Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ИСЛАНДИЯ - земя отвъд реалността

Период:
26.05.2020 - 05.06.2020

Маршрут:

11дни/ 10 нощувки/10закуски

дати: 26 май – 05 юни 2020г. по време на БЕЛИТЕ НОЩИ

Цени от:3195 €
Резервирай

Описание:

 

 

 

11дни/ 10 нощувки/10закуски

дати: 26 май – 05 юни 2020г. по време на БЕЛИТЕ НОЩИ

 

 

 

 

 

 

ПО МАРШРУТ: София – Рейкявик – Национален парк Тингветлир – Хела – водопадът Селяландсфос – водопадът Скогафос – Дирхолей – Елдхраун – Мирдалсандур - Киркюбеярклаустур – Скейдарорсандур – Национален парк Скафтафетл – Вахтнайокутл – водопадът Свартифос – Фос - ледената лагуна Йокулсарлон – Хьофн - Дюпивогур – Брейдалсвик – Егилстадир – Хусавик - каньонът Аусбирги - водопадът Детифос  –  Крафла – Намаскард – *минералните бани Миватн - езерото Миватн – Димуборгир – Скутустадир – водопадът Годафос – Акюрейри – Хвамастунги  (п-ов Ватснес) – скалните образувания Хвитсеркур – Холмавик (Западни фиорди) – водопадите Храунфосар - Рейкхолт - *Хусафетл - *екскурзия „Пътешествие в ледника” – Рейкявик - София

   

 

Да отидете в Исландия, е все едно да стъпите на чужда планета. Гледката се сменя бързо - тук ще видите пустини с черен вулканичен пясък, които плавно преминават в зелени ливади. Мощни водопади, а от земята изригват горещи гейзери, ледници, десетки километри фиорди, езера с плаващи ледени късове, а след това черна лунна повърхност, кратери от вулкани. Това е земята на елфите, край бреговете плуват китове, а из целия остров свободно се разхождат забавни мъхнати коне. Това е страна, като че ли излязла от приказния свят на някой талантлив разказвач на истории, една от малкото островни държави, които възбуждат въображението, дават тласък на фантазията ти и те карат да благоговееш пред величеството на природата! Това е Исландия – липсващото парче в пъзела на вдъхновението!

Ден 1 (26.05.2020) – София - Рейкявик

 

Излитане от летище София в 06:55 часа за Исландия. Кацане на летище Кефлавик в 15:10часа. Трансфер до Рейкявик. Настаняване в хотел. Свободно време. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 (27.05.2020) – туристическа обиколка на Рейкявик

 

 

Закуска. Начало на туристическа обиколка на Рейкявик  (около 3 часа) – най-северната столица на планетата, разположена в югозападната част на страната, в залива Факсафлой на Атлантическия океан. За първи заселник се смята Инголфур Арнарсон, който през 874 г. се настанява в района на днешен Рейкявик. Именно той дава името на града, след като вижда геотермалните пари. Името на града означава "Залив на парата". В рамките на три часа ще се запознаем с най-главните забележителности на исландската столица, превърнала се в една от най-оживените дестинации в страната. Ще посетим църквата Халгримурскиркя, чийто необикновен дизайн – „вулканичните” колони от двете страни на островърхата кула, символизира многото вулкани в Исландия. Туристите имат възможността да се изкачат почти до върха на кулата (църквата е висока 74.5 м) и да разгледат Рейкявик отвисоко.  Пред Халгримурскиркя се издига статуята на Лейф Ериксон, за когото се смята, че е първият европеец, чийто крак е стъпил на американския бряг. Статуята е дарена на Исландия от САЩ през 1930 г. по случай 1000-годишния юбилей на исландския парламент – Алтингът (най-старият в света). Продължаваме към Перлата - стъклената сграда с формата на купол е дело на Ингимундур Свенисон и е заобиколена с 6 огромни резервоара с гореща вода, всеки от които с капацитет 4 млн. литра. В нея се помещава и Музея на сагата – инсталация от силиконови човешки фигури в естествени размери, представящи едни от най-известните сюжети от сагите. Продължаваме към сградата на кметството на Рейкявик – модерна и дръзка постройка, която изглежда сякаш плава във водите на езерото Тьорнин. Тя обединява природа и вода и е проектираната съзнателно така, че да привлича представители на птичия свят в центъра на града. В изложбената зала се намира и голяма релефна карта на Исландия, с която е интересно да се запознаете преди и след като сте обиколили страната. Няма да пропуснем и да минем покрай Хофди – изолирана сграда на брега на морето, в която на 11.10.1986 г. се срещат Рейган и Горбачов, за да преговарят за контрола върху въоръжаването, с което поставят началото на края на Студената война. Също така ще минем и през центъра на града, районите на пристанището с удивителната сграда за концерти и конференции Харпа, както и стоманената скулптура Солфара („слънчевия пътешественик”), представляваща дълъг викингски кораб и на Университета (реномирано учебно заведение, поставило си амбициозната цел да влезе в класацията на 100-те най-добри университети в света), ще прекосим река Елидар и долината Лаугардалур („долината на горещите извори”), която представлява спортно-развлекателен център с най-големия външен термален басейн в Рейкявик, ботаническа градина и зоопарк. *Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 3 (28.05.2020) –  Национален парк Тингветлир - гейзера Строхкур - водопада Гълфос - Хела

 

Закуска. Тингветлире национален парк на мястото, където през 930 г. е основан и до 1798 г. се е събирал Алтингът - парламентът под открито небе. В продължение на две седмици в годината събранието приемало закони, представляващи съглашения между свободни хора и решавало спорове. Алтингът има огромно историческо и символично значение за народа на Исландия. Тук се намира и едно уникално място на Земята, защото е единственото, където можете да видите къде свършва Европа и къде започва Америка – разломът Силфра. Природният феномен е пукнатината между Северноамериканската и Евразийската тектонични плочи, които бавно се отдалечават една от друга (с между 1-18мм на година) и чието буквално разкъсване може да бъде видяно при образувалият се между тях разлом. Причината е, че в дълбоките води на Атлантическия океан цепнатината между двете тектонични плочи не е видима, но в Силфра тя може да бъде съвсем лесно видяна (видимостта е на около 100 м, а гмуркачите имат възможност на места да докоснат и двата континента). Преминавайки покрай езерото Лаугарватн, продължаваме към района на Гейсир – гейзерът, който е „кръстник”на общото понятие за тези горещи фонтани. Тойвече не е така активен, изригва много рядко, а понякога е неактивен с години, но пък за сметка на това на няколко десетки метра от него е най-активният гейзер в света – Строхкур, който прави невероятно шоу на всеки 5-10 минути – синьо-зеленикавата вряща вода на езерце с диаметър около 3 м започва да клокочи, да се надига и да се издува като балон. Скоро водният мехур се пуква и към небето(често на височина над 30 м)с фучене и рев полита гигантска струя от свистяща пара и вряща вода.Последната спирка от т.нар. Златен кръг е водопадът Гълфос.Освен с красотата си, Гълфос впечатлява и с грандиозните си размери. Състоящ се от два отделни водопада, разположени един над друг, той има обща височина 32 метра и широчина 20 метра. Мощния воден поток се стича в 70-метровото корито на широкия 2,5– километров каньон на глетчеровата река Хвита, наричана още Бялата река.Отпътуваме към фермата Фридхеймар, за да сезапознаемсисландските коне -дружелюбни и търпеливиживотнис размерите на пони. Известни са с безпроблемното придвижване в неравни терени и рошавата грива, падаща върху очите.Дребните исландски коне имат пет конски хода, за разлика от обикновените, които имат само четири. Петият конски ход се нарича tölt и е бърз, но много плавен и мек.Ще бъдем свидетели на 30-минутна демонстрация на уменията на исландските коне (с вкл. напитка кафе или чай).  Настаняване в района на Хела – градче в южната част на Исландия. *Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 4 (29.05.2020) – водопадите Селяландсфос и Скогафос - Национален резерват Дирхолей - лавовото поле Елдхраун - Мирдалсандур - Киркюбеярклаустур

 

 

Закуска.Денят ни ще започне със среща с може би най-красивия водопад в Исландия и със сигурност в Топ 5 на най-красивите водопади в света – това е Селяландсфос. Зад сложното за произнасяне име се крие спускаща се от 60 метра водна стихия, която образува незабравими гледки благодарение и на приказния пейзаж наоколо.

Картината е най-вълшебна през пролетта и лятото, когато всичко наоколо изобилства от зеленина и пъстри полски цветя, а гледката е още по-впечатляваща, когатоминетезад прохладните пръски на водопада. Скогафос е един от най-известнитеинай-посещавани големи водопади на Исландия. Неговата живописност се допълва от често образуващи се единични или двойни ярки дъги.Той пада от 60 метра височина, аширината му достига 25 метра. Водопадътсе е формирал по течението на река Скога, а над него могат да се видят още 20 други очарователни водни каскади в по-малък размер. Намира се в югоизточната част на страната, на 5 км от село Скогар, в скалите, които някога са били брегова ивица. След отдръпването на морето те остават и заедно с близките възвишения ясно очертават границата между крайбрежните низини и планините на Исландия.

Ние продължаваме на юг към полуостров Дирхолей с неговите издигащи се от морето базалтови колони. От тук се вижда и далечния ледник Мирдалсйокутл с дремещия под него вулкан. Следващата ни среща с изумителната природа на Исландия е обширното лавово поле Елдхраун (площ 565 кв. км), което се образува след едно от най-мощните и катастрофални изригвания в световната история. Това е изригването на вулкана Лаки, продължило 1783-1784 и е известно като Скафтарелдар (Огньовете на река Скафта). След като преминем през черните вулканични пясъци на Мирдалсандур се отбиваме в Киркюбеярклаустур - село в южна Исландия. Намира се на плато, близо до ледниковата река Скафта. Селото има дълга история. Предполага се, че тук са живели ирландски монаси. От 1186 до 1550 г. в Киркюбеярклаустур е имало католически манастир. Клаустур в превод означава манастир. Недалеч от селото се намира една атракция - Киркюголф („църковния под”), естествен базалтов паваж, който всъщност представлява видимата горна част на дълбоки базалтови колони(*посещениенаКиркюголф може да бъде включено, ако времето позволява). Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 5 (30.05.2020) – Скейдарорсандур (Национален парк Скафтафетл) - Вахтнайокутл - водопадът Свартифос -

ледената лагуна Йокулсарлон – Хьофн - Дюпивогур –  фиорд Берюфьордур – Брейдалсвик

 

Закуска. Отпътуваме към ледника Скафтафетл през Скейдарорсандур – най-обширната алувиална равнина в страната с обща площ около 1000 кв. км. Разстоянието между ръба на ледника и морето е 20 до 30 км, а крайбрежната ивица е дълга 40 км, което я прави най-голямата равнина от този тип в света. Още от времето, когато тук са се установили първите заселници, Скейдарорсандур поглъща значително количество фермерска (обработваема) земя и този процес все още продължава. Скафтафетл е вторият по големина Национален парк в Исландия и една от най-ценните естествени перли в северната държава. Ненадмината красота и голямо разнообразие на този природен парк се дължат на различни каньони, долини, айсберги, ледени тунели и арки, ледникови езера. Скафтафетл е и най-посещаваното от туристите място в Исландия заради зашеметяващия контраст между величествените заснежени върхове и свежата зеленина и растителност. Той е един прекрасен оазис, на ръба между пясъци и ледници, а над него се издига най-голямата ледена шапка в Европа – глетчерът Вахтнайокутл, обхващащ площ от над 8000 кв. км, с дебелина на леда, варираща между 400 и 1000 м. В най-южната му част се намира и най-високият връх в Исландия – Йоревайокутл (2110 м). Една от основните атракции тук е Свартифос (Черният водопад), известен със своите образувания от черен базалт, наподобяващи църковен музикален орган. Районът е бил сравнително добре населен (за Исландия, все пак), но през 1362 г. изригването на вулкана Йоревайокутл обезлюдило целия район. След това изригване и последвалото наводнение (заради разтопения лед) районът започва да носи името Йореви (опустошената земя). След като преминем през няколко по-малки ледника, част от Национален парк Вахтнайокутл, стигаме до ледниковата лагуна Йокулсарлон. Тази лагуна се е образувала в началото на 20-те години на миналия век. В Йокулсарлон водата и вятърът са изваяли неповторими ледени скулптури.

*По желание плаване с амфибия по ледниковата лагуна Йокулсарлон, прочута с айсбергите, които се отчупват от ледника и образуват непрестанно изменящ се леден лабиринт за туристическитекорабчета.

Минаваме през селището Хьофн и продължаваме към Дюпивогур – едно от най-старите градчета на източните фиорди, което се намира на скалист нос в края на красивия фиорд Берюфьордур, което подобно на други малки градове и селца на Източните фиорди привлича туристи със своята дива природа. След кратка спирка и в селището Брейдалсвик, следва настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 6 (31.05.2020) – Егилстадир – Хусавик - *наблюдаване на китове – езерото Миватн

 

Закуска. Преминавайки през един от най-изолираните райони на стараната, достигаме до градчето Егилстадир. След кратка почивка продължаваме къмХусавик- малко рибарско селище, разположено между два фиорда, което е посветило цялата си енергия в туристически разходки с корабчета за наблюдаване на китове. *Разходките с корабче, които включват наблюдението на китове край бреговете на Исландия, обикновено потеглят от Рейкявик, Хусавик и Акурейри. Това е времето, когато малките ивичести китове са най-многобройни, а заедно с беломуцунестите делфини и гърбатите китове, ще имате шанса да им се насладите в естествената им среда. Да плавате в студените води на Гренландско море и да бъдете толкова близо до тези внушителни бозайници, е незабравимо преживяване.Настаняване в хотел в езерната област Миватн. От Миватн води началото си река Лаксау, която се използва за риболов на кафява пъстърва и атлантическа сьомга. Езерото изобилства с хранителни и минерални елементи и това го прави любимо място на големи колонии патици, някои от които не се срещат никъде другаде.*Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 7 (01.06.2020) –  каньонът Аусбирги - водопадът Детифос - Крафла - Намаскард - езерото Миватн - *минералните бани Миватн

 

Закуска. Първата ни спирка за деня еканьонътАусбирги, който с право се смята за едно от най-красивите и живописни места в северната част на Исландия. Огромно скално образувание с формата на подкова, Аусбирги стои като страж на северния вход на дългия 35 км каньон Йокулса. Според нордическата митология, Аусбирги се е образувал от отпечатъка от копитото на осемкракия кон на върховния бог Один. Конят трябва да е бил доста едър, тъй като „отпечатъка” е дълъг 3.5 км, широк 1.1. км, отвесните скали се издигат на 100 м височина. Истината е, че той се образува в резултат на масивно ледниково наводнение след изригването на един от вулканите под ледената шапка на Вахтнайокутл преди хиляди години, но водите не извайват странната форма, а почти изцяло отмиват почвата, която е заобикаляла скалата.Продължаваме към каньона Йокулса, в който се  намира един от най-страховитите водопади - Детифос. Неговите води се сгромолясват в 45 метрова бездна с гръм и трясък. През лятото топенето на ледовете засилва още повече силата на водата и шума е страхотен, а налягането на водата е толкова мощно, че скалите около него буквално вибрират, ако ги докоснете с ръка. Широчината на водопада е около 100 метра, височина - 45 метра. На секунда се изливат между 200 и 500 куб. м водна маса. Това го прави най-мощният водопад в Европа. Този водопад изглежда така сякаш не тече, ами направо ври! В района наКрафлаработи геотермална електроцентралаЛеирботн. За производството на електроенергия се използва изригващата пара от магмата на вулкана. За целта е пусната сонда с дълбочина от 2.1 км в една от зоните с най-голяма вулканична активност в Исландия. Плетеницата от човешки съоръжения, димящата земя и разнообразните наситенокафяви и червени тонове на почвата наоколо, правят пейзажа още по-футуристичен. Калдерата Крафла се издига на ръба на Евразийската и Американска тектонични плочи. Долу, в равнината ни чакат още емоции. Десетки пушеци се стелят из покритата с червеникави камъни земя и закриват лицето на слънцето. Това е Намаскард! Земята на врящите кални ями, серните изпарения и сухата, напукана пръст. Земята е наситено жълтокафява, разнообразена със синкавите петна на врящата кал. От ямите се чува приглушено бълбукане и едри кални балони се пукат с непривичен за ухото пукот. Серните пари идват от дълбочина един километър, където температурата им надхвърля 200 градуса. Връщане в хотела в района на езерото Миватн. *Предлагаме ви да опитате геотермалното приключение и удоволствието от лечебната сила на минералните бани Миватн. Откритипрез 2004 г., природните бани Миватнсе считат за севернияеквивалент в Исландия на световноизвестния СПАкомплексСинята Лагуна. Това е единственият басейнсподобниразмерии в района, чиятопопулярноствсе повече нараства.Природните бани Миватнпредставляват няколкогеотермално отопляеми басейни и парни бани, открити в района на езерото Миватн. Те са съсредоточени около голяма лагунастемпературана водатаот около 36°Сдо 40°С - идеални за релаксираща и енергизираща баня. Водата тук е много богата наминерали, които имат положителен ефект приреспираторни и кожни проблеми.Лагуната и басейнът до нея заедно съдържат около 3,5 милиона литра вода.Но защо е синя? Геотермалните води са уникална смесица, състояща се от 3 активни съставки – силициев диоксид, водорасли и минерали. Синият цвят се дължи на силициевия диоксид и начина, по който той отразява слънчевата светлина. През лятото се повяват и зеленикави оттенъци. Това е резултат от водораслите, които се размножават много бързо, когато са изложени на директна слънчева светлина. Обаче, и това сигурно ще ви изненада, водата всъщност е бяла… Ако я налеете в прозрачна чаша, тя винаги ще има млечнобял цвят. Слънцето просто я прави да изглежда синя!*Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 8 (02.06.2020) –  езерото Миватн - Димуборгир - Скутустадир - водопадът Годафос – Акюрейри – Бльондюоус

 

Закуска. Езерото Миватн се е формирало след силно базалтово изригване на лава преди 2300 години, като и в момента заобикалящият релеф е съставен основно от вулканични форми – включително вулканични стълбове и псевдократери. Обкръжено е от лавови полета с причудлива форма - едно от тях се нарича Димуборгир, познато още като Черния Град или Дверите на Ада. От другата страна на езерото Миватн се намират псевдократерите Скутустадир. Следващатаспирка през този ден е пред зеленикавите води на водопада Годафос. Името му буквално означава Водопадана Бог и естествено и за него има създадена легенда, свързана с приемането на християнството по тези земи. След приключване на богатия от впечатления ден, навлизаме във втория по големина град в Исландия - Акюрейри. Трудно е да повярвате, че града се намира точно под Северния полярен кръг, разположен в голям фиорд, в подножието на високи планини и се захранва с геотермична енергия. Климатът тук е мек и умерен, благодарение на което Ботаническата градина осигурява дом за над 2000 представители на флората от цял ​​свят - всички оцелели без оранжерии. Нищо чудно, че исландците се отнасят към Акюрейри като към най-прекрасния град в цяла Исландия. Акюрейри е място с ярки традиции и запазена култура, представящ най-автентично фолклора на Исландия, който може да бъде открит, по китните улички на града и във всекидневието на местните жители. След кратък престой в Акюрейри, настаняване в района на Бльондюоус. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 9(03.06.2020) – Хвамастунги (п-ов Ватснес) / скалните образувания Хвитсеркур / Холмавик (Западни фиорди) / фиорда Брейда / водопадите Храунфосар / Рейкхолт

 

Закуска. Отпътуваме към п-ов Ватснес. Тук спираме пред едно чудновато скално образувание – Хвитсеркур. Природата е оставила на нашето въображение да различим във формите му някое познато животно – слон, носорог, динозавър… Легендата разказва, че всъщност това е вкаменен трол, който някога живял в Стандир (Западните фиорди). Той много искал да разруши камбаните на намиращ се наблизо манастир, защото като всички исландски тролове не харесвал църквите и звука на камбаните им. За щастие бил хванат през деня, а както добре знаем, троловете се превръщат в камък през светлата част на денонощието. През лятото върху скалата Хвитсеркур гнездят буревестници, които покриват с бели следи почти половината от нея. Оттук произлиза и името Хвитсеркур – „хвит” означава бял, а „серкур” е дълга риза. По-малко забавната версия е, че скалното образувание всъщност е монолитен вулканичен камък, изваян от водата и въздуха през вековете. Ако имаме късмет ще зърнем припичащи се на брега тюлени, част от една от най-големите колонии в Исландия. Продължаваме към Холмавик, главното селище по живописното крайбрежие на фиорда Стейнгримсфьордур (източната част на Западните фиорди). То предлага един различен пейзаж от недокосната природа, граничещ с мистериозност. Следващата ни спирка за деня е изключително красивия залив на фиорда Брейда, който е отделя Западните фиорди от останалата част на Исландия. Представлява голям плитък залив, широк 50 км и дълъг 125 км. Интересен е фактът, че северните брегове на залива са формирани преди около 15 милиона години, докато за оформянето на южните брегове е отнело половината от това време. Продължаване на юг към водопадите Храунфосар, с кратка спирка (ако времето позволява) на горещия извор Дейлдартунгухвер (най-мощния термален извор в Европа, който изхвърля 180 л/сек гореща 100° вода). Нощувка в градчето Рейкхолт. *Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 10 (04.06.2020) *Хусафетл - *екскурзия „Пътешествие в ледника” – Рейкявик

 

Закуска. Отпътуваме към градчето *Хусафетл, където ще имате възможност за обяд. Предпоследният ден от нашия престой в Исландия ще бъде вълнуващ и най-вече запомнящ се за онези, които търсят приключението и предизвикателството. Недалеч от селището се намира една от най-големите атракции в Исландия – откритата през лятото на 2015 г. Ледникова пещера в дълбините на ледника Лангйокутл (Дългия ледник). Предлагаме *екскурзия по желание, която ще отведе туристите до сърцето на втория по големина ледник в Исландия. Туристите се придвижват от Хусафетл до базовия лагер Клаки, откъдето се прекачват на специално модифицирани камиони, чиито 4 оси им позволяват да преминават през неравностите на терена, за да достигнат до крайната точка – входа на пещерата.  Най-голямата сътворена от човека ледена пещера в света ви дава възможност да станете свидетели на едно вълнуващо пътешествие, дълбоко в ледника, и то достатъчно дълбоко, за да достигне един друг свят, един свят на прекрасна, зашеметяваща синьо ледена магия. След срещата с тази необикновена атракция, продължаваме към Рейкявик, където ще завърши денят ни. Настаняване в хотел. *Вечеря в стар викингски стил, съпроводена от много изненади за гостите, истински викингски пир в ресторант, в който на туристите се поднасят традиционни ястия в старинни съдове от викингската ера. Част от вечерта преминава  под звуците на исландски фолклорни песни и обичаи, представени в обстановката на скална пещера.Нощувка.

 

Ден 11 (05.06.2020) – Рейкявик - София

 

Ранна закуска(сух пакет).Трансфер до летище Кефлавик. Излитане в 07:25часа за България. Кацане на летище София в 21:50 часа.

 

ЦЕНИТЕ в ЧЕРВЕНО са ВАЛИДНИ  при РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.01.2020 с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ

в РАЗМЕР НА 1000 €(1956лв.)

 

Хотели 3***

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастенили детена доп. легло

 

26/05/2020 - 05/06/2020

3295 €3195 €

6445лв.6249лв.

750 €

1467лв.

29502850

5770 лв.5575 лв.

   

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Рейкявик – София с вкл. регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси (159€ към 31.10.19, подлежат на препотвърждение);
 • Трансферлетище Кефлавик в Рейкявик– хотел Рейкявик;
 • Трансфер хотел Рейкявик – летище Рейкявик;
 • Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут;
 • 10 нощувки със закуски на бюфет в 3*** хотели, както следва:
 • Туристическа обиколка на Рейкявик с местен екскурзовод с превод на български език ~ 3 часа;
 • Посещение на всички места и обекти, изброени в програмата: Национален парк Тингветлир; водопадите Селяландсфос и Скогафос; полуостров Дирхолей; лавовото поле Елдхраун; черните вулканични пясъци на Мирдалсандур; градчето Киркюбеярклаустур; равнината Скейдарорсандур; Национален парк Скафтафетл; ледника Вахтнайокутл; водопадът Свартифос; ледената лагуна Йокулсарлон; градчето Дюпивогур; Брейдалсвик;Егилстадир;водопада Детифос; каньона Аусбирги; Хусавик; района на Крафла с кратера Вити; равнината Намаскард; езерото Миватн с лавовото поле Димуборгир и псевдократерите Скутустадир; водопада Годафос; Акюрейри; п-ов Ватснес със скалата Хвитсеркур; Холмавик (Западни фиорди); залива на фиорда Брейда; водопадите Храунфосар; Хусафетл
 • Демонстарция на уменията на исландските коне във фермата Фридхеймар ~30минутис вкл. кафе/чай;
 • всички пътни такси по маршрута;
 • местен представител по маршрута;
 • представител на фирмата – водач и преводач на групата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 30 000 €на ЗК Мондиал Асистанс

 

Цената не включва:

 • Доплащане за пакет от 9 вечери – 585 €
 • Фолклорна вечеря с шоу програма във Viking Village (с включен трансфер) – 110 € (при минимум 10 човека)
 • Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:
  • Плаване с амфибия в ледниковата лагуна Йокулсарлон (~30-40 минути) –62 €;
  • Разходка с корабче в Гренландско море за наблюдаване на китове ~3 часа – 77 €;
  • Екскурзия „Пътешествие в ледника”~2.5 часас вкл. трансфери от Хусафетл– очаквайте цена;
  • Посещение на минералните бани Миватн с вкл. трансфер – 55 €
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 30 лв.
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”на ЗК Евроинс или Мондиал Асистанс

 

 

Забележка: Допълнителните мероприятия и вечеритесе заявяват и заплащат предварително в България при доплащането!!!

*Забележка: някои от хотелите могат да бъдат заменени с други от същата категория, като това няма да доведе до промяна на целостта на програмата и всичко, описано в офертата ще бъде изпълнено.

*Пакетната цена е формирана при обменен курс 1 € = 137 ISK. В случай на покачване курса на еврото спрямо исландската крона, пакетната цена ще претърпи промяна!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:12

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност;няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит в размер на 1000 € до 31.01.2020 г.; По стандартни цени депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване.

 

 

*При сключване на договор, Агенцията ще предостави на клиентите Декларацияпо отношение на личните данни, съгласно изискванията на регламент (ЕС) 2016/679

 

 

Парична единица на Исландия– исландскакрона (ISK), 1 € ~ 137 ISK

Цената включва:

  Самолетен билет София – Рейкявик – София с вкл. регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
  Летищни такси (159 € към 31.10.19, подлежат на препотвърждение);
  Трансфер летище Кефлавик в Рейкявик – хотел Рейкявик;
  Трансфер хотел Рейкявик – летище Рейкявик;
  Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут;
  10 нощувки със закуски на бюфет в 3*** хотели, както следва:
  - 3 нощувки със закуски в Рейкявик в Grand Reykjavik Hotel 4**** (стаи тип atrium view) - https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/grand-hotel-reykjavik (или подобен);
  - 1 нощувка със закуска в Хела в Stracta Hotel Hella 3*** - http://www.stractahotels.is/en/hella/home (или подобен);
  - 1 нощувка със закуска в Киркюбеярклаустур в Klaustur Hotel 3*** - https://www.icelandairhotels.com/en/hotels/klaustur  (или подобен);
  - 1 нощувка със закуска в района на Брейдалсвик в Guesthouse Saxa 3*** (или подобен);
  - 2 нощувки със закуски в района на езерото Миватн в Sel hotel Myvatn 3*** - http://www.myvatn.is/ (или подобен);
  - 1 нощувка със закуска в Бльондюоус в хотел Blanda 3*** - https://hotelblanda.is/ (или подобен);
  - 1 нощувкa със закускa в Рейкхолт във Fosshotel 3*** - https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-reykholt (или подобен);
  Туристическа обиколка на Рейкявик с местен екскурзовод с превод на български език ~ 3 часа;
  Посещение на всички места и обекти, изброени в програмата: Национален парк Тингветлир; водопадите Селяландсфос и Скогафос; полуостров Дирхолей; лавовото поле Елдхраун; черните вулканични пясъци на Мирдалсандур; градчето Киркюбеярклаустур; равнината Скейдарорсандур; Национален парк Скафтафетл; ледника Вахтнайокутл; водопадът Свартифос; ледената лагуна Йокулсарлон; градчето Дюпивогур; Брейдалсвик; Егилстадир; водопада Детифос; каньона Аусбирги; Хусавик; района на Крафла с кратера Вити; равнината Намаскард; езерото Миватн с лавовото поле Димуборгир и псевдократерите Скутустадир; водопада Годафос; Акюрейри; п-ов Ватснес със скалата Хвитсеркур; Холмавик (Западни фиорди); залива на фиорда Брейда; водопадите Храунфосар; Хусафетл
  Демонстарция на уменията на исландските коне във фермата Фридхеймар ~30 минути с вкл. кафе/чай;
  всички пътни такси по маршрута;
  местен представител по маршрута;
  представител на фирмата – водач и преводач на групата;
  Медицинска застраховка с асистанс

Цената не включва:

  Доплащане за пакет от 9 вечери – 585 €
  Фолклорна вечеря с шоу програма във Viking Village (с включен трансфер) – 110 € (при минимум 10 човека)
  Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:
  - Плаване с амфибия в ледниковата лагуна Йокулсарлон (~30-40 минути) – 62 €;
  - Разходка с корабче в Гренландско море за наблюдаване на китове ~3  часа – 77 €;
  - Екскурзия „Пътешествие в ледника”~2.5 часа с вкл. трансфери от Хусафетл – очаквайте цена;
  - Посещение на минералните бани Миватн с вкл. трансфер – 55 €
  Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 30 лв.
  По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” 

дати и цени:

 • 26.05.2020 - 05.06.2020 3195 лв


още екскурзии