Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Шри Ланка - земята на Буда и Рама, 20.03-29.03.20г.

Период:
20.03.2020 - 29.03.2020

Маршрут:

Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря

Цени от:2669
Резервирай

Описание:

Дати: 20.03 - 29.03.20г. ( група с водач) 
 
Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня. Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и все тропически wink Всъщност - в Шри Ланка има за всекиго по нещо ! 
 
Програма: 
 
Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 в 14:10 за полет на FlyDubai по маршрут София- Дубай -Коломбо. Регистрация. Отпътуване за Дубай в 16:10. пристигане в Дубай около 22:00. Кратък престой и отпътуване за Коломбо в 23:20.  
 
Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбулар по път - Pinnawala
 
Пристигане в Коломбо в 05:20. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.
 
Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. Възможност за разходка на гърба на слон - срещу допълнително заплащане от около 30 долара. 
Настаняване в хотела в Дамбула. Свободно време за спа или почивка. Нощувка.
 
Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове    
Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби ( над 1300 на брой), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.  
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове. 
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya ( входа е срещу допълнително заплащане от 40 щ.д. на място) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.
 
Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana - при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове. 
Завръщане в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya. 
 
Ден 4, Дамбула - Канди ( 80 км, 2 часа) , по път - златния пещерен храм Dambulla
 
Закуска. След закуска – отпътуване за Канди като по път се посещава златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. 
 
Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden.
 
Настаняване в хотела. Свободно време за спа или почивка. Следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5, Канди   
След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. 
 
Следва посещение на градина за подправки, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Следва посеощение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях. Вечеря. Нощувка. 
 
Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя - посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. 
 
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7, Когала
 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8, Когала
 
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)  
Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. регистрация за полет до Дубай. 
 
Ден 10, Коломбо - София
Отпътуване за Дубай с полет на Flydubai в 02:10. Пристигане в Дубай в 05:15. Престой. Отпътуване за София в 10:45. Пристигане в София, Т2 в 15:10. 
 
Край на програмата. 
 
Хотели по програмата
Dambulla – Fresco Water Villa 4*, Amaya Lake Dambulla​ 4*, The Paradise Resort 4* ( или подобен) x 02 нощувки
Kandy – Hotel Topaz 4*, Amaya Hills Kandy 4* ( или подобен) x 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*, Dickwella Resort & Spa 4* ( или подобен)  x 03 нощувки
 
Цена: 2669 лв.
 
Единично настаняване: 3599 лв.
 
Трети възрастен: 2339 лв.
 
Дете 0-11.99 години: 1998 лв.
 
Цените са в лева на човек в двойна стая.
 
Депозит при резервация: 50% лв.
 
Доплащане: до 35 дни преди отпътуванe
 
 
Полетно разписание:
FZ 758  София 16:10 - Дубай 22:05
FZ 547  Дубай 23:20 - Коломбо 05:20+1
FZ 558  Коломбо 02:10 - Дубай 05:15  
FZ 757  Дубай 10:45 - София 15:10  
FLY Dubai 
 
Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
 
Забележки:
 
Условие за водач от фирмата: мин. 12 записани човека
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.  
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус
 
Срокове за анулации и неустойки: 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
59 дни до 31 дни - депозита
30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е препоръчителен. 
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
 
 
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Коломбо - София
  • Летищни такси
  • Чекиран багаж до 20 кг. 
  • Изпращане, посрещане и съдействие на летището
  • Всички турове в програмата с входни такси
  • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
  • 4 нощувки в хотелите описани в обиколната програмата с включени закуска и вечеря
  • 3 нощувки в района на Мириса / Когала с включени закуска в вечеря
  • Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
  • Държавни такси и данъци
  • Водач от България при 12 записани туристи

Цената не включва:

  • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв. ( кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане)
  • Други екскурзии (не описани в програмата) 
  • Входна такса за традиционно танцувално шоу - 10 щ.д.
  • Входна такса за националния парк Minneriya ( се заплаща на място - 40 долара за възрастен, 20 - за дете)
  • Разходка със слон (  в Habarana или друго място) -  30 долара 
  • Хранения извън описаните в програмата. 
  • Входни такси (освен описаните в програмата) 
  • Напитки по време на храненията
  • Бакшиши - 20 USD на човек, задължителни
  • Лични разходи

дати и цени:

 • 20.03.2020 - 29.03.2020 2669 лв


още екскурзии