненаекскурзиятане е достигнат, туроператорътможедаанулирапътуванетокатовъзстановинапътуващияизцяловсичкиплащания, направенизатуристическияпакет, бездадължидопълнителнообезщетение. Туроператорът е длъжендауведомипътуващитезаанулиранетонаекскурзията в срокдо 20 дни преди отпътуване

 

 

СТАНДАРТНИ ТАКСИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ:

 

·         Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 85 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист

 2/ от 84 до 35 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит

 3/ под  35 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет


УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ: 

·         Депозит - 1500 левпризаписване

·         Второплащане - 2500 левадо 10.01.2019

·         Пълноплащане - до 01.03.2019

·        
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

·         Задграниченпаспорт с 6-месечна валидносткъмкрайнатадатанаотпътуване

·         Личнакарта

·         Задецадо18г. пътуващи с единилибезродител, нотариалназаверкаотединияилидваматародители!

·         Пътуването е безвизово и безмедицинскиизискваниязаимунизации!


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

·         Ценатанапътуването е калкулиранаприкурс 1 USD = 1.7 лв. Припромянанасъотношениетодолар - лев с повечеот 0.03 лв. туроператорътсизапазваправотодаактуализираценатанапътуването.

·         Туроператорътсизапазваправотодаправипромени в реданаекскурзиите и часоветеимнапровежданеповременапрограмата.

·         Туроператорътпредлаганасвоитеклиенти и застраховка „Отказотпътуване“ -около 2% отпакетнатацена, заповечеинформацияпопитайте в офисани.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване 

Цената включва:

  • Самолетни билети по направлението:
  • София –Доха-Токио– Доха– София с полет на Qatar Air
  • Всички летищни такси по полетите на стойност290 евро към 15.08.2018г. Летищните такси  подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
  • Билети за влака стрела„ Шинкансен“ :
  • Фуджи–Киото
  • Осака - Токио
  • Всички трансфери летище – хотел – летище.
  • 4 нощувки в хотел3*APA Hotel Itabashi Ekimae в Токио.
  • 8 закуски на блок маса в хотелите по програмата
  • 2 нощувки в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото
  • 2 нощувки в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center в Осака.
  • 6 обяда по време на екскурзиите включени в програмата
  • Туристическа програма:
   • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
   • Туристическа програма в Никко  с включени такси за обектите и включен обяд.
   • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе  с включен обяд
   • Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд.
   • Пълен Туристически ден в Осака и старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд.
   • Пълен туристически ден Хирошима и остров Миаджима с включено корабче до острова и всички  такси за обектите и включен обяд.
  • Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
  • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
  • Водач – екскурзовод, от България
  • медицинска застраховка

Цената не включва:

  • разходи от личен характер
  • трансфер на 1 бр. голям куфар Токио – Осака – 20 $
  • Екскурзията Камакура –Йокохама  с екскурзовод на руски и включен обяд -  190 долара  - 5 ден
  • Доплащане за единична стая –830 лв

дати и цени:

 • 10.04.2019 - 20.04.2019 6150 лв


още екскурзии