Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ПРАГА – златният град

Период:
24.05.2019 - 28.05.2019
06.09.2019 - 10.09.2019

Маршрут:

СОФИЯ –ПРАГА – *ДРЕЗДЕН – *КАРЛОВИ ВАРИ и ПИЛЗЕН - СОФИЯ

Цени от:455 €
Резервирай

Описание:

 

 

 

ПО МАРШРУТ:  СОФИЯ –ПРАГА – *ДРЕЗДЕН – *КАРЛОВИ ВАРИ и ПИЛЗЕН - СОФИЯ

 

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски

 Дати: 24– 28май2019г.

            06 – 10 септември 2019 г.

 

 

Прага, известна в средновековието като "града на стоте кули" и "сърцето на Европа", представлява своеобразен музей на открито.На всяка крачка в Прага се срещат статуи на светци и исторически личности, часовникови кули и островърхи покриви, фенери и пищни фасади. Тук съжителстват постройки, изпълнени в познатите стилове - готически, ренесансов, бароков, модернистичен.Шест квартала - преди независими градчета, образуват историческия център на пражката столица. Старе место, еврейският Йосифов, Нове место, Мала страна, Храдчани и Вишеград са разположени по река Вълтава, чиито брегове са свързани от известния Карлов мост.Всеки може да открие нещо, хармониращо с вкусовете и настроението му, сред златното наследство и разнообразното съвремие на Града на стоте кули, чието неспиращото да тупти сърце поддържа живи спомените за минало величие и вдъхва сили на пражани да градят настоящето с погледи, устремени в утрешния ден.

Времето никога не стига да се разгледат този величествен град, да почувстваме атмосферата му, да се насладим на мелодията му и да погледаме шарените тълпи, седнали в някое открито кафене или бирария. Остават спомените запечатани с фотоапарата или камерата и приятното чувство, че сме видяли толкова красота и великолепие...

1 ден – Излитане в 10:15часа отлетище София с редовен полет на България Еър. Кацане в Прага в 11:15 часа.

Посрещане от местен екскурзовод на български език.Начало на туристическа обиколка на Стара Прага– манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост,църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец – седалището на принцовете и кралете, “Карловия мост”(той е най-старият, най-известният и най-пищниятзапазен мостнад Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, а нанего има 30 барокови статуи, подредени от двете му страни.Това е и един от входовете на музея под открито небе и трябва да се признае, че за подобни великолепни скулптури биха завиждали доста музеи)и Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури) наплощадСтаре мeстои Кметсвтото.Свободно време, което ви предлагаме дазапълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, търсещи еликсира на вечната младост и магичния камък на мъдростта) или Историческия музей, намиращ се в горната част на Вацлавския площад.Настаняване в хотел 4**** централно разположен (не е необходимо туристите да ползват градски транспорт, за да стигнат до централните площади). Свободно време. Нощувка.

2 ден– Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Дрезден.*Отпътуване за Дрезден – главен град на областСаксония, но не и най-голям. Най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба” е много повече от жив музей. Ансамбълът от барокови сгради  на десния бряг на Елба, сред които Цвингера(комплексът от дворцови павилиони, съхранил световновноизвестнa колекция откартини на Рембранд,Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер и много други,е нещо като емблема на града, чиято гордостси остава "Сикстинската Мадона" на Рафаело),Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години)и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” – едно от най-популярните места и най-хубави за снимки в Дрезден,намиращо сепо протежението на реката - там върху част от бившите крепостни стени на града са "наредени" малки паркчета с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.

3  ден – Закуска. Свободно време вПрага или *целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен. Магията на Карлови Вари се крие вромантичните планини, осеяни с ароматни гори, впътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, вмногобройните фестивали(от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих.Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари.Карлови Вари, дължи статута си на най-голям и популярен SPA център в Централна Чехия, на горещите минерални извори (около 200). Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (Vřídlo)с температура 73°С, (извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса.Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост.В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Екскурзията продължава със забавна и интерактивна обиколка в най-голямата и най-известна пивоварна в Чехия - Пилзен.След като се запознаетес възникването на пивоварната, традицията за варене на бира в град Пилзен и възникването на най-популярния съвременен тип бира, именно произведената по метода на дънната ферментацияи отлежала, ще продължитепрез панорамно кино, разказващо историята на пивоварната. Ще посетитеекспозицията на суровините, където можетеи да опитатеечемика, малца и хмела. Ще се запознаетес технологията на производството.По време на обиколката ще посетимкакто стария, така и новия цех за варене на бирата. Ще станем свидетели на товакакви занаятиса свързани с традиционното производство, щевидете какнавремето се е транспортиралабирата. Накрая приключвамев подземията, където можете да отпиетежива бира, отлежала в дъбови бурета, нефилтрирана  и непастьоризирана, каквато никъде другаде не можетеда опитате. Тя се приготвя специалноза посетителите,за да иматс какво да сравняват масовото производство и да не се отдалечат от оригиналния вкус.Ще се запознаетеи с първоначалните технологии на охлаждане. Връщане в Прага. Свободно време.Нощувка.

4 ден– Закуска.  Свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи

*Предлагаме ви вечерен круиз по река Вълтава с вечеря.Нощувка.

5 денЗакуска. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 12:00часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 14:50часа.

 

ЦЕНИТЕ в ЧЕРВЕНО са ВАЛИДНИ  при РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2019само за дата 06.09.2019 г. с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ в РАЗМЕР НА 150 €

 

Хотел Ambiance 4****

Цена на човек в двойна или тройна стая

Доплащане за единична стая

Цена за дете до 12 г. с 2 възр. в тройна стая

 

24/05/2019-28/05/2019

455

150 €

420 €

06/09/2019 – 10/09/2019

455425

150 €

420390

 

 

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи!

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:15

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:валидна лична карта илизадграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване;няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит– 150 € по ранни записвания при сключване на договор; депозит – 50% по стандартни цени; доплащане – 30дни преди датата на отпътуване.

 

 

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

 

Хотел Ambianceе разположен в централната част на Прага (не е необходимо туристите да ползват градски транспорт, за да стигнат до централните площади). Сградата, в която се намира е от 19 век в стил, комбиниращ ренесансови и барокови елементи. Хотелът е изцяло реновиран през 2014 г. На разположение на гостите са 24-часова рецепция, безплатен безжичен интернет в целия хотел. Разполага с 99 стаи (единични, двойни и тройни). Всички те са оборудвани с климатик с индивидуален контрол, сейф, безплатна Wi-Fi връзка, LCD телевизор със сателитни програми и телефон. В баните има душ или вана, сешоар, както и необходимите козметични принадлежности.

Закуската се сервира на бюфет от 07:00 до 10:30 часа. През летните месеци отваря врати терасата във вътрешния двор.

До сърцето на Прага се стига за около 20 минути пеша, спирката на метрото и на трамвая е на около 200 м, а наоколо има голямо разнообразие от ресторанти, бирарии, пицарии, кафенета.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
  • Летищни такси (107 € към 30.09.2018 г., подлежат на препотвърждение)
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
  • 4 нощувки със закуски в хотел Ambiance 4****в централната част на града http://www.ambiancehotel.cz/);
  • Панорамна обиколка на Прага (~4 часа)с екскурзовод на български език;
  • Слушалки по време на обиколката на Прага;
  • Представител на местната фирма на български език по време на целия престой;
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
  • Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно)- 30 € за 2 часа (при минимум 2 записани)
  • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 63€ (при минимум 10 записани)
  • Целодневна екскурзия до Карлови Варии Пилзенс местен екскурзовод на български език– 67 € (при минимум 10 записани), на място се заплащат 250 крони за вход и дегустация
  • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК"Евроинс" за лица над 65г.: 10 лв;
  •  По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”на ЗК Евроинс или ЗК Мондиал Асистанс

дати и цени:

 • 24.05.2019 - 28.05.2019 455 €
 • 06.09.2019 - 10.09.2019 455 €


още екскурзии