Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ПРАГА И ПРИКАЗНИТЕ ЧЕШКИ ЗАМЪЦИ С ВКЛЮЧЕНА ВХОДНА ТАКСА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТИТЕ В ПРАЖКИЯ ЗАМЪК!

Период:
09.05.2019 - 19.05.2019

Маршрут:

София-Прага-Замъка Добржиш-Замъкът Хлубока- Чешки Крумлов-Замъка Карлщайн-София

Цени от:699 лв
Резервирай

Описание:

ПРАГА И ПРИКАЗНИТЕ ЧЕШКИ ЗАМЪЦИ

С ВКЛЮЧЕНА ВХОДНА ТАКСА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТИТЕ В ПРАЖКИЯ ЗАМЪК!

София-Прага-Замъка Добржиш-Замъкът Хлубока- Чешки Крумлов-Замъка Карлщайн-София
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ, 4 дни/ 3 нощувки

Дата: 09.05.-12.05.2019

 

Програма:

 

Първи ден: 09.05.2019

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Посрещане на летището в Прага. Трансфер до хотела. Настаняване.

Пешеходен тур "В сърцето на Стара Прага" с екскурзовод на български език (Продължителност: около 1 1/2 час): Вацлавския площад с Националния музей от началото на 19-ти век, паметника на Св. Вацлав - покровителя на Прага, Гранд Хотел Европа в изящния ар нуво стил, пасаж "Lucerna" с най-старото кино в Прага и провокативната висяща статуя на Св. Вацлав от Давид Черни, "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните тесни улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Следват разположените в сърцето на Стара Прага църкви „Дева Мария пред Тин” и бароковата "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство с кулата Орлой. Разходката ще приключи на Староместкия площад с поглед към приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. На всеки кръгъл час фигурките на различните апостоли оживяват и преминават една след друга под звуците на тиха музика. Докато чакаме атракцията, ще чуем легендата за чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Вечеря в историческия ресторант "U Fleku" с  тристепенно меню от традиционната чешка кухня (бехеровка, предястие, основно ястие с месо, десерт и нaпитка по избор. Връщането в хотела е самостоятелно, пеша или с градски транспорт - водачът на групата ще бъде на разположение за туристите, които имат нужда от съдействие).

Нощувка.

 

Втори ден: 10.05.2019

Закуска.

Пешеходен тур "Величието на Пражкия замък и Карловия мост" с екскурзовод на български език (включва входни такси, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 1/2 часа): Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Турът включва посещение на трите външни двора на комплекса с платен вход за посещение на катедралата Св. Вит, на базиликата Св. Георги, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Обогатеният тур ще ни даде достъп до културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - венец от параклиси, всеки от които - произведение на изкуството, ценни мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на големия чешки светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Ще посетим и Старият кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век е мястото, където днес президентът полага президентската си клетва и обявява важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти век и в нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Ще посетим Златната уличка - едно от най-колоритните и живописни места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи със стаички на занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието.

Когато напуснем Пражката крепост, пред нас ще се открие величествена панорамна гледка към цяла Прага. След кратка фотопауза продължаваме към Малостранския площад, бароковия храм Св. Николай и към пешеходния Карлов мост (от XIV в.), наричан още "галерия на открито" заради творческата атмосфера, създавана от местните художници, артисти и улични музиканти. Ще докоснем най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание и ще продължим към Карловия университет и Клементинум, а тесните калдаръмени улички ще ни примамят да се "изгубим" в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии на Стара Прага.

Свободно време.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/, следобяд - "Приказки от замъка Добржиш" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Дворецът се намира на около 50 км от Прага и е разположен в грациозна сграда в стил рококо с прекрасна терасовидна френска градина. В разточителния, очарователен и закачлив стил на мадам дьо Помпадур – рококо, замъкът Добржиш разказва приказки за принцеси и принцове. Разказва ги с езика на пъстрата, мека мебел, ръчно тъканите гоблени, портретите в позлатени рамки и крехките порцеланови балерини в скриновете. Визитата включва разглеждане на 11 зали с исторически интериор.

Нощувка.

 

Трети ден: 11.05.2019

Закуска. Свободно време.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:

"Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Казват, че нито един чешки замък не може да се мери по „приказност” с белия Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готика, ренесанс, барок и романтизъм. По време на визитата ще разгледаме представителните зали с пищна дърворезба и изрисувани тавани, с кръгли салони и красиви старинни мебели, с автентични предмети от бита, между които и един от първите модели прахосмукачка, библиотеката с над 10 000 книги и залата с ценна оръжейна колекция

Градчето Чешки Крумлов е разположено между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички са запазили своя средновековен облик и очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на замъка на Чешки Крумлов и символа на града - кръглата ренесансова кула, украсена с астрологични и алхимични знаци. Криволичещите улички ще ни изведат до пъстрите аркади, свързващи къщите с готически и ренесансови фасади около централния площад. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, което е прочут местен специалитет.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./

 

Нощувка.

 

Четвърти ден: 12.05.2019

Закуска. Свободно време.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - "Замъкът Карлщайн - в царството на Карл IV" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език. Готическа крепост Карлщайн се намира на около 35 км от Прага и е построена през 14-ти век от краля на Бохемия и владетел на Свещената римска империя - Карл IV. В Голямата кула, заключени зад четири метални врати, императорът пазел най-ценни християнски светини и богатства, събирани в продължение на много години. Ползван за национална съкровищница, замъкът все още пази важни кралски регалии и скъпоценности. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Визитата продължава около 55 минути и включва разглеждане на първия и втория етаж от императорския дворец. От паркинга до входа на замъка се стига по алея (1,5 км), от двете страни на която са разположени различни павилиони, магазинчета и работилници за сувенири и типични местни деликатеси. Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Среща за трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:25 ч.

 

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

 

Цени за основен пакет

На човек в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-11,99 г.
на допълнително легло в двойна стая

Единично настаняване

Промоция, ограничени места

699 лв

635 лв

605 лв

980 лв

Стандартна цена

809 лв

735 лв

705 лв

1080 лв

*Промоционалната цена се прилага само за нови резервации, направени от 08.03. до 31.03.2019, ограничен брой места по промоцията!

Информация за хотела по програмата

Хотел Tosca 3* се намира в центъра на Прага, в историческия квартал Vinohrady и на пешеходно разстояние от Вацлавския площад. В непосредствена близост до хотела, на площад Namesti Miru, се намират емблематичната катедрала Св. Людмила в стил неоготика (от 1888 г.), театър Винохради (от 1907 г.), чиято сграда е един от уникалните архитектурни шедьоври на Прага, Националния дом на Винохради в стил неоренесанс (от 1894 г.) и много други. Старoместкият площад с известния астрономически часовник е леснодостъпен пеша или с градски транспорт (трамвайната спирка и метро линия А са в непосредствена близост). Хотелът предлага на гостите си комфортни стаи, оборудвани с телевизор, сейф, самостоятелна баня и безплатна Wi-Fi интернет връзка.

 

Основният пакет включва:

 • Самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
 • Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг.
 • 3 нощувки със закуска в хотел Tosca 3* (или подобен)
 • "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" - пешеходен опознавателен тур Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език (провежда се на 09.05.2019);
 • "ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК И КАРЛОВИЯ МОСТ" - пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език (провежда се на 10.05.2019);
 • Входни такси за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка;
 • Трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
 • Градска такса за престоя

Цената не включва:

 • Ползване на слушалки с аудио система за връзка с екскурзовода: 3евро на човек на ден (на място);
 • Разходи за градски транспорт - мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~12,50€;
 • По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" при ЗАД Армеец (Препоръчваме сключването на тази застраховка!) - покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, съгласно условията на застрахователя;
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 

 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:

 

 

1. Вечеря в историческия ресторант-пивоварна "U Fleku" на 09.05.2019: 50 лв на турист при мин. 10 записани туристи. Цената включва напитка за "добре дошли" - бехеровка, предястие, традиционно основно ястие с месо, десерт и 1 напитка по избор. Други напитки по желание се поръчват на място. Връщането в хотела е пеша или с удобен градски транспорт.

 

2. "Приказки от замъка Добржиш" - автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 15 записани туристи (Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с гарантиран час за вход, входна такса за обиколка с водач 50 минути); Маршрут: Прага - Добржиш: ~50 км.

 

3. "Замъкът Карлщайн - в царството на Карл IV" - автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 15 записани туристи; за деца до 12 г.: 60 лв (Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с гарантиран час за вход, входна такса за обиколка с водач 55 минути); Маршрут: Прага - Карлщайн: ~35 км.

 

4. "Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия: 99 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 62 лв (Маршрут: Прага-Чешки Крумлов: 170 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за обиколка на представителните зали с водач 55 минути)

 

5. Круиз по Вълтава: 28лв на турист; Деца до 2,99 г. - безплатно; Деца 3-11 г.: 22 лв(Цената включва билет за разходка по Вълтава с туристически кораб (1 час) и такса резервация. До круизното пристанище може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт - 2 билета по 24 CZK~1 €; Продължителност: ~1 час. Корабчето разполага с открита и закрита част).

 

6. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо /Продължителност на круиза: около 2,5 ч.; самостоятелно посещение/:

Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна.);

Опция 2: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие и десет/ - пилешко, свинско или вегетарианско по избор - моля заявете менюто предварително, с резервацията - не може да се променя при качването на круизния кораб)

Цената включва: билет за круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.

Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.

 

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

Полетна информация (възможни са промени):

FB 301 09.05.2019 SOFPRG 1020 1115
FB 302 12.05.2019 PRGSOF 1625 1915

Информация за входни такси (посещават се самостоятелно, по желание):

Музеят на Алфонс Муха, Прага (240 CZK), Музеят на Сметана, Прага (50 CZK), Музея на Кафка, Прага (200 CZK)

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ: минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЗАСТРАХОВКА, включена в туристическия пакет: При  настъпване  на  застрахователно събитие застрахованият, лично  или  чрез  свой  представител, е длъжен незабавно (до 24 часа) да се свърже с Асистанс компанията или застрахователя /ЗАД Армеец, тел. +359 (0)700 1 39 39/ на посочените в застрахователната полица телефони и да предостави номера на застрахователната полица, трите си имена, ЕГН, срок на действие на застрахователната полица, местонахождението и подробна информация за събитието. Пълните общи условия на застраховката са достъпни на сайта на застрахователя armeec.bg или на следния хиперлинк: https://brokers.armeec.bg/files/OU_pomosht_pri_patuvane_1806.pdf

 

АНУЛАЦИОННИ ТАКСИ:Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил минималния изискуем депозит. От деня, следващ деня на записването до 31 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 30% от основния пакет; в периода от 30 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет. Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец (гр. София, ул. „Стефан Караджа“ № 2). Тази застраховка покрива анулационни такси, в случай че пътуващият не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя.

Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице,  което отговаря  на  всички  изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 25 пътуващи.

Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

 

 

 

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
  • Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг.
  • 3 нощувки със закуска в хотел Tosca 3* (или подобен)
  • "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" - пешеходен опознавателен тур Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език (провежда се на 09.05.2019);
  • "ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК И КАРЛОВИЯ МОСТ" - пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език (провежда се на 10.05.2019);
  • Входни такси за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка;
  • Трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
  • Градска такса за престоя

Цената не включва:

  • Ползване на слушалки с аудио система за връзка с екскурзовода: 3евро на човек на ден (на място);
  • Разходи за градски транспорт - мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~12,50€;
  • По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" при ЗАД Армеец (Препоръчваме сключването на тази застраховка!) - покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, съгласно условията на застрахователя;
  • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

   

  • ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:

дати и цени:

 • 09.05.2019 - 19.05.2019 699 лв


още екскурзии