Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Невероятният път: Гранд тур на Кавказ, Армения, Грузия и Азербейджан

Период:
12.04.2019 - 03.10.2019

Маршрут:

Място, за което не сте си помисляли, гледки, за които не сте мечтали. Да добавим и вкусната храна, изненадващо модерните градове и най-синьото небе... 12-те дни на това пътешествие ще ви пренесат в източна приказка, напълно различна от рутината тук.

Цени от:4398 лв
Резервирай

Описание:

 

Невероятният път: Гранд тур на Кавказ, Армения, Грузия и Азербейджан

 

Място, за което не сте си помисляли, гледки, за които не сте мечтали. Да добавим и вкусната храна, изненадващо модерните градове и най-синьото небе... 12-те дни на това пътешествие ще ви пренесат в източна приказка, напълно различна от рутината тук.

 

Продължителност:12 дни/ 10 нощувки/ 9 закуски/ 2обяда/ 10вечери

+вечери в тематични арменски, грузински и азербайджански ресторанти

 

Дати:

12.04.2019 – 23.04.2019

15.05.2019 – 26.05.2019

01.09.2019 – 12.09.2019

22.09.2019 – 03.10.2019

 

Маршрут на пътуването: София– Москва – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин – Татев – Севан– Дилижан – Садахло – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Янардаг – Баку – Москва – София

 

Къде ще спим?

10 нощувки, от които 3 нощувки в Ереван, 1 нощувка в Жермук, 3 нощувки в Тбилиси, 1 нощувка в Гудаури, 2 нощувки в Баку

Кои забележителности се посещават?

АРМЕНИЯ:

 • Ереван- площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“,Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк, паметника на „Майка Армения“, музея Ечмиадзин, Хор Вирап
 • Гарни - храма на Митра
 • Гехард – манастирът Гегард, пещерната река Гот
 • Татев – манастирът „Татев“ ,лифтът „кралете на Татев“
 • Севан – круиз по езерото, възможност за посещение на манастира
 • Дилижан -разходка по улица Шарамбеян

 

ГРУЗИЯ:

 • Тбилиси -  църквата Метехи, река Мтквари, крепостта Нарикала, серните бани, водопада до ботаническата градина, улица Шардени, стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната, езерото на костенурката
 • Ананури - замъка Ананури и водния резервоар Джинвали
 • Казбеги  - църквата Джерджети, наблюдаване на един от най-високите ледници в Кавказ Казбеги
 • Мцхета –манастира Джвари
 • Гори - музея на Сталин
 • Уплисцихе - „господарската крепост“- скален град

 

АЗЕРБАЙДЖАН:

 • Гобустан - исторически и архитектурен резерват, високо-технологичен музей „Гобустан“
 • Атежгах - храма на огнепоклонниците
 • Баку - музея на килима отвън, централната част на Баку, Баку булевард, Стария“ град, дворeца на Ширван Шах, Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай
 • Янардаг -горящ склон на хълм

Ще има ли водач от България?

Наш представител и екскурзовод ще придружава групата по време на цялото пътуване

Какви са полетите? 

Лети се с Руски авиолинии. Полетите са с 1 прекачване в Москва. Продължителността на полета до Москва е около 3 часа, а полетът до Ереван е около 2 часа и половина. Времето между двата полета е достатъчно, за да се осъществи връзката. Вътрешният полет от Тбисиси до Баку е с продължителност от около 2 часа.

Има ли включен багаж в цената?

Всеки пътуващ има право на ръчен багаж до 8 кг, който е задължен да бъде в салона на самолета и право на чекиран багаж до 21 кг.

Колко голяма е групата?

Групата е 15-20 души, което означава, че групата ще се придвижва бързо, могат да се посетят недостъпни за голяма група места и ще имате повече свободно време според личните ви интереси;

Степен на трудност:

Средна. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително. Има продължително ходене и понякога дълги трансфери с автобуса, които продължават повече от 3 часа.

Необходими ли са визи?

В Армения и Грузия визите се поставят при влизане в страната, но в Азербайджан има визов режим за български граждани. Кандидатстването може да стане индивидуално или служител на Агенцията да съдейства за попълването на формулярите и подаване на документите
(т.нар. виза съпорт – заплаща се допълнително)

 

 

ПРОГРАМА :

1-ви ден София – Москва – Ереван

Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:30ч. Пристигане в Ереван в 00:30ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)

Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден :Ереван - Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин - Ереван (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменскиястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

4-ти ден : Ереван – Татев - Жермук  (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещениена манастирският комплекс. Отпътуване и нощувка в спа курорта Жермук.

5-ти ден : Жермук - Севан + круиз по езерото Севан - Дилижан - Садахло – Тбилиси (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан.  Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към  Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден : Тбилиси (закуска, вечеря)

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти- църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден : Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден : Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

9-ти ден : Тбилиси - Гори - Уплисцихе – Баку(закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка.

10-ти ден : Баку – Гобустан- Баку (обяд, вечеря)

Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Възможност за наблюдение на красивите гледки към нощно Баку от виенското колело по залез слънце. Вечеря. Нощувка.

11-ти ден : Баку - Янардаг (закуска, вечеря)

Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителнитеисторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку –Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода.Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището.

12-ти ден : Баку – Москва – София

Ранен трансфер до летище Баку за полет до София през Москва в 05:10. Пристигане на летище София в 11:30ч.

 

 

Цени:

 

Възрастен в стая с две легла

Единична стая

Трети възрастен

Промо цена*

4178лв

4740лв

3988лв

редовни цени

4398 лв.

 

4990 лв.

 

 

4198лв

 

 

 

 

 

 

 

 

*Промо цените важат при резервациянаправена със100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

 

 

 

Резервация:

 • Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
 • Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане

 

 

 

 

Информация: 

 • Ваксинации не са необходими. 
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 10.

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.

 

                             

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.

Цената включва:

  Ø  Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Ереван/ Баку-Москва-София;

  Ø  Самолетен билет за полет Тбилиси – Баку, с включени летищни такси

  Ø  10 нощувки, от които :

  3 нощувки в Ереван

  1 нощувка в Жермук

  3 нощувки в Тбилиси

  1 нощувка в Гудаури

  2 нощувки в Баку

  Ø  9 закуски

  Ø  1 обяд

  Ø  1 обяд с посещение на готварски курс

  Ø  10 вечери(от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)

  Ø  Водач/преводач на български език;

  Ø  Местни екскурзоводи на руски;

  Ø  Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Ечмиадзин, Татев, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг

  Ø  Круиз по езерото Саван;

  Ø  Дегустация на бренди в Ереван;

  Ø  3 фолклорни вечери;

  Застраховка „Защита при пътуване“            

Цената не включва:

  Ø  Такса обработка на документи за виза – 40 лева

  Ø  виза за Азербaйджан 30 долара

  Ø  обяди (освен посоченитев програмата)

  Ø  бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);

  Ø  разходи от личен характер;

  Ø  всичко,неупоменато в цената включва;

  застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни. 

дати и цени:

 • 12.04.2019 - 03.10.2019 4398 лв


още екскурзии