Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА

Период:
27.06.2020 - 04.07.2020

Маршрут:

София – СанктПетербург – Москва – София

Цени от:2595 лв
Резервирай

Описание:

ЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГИ МОСКВА

 

Маршрут:София – Санкт Петербург – Москва – София

 

Дата: 27.06.2020;

 

9дни / 8нощувки

 

ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ СОФИЯ – ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - СОФИЯ

1 ден: София – Москва

Среща на летище София, терминал 2 в 11:30ч за директен полет в 13:30 часа до Петербург. Кацаме на летището в Петербург в 17:00 ч. Посрещане и трансфер до хотел в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден: Ермитаж

Закуска. В 9:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Очаква ни обзорна обиколка на Санкт Петербург с автобус. След което посещение на Ермитажа – разгръщайки се на колосално пространство, излагайки своята фасада в коринтски стил в продължение на два километра. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век., посещение на ансамбъла Дворцов площад. Връщане в хотела. Свободно време.

*По желание нощна разходка с корабче по р.Нева с наблюдаване на вдигането на Мостовете- продължителност 1 – 1,5 час. Нощувка.

 

3ден: Петерхоф

Закуска. В 10:30 ч. среща на рецепцията с водача. Очаква ни екскурзия “По стария Петерхофски път”. Петродворец - наречен още Петерхоф Палас, той е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на един от Малките дворци или музеите на Петерхоф. Посещение на ансамбъла фонтани в долния парк. Връщаме се в хотела. Свободно време.

*В 18:00 ч. По желание Фолклорна програма " Почувствай се Руснак " в Двореца Николаевски и коктейл в антракта на Шоуто. Връщане в хотела в 21:30 ч. Нощувка.

 

4ден: Царско село (гр. Пушкин)

Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Посещение на Царско село (гр. Пушкин) - намира се край Санкт-Петербург - лятната парадна императорска резиденция. За цялата си история Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил. Строителството на двореца е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция. Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

*По желание вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програмас трансфер до ресторанта.

По желание посещение на балет в Мариински театър, Михайловский театр или Александринский театр (килини върху името на театъра, за да разгледаш).

5 ден: Екскурзия „Храмовете на Северните столици” – Москва

Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Предстои ни екскурзия ‘Храмовете на Северните столици’’ с посещение на Храм ‘’Въскресение Христово’’ или на руски ‘’Спас на крови’’ - православна църква, която се намира в Санкт-Петербург, разположен на канал Грибоедов. Уникалният храм е построен на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв". Следва посещение на Исаакиевски събор. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург.След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Трансфер до жп гарата, откъдето ще се вземе влак до Москва. Пристигане в Москва. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

6 ден: Обиколка на Москва и Кремъл и Третяковската галерия

Закуска. В 9:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. След срещата с екскурзовода, ни предстои обзорна обиколка на Москва - Червения площад, катедралата Василий Блажений, Мавзолей на Ленин, паметниците на Пожарски и Минин, Лобное место, Казанската църква, Исторически музей, паметника на Жуков, Храм–паметник Христос Спасител. Свободно време за обяд. След това отиване до Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. *Възможностс предварителна резервация посещение на Оръжейната палата. Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. След това ще посетим. След това продължаваме с екскурзия до Третяковската галерия, с екскурзовод на български език. Ще разгледаме нейната уникална колекция, с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Разглеждане на московското метро - 3 станции. Свободно време. Връщане в хотела. Свободно време. Ношувка.

*По желание нощен тур на осветена Москва.

 

7 ден: Свободен ден или целодневна екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино

Закуска в хотела. В 09:00 ч. Свободен ден или ще имаме среща на рецепцията на хотела  След това ще направим екскурзия до Коломенское и Царицино. Царицино е дворцово-парков ансамбъл в южната част на Москва, построен по заповед на императрица Екатерина II през 1776г. Музеят-резерват Царицино, който обхваща площ от повече от 100 хектара, е разположен на хълмист терен, пресечен от пропасти, на мястото на някогашното имение на князете Кантемиров. Царицино е най-важният паметник на така наречената "Руска готика" (псевдо-готика). Свободно време за обяд или разходка в красивия парк с множество фонтани и езера. Ще имаме възможността да си направим разходка с електромобили около 30 - 40 минути (заплаща се на място около 200 руб на човек). Свободно време за обяд или разходка в красивия парк с множество фонтани и езера. След обед екскурзията продъжава с посещение на  Коломенское, къщата, в която е живял Петър I. Това е първият каменно - шатров храм в Русия и дворецът на Алексей Михайлович, който съвременниците му са нарекли ​​осмото чудо на света. Резерватът Коломенское е бивше царско имение с древни архитектурни паметници, отнасящи се до събитията от руската история. Освен това дворецът е разделен на мъжка и женска част. По време на посещението на мъжката половина на двореца посетителите разглеждат частните стаи на кралската кула и кулата на принцовете. Женската част на двореца, съответно, разказва за живота на руската царица и принцесите по време на прехода от Средновековието към Новото време. Ще се върнем обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.

*По желание посещение наБольшой Московский государственный цирк (килини за да разгледаш)

 

8 ден: Москва – ВДНХ - най-интересният парк в Москва и кулата „Останкино“

 

ЗакускаСвободен ден в Москва или посещение с водача на групата до парк ВДНХ и кулата „Останкино“. ВДНХ е най-големият изложбен комплекс в света. На територията на ВДНХ има изложбени центрове с постоянни експонати и временни изложби, много атракции, ресторанти. Интересното е, че всяка отделна сграда във Всеруския изложбен център не е като другата, а е уникална. Но има една обща черта на всички изложбени центрове в този парк - това е мащабът, който е изумителен. Изложбеният комплекс е едно от най-популярните места в Москва. Десетки милиони хора посещават това място всяка година. Ще бъде много интересно да го посетите. Изложбеното пространство е разделено на седем тематични зони: Централна алея, зона Експо, парк Останкино, ландшафтен парк, увеселителен парк, занаятчийски парк, парк на знанието. ВДНХ скоро ще се превърне в основното образователно и развлекателно място в Русия, което може да бъде посещавано от 40 милиона души годишно. В парка се намира Центърът за океанография и морска биология „Москвариум“ и е най-големият океанариум в Русия. Сградата му условно е разделена на Аквариума и Залата за спектакли с морски животни с 2300 места за посетители. Москвариум притежава 5 милиона литра вода, 80 аквариума, 7000 различни риби и морски животни. Това ви позволява да опознаете различните екосистеми на океаните. Гордостта на аквариума е панорамна платформа за наблюдение на косатки, делфини и белуги.

За първи път от много време насам посетителите на Останкинската телевизионна кула могат да се насладят на Москва от птичи поглед – 540-метровият небостъргач се сдоби с открита наблюдателна площадка. Тя е разположена на техническия балкон на 85 метра над земята, а до момента до нея достъп имаха само метеоролозите. Сега терасата е част от новия туристически маршрут на кулата. Най-високата остъклена площадка – на височина от 337 метра, вече е достъпна за посетителите.

В момента опциите за маршрут в кулата са само две.Първата е да вземете експресния асансьор, който за 42 секунди ще ви издигне на 337 метра височина до закритата платформа за наблюдение. Тук можете да ходите по стъкления под. Вторият вариант е да посетите новата, макар и по-ниска, но открита площадка, с която наскоро се сдоби Останкинската кула. Нощувка.

Цената на билета зависи от избора на маршрут и от възрастта на посетителя.

Важно: Посещението на кулата се заявява при резервация, тъй като е необходима предварителна организация за посещението й.

 

Парк ВДНХ – РАЗГЛЕДАЙ

Кулата „Остнакино“ – РАЗГЛЕДАЙ

 

9 ден: Москва – София

 

Закускав хотела, освобождаване на стаите. Свободен ден в Москва. В 16:00 часа трансфер до летището и директен полет до България. Пристигане на Летище София - Терминал 2 в 22:05 часа.

 

дати

хотели

Цена на човек в двойна / тройна стая

Цена на човек в единична стая

27.06.2020

hotel Moscow 4* / Izmailovo Delta 4*

2595 лева

3165 лева

 

Цената включва:

 • Самолетни билети София - Москва; Москва - Санкт Петербург; Москва - София;  (с всички включени такси);
 • 4 нощувки със закуски в хотел Измаилово Делта 4* (или подобен) в Москва;
 • Билет за скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
 • 4 нощувки със закуски в Хотел Октябьрская 4* или Хотел Москва 4* (или подобен) в Санкт Петербург - ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕНИ ХОТЕЛИ;
 • Екскурзии с входните билети:
  • Ермитаж;
  • Дворцовия площад;
  • Петерхоф;
  • Храма „Възкресение Христово“;
  • Исаакиевски събор;
  • Царско село - Екатерининския дворец (Кехлибарената стая);
  • Третяковската галерия;
  • Свето-Троицката Сергиева лавра;
  • билет за обиколката на московското метро;
 • Екскурзоводски услуги на български език;
 • Трансфер от летище до хотела в Санкт Петербург;
 • Трансфер от хотела до ж.п. гарата в Санкт Петербург;
 • Трансфер ж.п. гарата в Москва до хотела;
 • Трансфер от хотела в Москва до московското летище "Пулково";
 • Транспорт по програмата;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;

 

Цената не включва:

 • Такса за полагане на виза за Русия: 140 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Билети за градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 25 лева; за лица над 65 г.: 45 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Доплащане за наем на слушалки по обектите за целият период на пътуването: 40 лева на човек;
 • Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;

 

 • По желание: Фолклорна програма "Почувствай се Руснак" в Двореца Николаевски и коктейл в паузата на Шоуто: Продължителност около 2 часа: 150 лева;

Насладете се на тази уникална възможност за запознаване с историята и културните традиции на Русия, подчертани от великолепния интериор на Николаевският дворец! Станете гост на Великия херцог!

Вижте част от шоуто, което Ви очаква ТУК !

/екскурзията включва трансфер от/до хотела и билет за спектакъла, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/

 • По желание: Нощен тур "Белите нощи с вдигане на мостовете" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева(продължителност около 1 час): 98 лева;

Не пропускайте традиционния подпис на Белите нощи. Насладете се на този неповторим спектакъл с вдигане на масивните мостове на река Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по време на Белите нощи!

/екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/. Разгледай ТУК

 • По желание нощен тур на осветена Москва- 85 лева. Продължителност около 3 часа /екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/. РАЗГЛЕДАЙ
 • По желание вечеря в ресторант (в Петербург) с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта(при мин. 15 човека)- 95 лв; ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане.
 • По желание Целодневна  екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино(при мин. 20 човека) - 95 лв; ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане.
 • По желание посещение на балет в Петербург(допълнително уточнение за театър и спектакъл)- индивидуално посещение;
 • По желание посещение на Большой Московский государственный цирк (килини за да разгледаш) - индивидуално посещение;
 • По желание: посещение на оръжейната палата, по време на обиколката в Кремъл с включена входна такса и екскурзовод – 65 лева при мин. 15 човека. Задължителна е предварителна резервация !!!

 

Забележка:

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • При издаване на билетите една седмица преди датата на отпътуване, летищните или горивните такси, включени към общата цена на самолетния билет, подлежат на препотвърждение и може да се наложи доплащане на разликата/
 • минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията е 30 човека;
 • срок за уведомяване за неосъществавяне на екскурзията - 10 дни преди датата на отпътуване;

Цената включва:

  • Самолетни билети София - Москва; Москва - Санкт Петербург; Москва - София;  (с всички включени такси);
  • 4 нощувки със закуски в хотел Измаилово Делта 4* (или подобен) в Москва;
  • Билет за скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
  • 4 нощувки със закуски в Хотел Октябьрская 4* или Хотел Москва 4* (или подобен) в Санкт Петербург - ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕНИ ХОТЕЛИ;
  • Екскурзии с входните билети:
   • Ермитаж;
   • Дворцовия площад;
   • Петерхоф;
   • Храма „Възкресение Христово“;
   • Исаакиевски събор;
   • Царско село - Екатерининския дворец (Кехлибарената стая);
   • Третяковската галерия;
   • Свето-Троицката Сергиева лавра;
   • билет за обиколката на московското метро;
  • Екскурзоводски услуги на български език;
  • Трансфер от летище до хотела в Санкт Петербург;
  • Трансфер от хотела до ж.п. гарата в Санкт Петербург;
  • Трансфер ж.п. гарата в Москва до хотела;
  • Трансфер от хотела в Москва до московското летище "Пулково";
  • Транспорт по програмата;
  • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;

Цената не включва:

  • Такса за полагане на виза за Русия: 140 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
  • Билети за градски транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 25 лева; за лица над 65 г.: 45 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
  • Доплащане за наем на слушалки по обектите за целият период на пътуването: 40 лева на човек;
  • Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;

дати и цени:

 • 27.06.2020 - 04.07.2020 2595 лв


още екскурзии