Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Коста Рика – индивидуална програма с тръгване всеки ден

Период:

Маршрут:

Сан Хосe – Конопи Сан Луис – Арeнал - Ирасу Мануeл Антонио – кафe Брит – Сан Хосe

Цени от:
Резервирай

Описание:

Коста Рика – пълен пакет

9 дни / 7 нощувки

Сан Хосе – Конопи Сан Луис – Аренал - Ирасу - Мануел Антонио – кафе Брит – Сан Хосе

 

Включва:

 • Полет Мадрид – Сан Хосе  - Мадрид
 • Летищни такси
 • Трансфер Летище - Хотел - Летище
 • 07 нощувки в град Сан Хосе в хотелHoliday Inn Aurola 4*или InterContinental Escazu5*със закуска
 • 07 закуски – Шведска маса
 • 5 Екскурзии с 4 обяда и 1 вечеря

Включени екскурзии в пакета:

 • Екскурзия до Конопи Сан Луис (Canopy San Luis) с обяд и конна езда
 • Панорамна обиколка на град Сан Хосе  (San José) ипосещение навулкан Ирасу
 • Целодневна екскурзия до вулкан Аренал (Arenal)  и термалните извори на Los Lagos Resort & Spa с включен обяд и вечеря 
 • Екскурзия до плажа в Мануел Антонио (Manuel Antonio) с обяд
 • Посещение на кафе Брит (Café BRITT) и Екологична градина „Пирела“ с обяд

Екскурзиисрещу допълнително заплащане:

 • Екскурзия до остров Тортуга - € 121
 • Екскурзия до Национален парк Тортугуеро - € 108

Не включва:

 • Полет София – Мадрид – София
 • Изходна такса $ 29 долара
 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии, храни, напитки и услуги, които не са включени в пакета
 • Застраховка /ако  желаете, моля  свържете се с нас, за повече информация/

 

ВАЖНО:

Гарантирана индивидуална програмас тръгване всеки ден. 

Минимум за 2-ма души.

Предлагаме екскурзовод на Български език, при групи от минимум 6 туристи.

За по-малки групи, моля свържете се с наш представител.

                       

Ден 01: Полет от Мадрид.  Пристигане на летището в град Сан Хосе (San José). Посрещане, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Сан Хосе.

 

Ден 02:Закуска.Екскурзия до Конопи Сан Луис (Canopy San Luis) 7.00 ч, тръгваме към един от най-големите екологични паркове в Централна Америка за екстремни спортове,Канопи Сан Луис, за да прекараме един от най-вълнуващите дни в живота си.Канопи Сан Луис се намира в сърцето на тропическата джунгла, заобиколен от мъгливи гори, където ще можем да се разходим или да пояздим, а пък за най-смелите, се предлагат спускане в продължение на 750 метра, завързани само с един кабел или спускане от дърво на дърво, на 25 платформи или рафтинг клас 3 по реката, която опасва целият парк.Обяд в 100% вегетариански ресторант, където ще дегустираме, една много изискана международна кухня. В късният следобед, тръгване към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

*Zipline, Rafting, Adventure Cables и Superman са опционални с допълнително заплащане

 

Ден 03: Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание. Нощувка в Сан Хосе.

 

Екскурзия до остров Тортуга (Tortuga - костенурка) с обяд.  В 7.00 ч. поемаме по пътя към Пунтаренас, пристанищен град, разположен в залива Никоя, който е райски архипелаг, съставен от няколко острова, с буйни природни богатства и място, в което се намират морски птици и плажове с бял пясък. След пристигането си в пристанището ще се качим на круиз, за ​​да отидем до остров Тортуга. Ще се насладим на невероятните гледки на крайбрежието и на морската фауна, типична за Коста Рика. Преди да напуснем остров Тортуга, за да се върнем в Пунтаренас, ще се насладим на борда на обяд с най-типичните продукти в района. В късният следобед, тръгване към Сан Хосе.Цена:  € 121

 

Екскурзия до Национален парк Тортугуеро- Рано сутринта тръгваме към северните равнини наКарибите, където основната атракция е Национален парк Тортугуеро, който е един от най-богатите национални паркове в Коста Рика. В него има тропически гори и буйна растителност и може да се наблюдава от всеки посетител. Там ще се насладим на разнообразието на флората и фауната на Коста Рика. Обиколката започва с изкачване до централната вулканична планинска верига, където можем да видим красиви водопади и вечнозелени гори, които характеризират Националния парк BraulioCarrilo. Следванай-вълнуващата част от тази обиколка, разходката с лодка доНационален парк Тортугуеро, където можем да наблюдаваме различни видове бозайници, птици и влечуги.Тортугуеро е един от най-важните места за хвърляне на хайвера на зелената костенурка.

На обяд ще се насладим на вкусен типичен обяд на шведска маса. След обяд ще се разходим из град Тортугуеро, където ще имаме възможността да се запознаем с историята на града и неговите жители. В късният следобед, тръгване към Сан Хосе.

Цена:  € 108

 

Ден 04:Закуска. Панорамна обиколката на града. Тази обиколка ще ни потопи в историческото и културното богатство на столичнияград Сан Хосе в Коста Рика. Това е отлична възможност да се разходим и да опознаем всички негови забележителности катоНародния театър(Teatro Nacional), Площад Демокрация (Plaza de la Democracia), Националния стадион(Estadio Nacional)и т.н.

Ще посетим едно от чудесата на природата вулкана Ирасу. След като излезем от Панамериканската магистрала ще започнем изкачването към вулкана. По време на нашето пътуване ще наблюдаваме различни типични насаждения в региона като картофи, лук, чесън, цвекло, както и животновъдни ферми, без да пренебрегваме несравнимата гледка към централната долина. Когато наближим, ще забележим разнообразието на микроклимата, както и разликата в растителността. При достигане на върха можем да видим основните кратери Irazú, Hermosa Beach и Diego de la Haya. Трябва да се отбележи, че в слънчев и ясен ден и Атлантическият, и Тихият океан могат да се видят отдалеч. Най-отгоре ще открием завладяваща растителност на мястото, известно като блатна гора. По желание: Вход до гледката на националния парк $ 16 долара на човек Връщане в  хотела. Нощувка в Сан Хосе.

 

Ден 05:Закуска. Целодневна екскурзия до вулкан Аренал (Arenal). Ще се отправим към северната част на страната, към впечатляващия вулкан Аренал. По пътя ще посетим, традиционният град Сарчи (Sarchí), известен със съхранената си и до ден днешен занаятчийска изработка на карета. Сан Карлос (San Carlos) , специализиран в областта на земеделието и отглеждане на добитък. Продължаваме по пътя през тропическа джунгла, където можем да видим животинското и растително многообразие на горите на Коста Рика. Ще пристигнем вLos Lagos Resort & Spa, където има всичко необходимо, за да се отпуснем и да се забавляваме.Ще се насладите на невероятния изглед към вулканаАренал.  Los Lagos Resort & Spa се намира в La Fortuna, един вълшебен град, който се е превърнал в една от най-предпочитаните дестинации в Коста Рика.

Обядътще ни бъде сервиран в 100% органичен ресторант и вечерята ще бъде на фона на активниятвулкан Аренал. Следвечеря, тръгване към Сан Хосе.Нощувка в Сан Хосе.

 **Препоръчваме бански, кърпи, сандали, слънцезащитeн крем**

 

Ден 06:Закуска. В 7.00 ч. Екскурзия до Национален парк Мануел Антонио (Parque Nacional Manuel Antonio). Той е известен като един от най-красивите в страната. Комбинацията от райския девствен плаж с коралови рифове, граничещи с буйна растителност и природни прелести на тропическите гори,  са сред най-добрите в страната, където гмуркането и сърфа са много популярни. На път за парка ще пътуваме на юг от брега и  ще се насладим на невероятните гледки на крайбрежието и на морската фауна, типична за Коста Рика.  Ще минем покрай живописни села по крайбрежието на Тихия океан докато стигнем до Националния парк. В него  ще можем да се насладим на плажовете и да се разходим по пътеките на парка, което ни дава възможност да наблюдаваме изобилието на флората и фауната на това по-специално място. Ще видим различни видове маймуни, птици, игуани и много други. Маршрутът граничи с катедралата Пойнт(Point), където гледката към парка и морето е грандиозна. Също така ще се насладим на вкусен обяд в предната част на плажа, а в следобедните часове тръгване към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

**Препоръчваме бански, кърпи, сандали, слънцезащитeн крем**

 

Ден  07:Посещение на кафе Брит (Café BRITT).Обиколката се води от експерти в областта на кафето, на английски и испански език. Предлагаме ви едно забавно пътуване в света на кафето, в което ще ви разкажем и покажем:

Историята на кафето: как е било открито кафето и пътят му до Коста Рика.

Кафето в Коста Рика. По един много забавен начин ще ви представим основните места за отглеждане на кафе в Коста Рика и значението на вагоните за превоз на кафе.

Ще посетим лехите, където се отглежда кафето. Тук ще видим отблизо етапите от цикъла на растежа на кафето, и начините на засаждането му в плантацията.

Ще посетим основната плантация. В контакт с природата ще ни разяснят за условията за култивиране на добро кафе, цикълът на растението по време на годината и процеса на ръчното бране на зърната.

Ще посетим  завода за печене. Ще ни обяснят как се пече кафето, физическите промени в процеса, както и значението на вендузите за кафе.

Ще ни обяснят значението на майстора дегустатор, физическите разлики, които се наблюдават при печене (аромат, вкус, цвят), както и как да се подготви гурме кафе.

В края на пътуването ще посетим магазин с  вкусните шоколадови бонбони и шоколади Britt и да опитаме цялото голямо разнообразие от гурме кафета.

Поемаме по пътя към Екологична градина Пирела – градина на пеперудите. Създадена преди 20 години като проект за събиране на пеперуди за износ. Това е гора, посветена на опазването, изследванията, износа и екологичния туризъм в зоната на тропическите гори. Разположена е на площ от 5 хектара и с течение на времето от обикновена разсадник на пеперуди се превръща в истинска екологична градина. Ще се насладим на вкусен традиционен обяд в района. Връщане в хотела. Нощувка в Сан Хосе.

 

Ден 08:Закуска. Трансфер до Международното летище на град Сан Хосе, за качване на борда на самолет за обратния полет.

 

Ден 09:Пристигане на летището Мадрид.

 

Полетни Детайли:

Мадрид – Сан Хосе      11:35 – 14:40                    

Сан Хосе – Мадрид      16:05 – 10:40+1 

 

Начин на плащане:

Депозит 50% от пакетната цена при записване; доплащане до 45 работни дни преди датата на отпътуване!

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването!
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или от двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

 

Цената включва:

  • Полет Мадрид – Сан Хосе  - Мадрид
  • Летищни такси
  • Трансфер Летище - Хотел - Летище
  • 07 нощувки в град Сан Хосе в хотелHoliday Inn Aurola 4*или InterContinental Escazu5*със закуска
  • 07 закуски – Шведска маса
  • 5 Екскурзии с 4 обяда и 1 вечеря

Цената не включва:

  • Екскурзия до Конопи Сан Луис (Canopy San Luis) с обяд и конна езда
  • Панорамна обиколка на град Сан Хосе  (San José) ипосещение навулкан Ирасу
  • Целодневна екскурзия до вулкан Аренал (Arenal)  и термалните извори на Los Lagos Resort & Spa с включен обяд и вечеря 
  • Екскурзия до плажа в Мануел Антонио (Manuel Antonio) с обяд
  • Посещение на кафе Брит (Café BRITT) и Екологична градина „Пирела“ с обяд


още екскурзии