Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Египет - приключения в земята на Фараоните

Период:
03.04.2019 - 03.12.2019

Маршрут:

София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

Цени от:2895 лв
Резервирай

Описание:

Египет - приключения в земята на Фараоните

София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София
11 дни / 10 нощувки с включени закуски, обяди и вечери
Периодина пътуване:

24.03. – 03.04.2019

26.10. – 05.11.2019

23.11. – 03.12.2019

ПРОГРАМА:

 

Ден 1:  София - Истанбул - Кайро 

 

Среща на Терминал 2 на летище София за полет в 09:50 ч. до Кайро, през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер доHotel Oasis 4*. Настаняване. Нощувка. 

 

 

 

Ден 2: Кайро - Александрия (около 2,5 часа)

Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря.

 

 Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“. 
Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка. 

Ден 3: Кайро - Гиза - Асуан

Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак 

 

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан


Ден 4: Асуан

Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел 

 

След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан.

Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum - 0.2 км, Unfinished Obelisk - 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener's Island - 1.8 км, Tombs of the Nobles - 2.8 км

Temple of Philae - 4.4 км, Aswan High Dam - 12 км

СвободновремевАсуан.Нощувка. 5-ти ден: АсуанАбу СимбелКом Омбо

Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб


Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка.

Връщаме се след час на кораба. Вечеря.

 

Ден 6: Едфу – Есна - Луксор 

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 

 

 

В 14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен

двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу. Нощувка на кораба в Едфу
 

Ден 7: Луксор 
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 

 

След закуска, рано сутринта към 07:00 ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор.

Нощувка на кораба в Луксор
Ден 8: Луксор - Хургада (около 4 часа) 

Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел


Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Долината на царете

(Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналияфараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.Обяд в местен ресторант.

После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси.Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море в 22:00ч. Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада

 

Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5*е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.

Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;

Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.

Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.

Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час

 

Хранене:

Главен Ресторант– Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.

Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).

Италиански ресторант– Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.

Ориенталски ресторант– Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Пицария– Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.

Сладолед

 

Барове:

Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки  24 часа.

Pool Bar:Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Beach Bar:Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Диско Бар:Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

Ден 9: Хургада 
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада

Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване.

Ден 10: Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване.

Нощувка в Хургада

 

Ден 11: Хургада - Истанбул - София 
Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч. 

 

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен на допълнително легло

24.03.2019

2895 лв.

3223 лв.

2875 лв.

26.10.2019

2895 лв.

3223 лв.

2875 лв.

23.11.2019

2895 лв.

3223 лв.

2875 лв.


 

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Вид използван транспорт: 

 • Самолет
 • Влак
 • Автобус
 • Круизен кораб

 

Полетно разписание: 

*     Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

TK1028

SOF

IST

09:50ч.

12:10ч.

TK 694

IST

CAI

19:10ч.

20:30ч.

TK 703

HRG

IST

03:45ч.

07:45ч.

TK1029

IST

SOF

14:45ч.

15:05ч.

Анулации:

 • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора

 

Забележки: 

 • Минимален брой туристи: 20 човека
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
 • По програмата всички времена са местни.
 • Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс1,70 BGN = 1 USDи 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото натуристическото пътуване,ТОси запазва правото за прекалкулиране на основната пакетнацена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.

 

 

Цената включва:

  ·       Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси

  ·         Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета

  ·         Чекиран багаж 20 кг.

  ·         Всички трансфери описани по програмата

  ·         2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter  или подобен

  ·         1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан

  ·         Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан

  ·         1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан - Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/ или подобен

  ·         3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор

  ·         3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада

  ·         Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинксаи включен обяд

  ·         Посещение на Египетския музей в Кайро

  ·         Целодневен тур св включен обяд в Александрия с трансфери от/до Кайро

  ·         Посещение на катакомбите Ком Ел Шокафа, Колоната на Помпей, Форт Кайтбей и Александрийската библиотека в Александрия

  ·         Вечеря в Кайро, след тура до Александрия

  ·         Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан

  ·         Посещение на язовирната стена в Асуан

  ·         Разходка с фелука

  ·         Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел

  ·         Обяд в местен ресторант в Ден08

  ·         Посещение на храмовете на Хор в Ком Омбо и Едфу

  ·         Посещение на Луксор, Долината на Царете, Карнак

  ·         Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб

  ·         Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата

  ·         Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро

  Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии Лични разходи
  • Бакшиши за екскурзовода - $50
  • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
  • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
  • Допълнително изхранване или напитки
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

дати и цени:

 • 03.04.2019 - 03.12.2019 2895 лв


още екскурзии