Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

6 дни в Страната на троловете: Норвегия за Белите нощи 2020

Период:
20.06.2020 - 16.08.2020

Маршрут:

Бургас/ София – Берген - Нерьойфиорд, Фломската железница - Ледника Бриксдал/ круиз по Гейрангерфиорд - Олесун, хълма Аксла- Железницата Raumabanen, Лилехамер– Осло- Бургас/София

Цени от:2190 лв
Резервирай

Описание:

6 дни в Страната на троловете: Норвегия за Белите нощи 2020

 

В северното полукълбо периодът от юни до септември  бележи тържеството на дългите полярни дни.  Това е най-привлекателното  време да посетите Норвегия.   След този сезон настъпващата полярна нощ скрива в сенките си тържествената красота на Севера. Ненапразно наричат Норвегия  Страната на среднощното слънце!

 

Продължителност : 7 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски

 

Дати на отпътуване :

20.07.2020г - 26.07.2020г

10.08.2020г -16.08.2020г

 

Маршрут : Бургас/ София – Берген - Нерьойфиорд, Фломската железница - Ледника Бриксдал/ круиз по Гейрангерфиорд - Олесун, хълма Аксла- Железницата Raumabanen, ЛилехамерОсло- Бургас/София

ПРОГРАМА :

1 ден: полет до Берген, разглеждане на Берген

Сбор на летище София, Терминал 2 за полет с прекачване до град Берген. Среща с екскурзовода-водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията.  Пристигане в 13.25 ч. и трансфер с автобуса от летището до града. Туристическа  обиколка с местен екскурзовод на руски език.

Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паметници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите. Вечеря по желание. Нощувка.

 

2 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска. Днесще пътуваме в царството на Сьогнефиорд - най-дългия фиорд в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия.

*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.

Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд.

Oтпътуване за района на Stryn/Loen. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

3 ден: Ледника Бриксдал на троломобил, круиз по Гейрангерфиорд, Пътя на орлите

Закуска. Днес ще се срещнем със свидетел на повече от два милиона години отминало време.

Отпътуваме с автобуса към ледника Бриксдал – част от най- големия ледник в Европа,  Йостедалсбреен. Планина от син лед, проблясваща на слънцето като скъпоценни камъни – не е ли това съкровището на троловете?  Обяснението се крие в компресирания сняг, превърнат в ледена

маса с особена кристална структура и замайващ тюркоазено-син оттенък. Троломобили ще ни отведат на около 700 м от ледника.

Продължаваме към Гейрангерфиорд, където ще имаме свободно време за обяд.

Ако някога сте гледали  снимки на красиви фиорди и величествени планини, които са ви поразили и накарали да мечтаете да отидете в Норвегия, много вероятно е да сте попаднали точно на Гейрангерфиорд. Няма по-смайваща гледка от този спектакъл на природата, перлата на Западните фиорди. Той е разклонение на Сторфиорден, дълъг е 16 км, с максимална дълбочина 280 м. Ще се любуваме на отвесните скали, на места високи до 1400 м., на синьозелените тайнствени дълбочини, на неистовите водопади  /Седемте сестри, Булото на Невестата, Женихът/ и соления дъх на морския бриз.

Отпътуване за Олесун по прочутия път на Орлите – участъка между Гейрангер и Ейсдал,  един от най-живописните в Норвегия. Изкачва се по планината на серпентини и след 11 остри завоя стига от фиорда до 620 м височина. В горната част има платформа с прекрасна гледка към фиорда, а при ясно време, и към планината Далсниба.

Пристигаме в района на Олесун. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

4ден:Олесун, хълма Аксла, Атлантическия път

Закуска. Разходка в центъра на Олесун. Той е признат за най-красивия норвежки град. Причината е в историята на неговото възстановяване след пожара през 1904 год, който изпепелява централната част до основи. Тази трагедия, оставила без покрив повече от 10 000 жители на града, е шансът на 30 млади норвежки архитекти, запленени от модния по това време в Европа стил ар нуво,  да изградят един напълно различен център. И приказката оживява – неоготически и неокласически каменни здания с кулички, барелефи, гербове, фолклорни фигури, обединени от основната идея да се избягват правите линии и ъгли,  да се следват плавните очертания, създадени от природата майка. С такива сгради се гордеят още много европейски градове, най-известните са Барселона и Виена, но само тук строителството е комплексно. 

Ще се изкачим по 418-тте стъпала, които водят до хълма Аксла. От 160 м височина могат да се обгърнат с поглед седемте острова, на които живописно е разположен Олесун. В съседство с колорита на северната природа този град в началото на Гейрангерфиорд заслужено оправдава титлата на най-красив норвежки град!

Следобед пътуване с ферибот и автобус до Атлантическия път – 8.27 км отсечка между няколко малки острова, признат за „Норвежкото строителство на века“. 8 моста свързват малките острови и така пресичат Атлантическия океан, като осигуряват връзка с континента. Освен неописуемата гледка на високите мостове и завои от панорамните площадки в спокойно време могат да се видят китове и тюлени.

Връщане в Олесун. Вечеря по желание. Нощувка

 

5 ден: Железницата Raumabanen, Лилехамер

Закуска.Отпътуване с автобуса за Ондалснес, покрай фиордите Heissafjorden, на който се намира Олесун, RomsdalsFjord,Storfjorden, Ellingsoyfjorden, за да се качим на панорамната железница Rauma. Линията се качва от морското равнище в Ондалснес до 659 м. над морското равнище, покрай  Trollveggen – най-високата отвесна скала в Европа , вие  се през долината Romsdalen,

която се стеснява и огромните планини надвисват от двете страни на влака. Вътре в един от тунелите влакът прави завой от 180 градуса, с което се превръща в инженерна гордост! След Домбош продължаваме пътуването с автобус  сред девствената красота на кристални реки, езера, фиорди,

до планинския курорт Лилехамер. Според времето на пристигане възможност за посещение на Парка Майхауген – музей на открито, на площ от 30 хектара, състоящ  се от повече от 100 сгради – норвежки селски къщи, рибарска хижа, църква. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

6  ден: Осло, полет за България

ЗакускаОтпътуване за Осло.Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най -популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време.Свободно време за посещения по интереси.

Трансфер до летището за полет до Бургас  в 23.30 ч.

 

7  ден: Пристигане в Бургас/София

Пристигане на летище Сарафово в Бургас в 3.45 ч. . Полет до София с прекачване

 

Цени:

Вид настаняване

Промоционални цени,

валидни за записване

до 24.01.2020

Стандартни цени

след 24.01.2020

Възрастен в двойна стая

2 190 лв

 2 375 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. Легло

2 155 лв

2 340 лв

Възрастен в единична стая

2 780лв

2 965 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 080 лв

2 265 лв

 

Забележка: наличието на тройни стаи е на запитване!

Цената включва: 

 • Самолетен билет София – Берген,  свързан полет с прекачване в Амстердам с KLM Royal Dutch Airlines
 • Самолетни билет Осло – София  с прекачване на Бургас/или Осло - Бургас, директен полет – според желанието на пътуващите/
 • Летищни такси
 • Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 10 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп
 • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • 5 нощувки, както следва:

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Stryn/Loen
2 нощувка със закуска в хотел*** в района на Олесун
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло

 • Всички пътни и фериботни такси,
 • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

 

Цената не включва: 

 • Бакшиш за обслужващия персонал: 15 евро = 30 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 18лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 24лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фломската железница  с удължение до Вос: възрастен - 82 евро = 165 лв, дете до 14 г. - 41 евро = 80 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация!/
 • Круиз до Гейрангерфиорд: 45 евро = 89 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Troll car до ледника Бриксдал: възрастен - 28 евро = 55 лв, дете до 15 г. - 14 евро = 28 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Билет за железницата Raumabanen: възрастен - 50 евро = 98 лвдете до 16 г. – 25 евро = 49 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Пакет 5 вечери в ресторантите на хотелите: 225 лв  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 

Забележка:Предварителната резервация на двете железници в програмата се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на местата. При липса на билети туристите пътуват с автобуса. Препоръчваме ранно записване на пътуването!

 

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

NB: 

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 

 

 

 

Условия за резервации:

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 24дни преди дата на заминаване

*Минимален брой туристи за осъществяване на програмата : 35туристи

 

Условия за анулация/прекратяване на договора

В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:

 • от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 календарни дни - 100% от общата цена на туристическия пакет;

 

- Няма паспортен и визов режим в странатa; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Берген,  свързан полет с прекачване в Амстердам с KLM Royal Dutch Airlines
  • Самолетни билет Осло – София  с прекачване на Бургас/или Осло - Бургас, директен полет – според желанието на пътуващите/
  • Летищни такси
  • Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 10 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп
  • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
  • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
  • 5 нощувки, както следва:

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген
  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Stryn/Loen
  2 нощувка със закуска в хотел*** в района на Олесун
  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло

  • Всички пътни и фериботни такси,
  • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

Цената не включва:

  • Бакшиш за обслужващия персонал: 15 евро = 30 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 18лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 24лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Фломската железница  с удължение до Вос: възрастен - 82 евро = 165 лв, дете до 14 г. - 41 евро = 80 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация!/
  • Круиз до Гейрангерфиорд: 45 евро = 89 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Troll car до ледника Бриксдал: възрастен - 28 евро = 55 лв, дете до 15 г. - 14 евро = 28 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Билет за железницата Raumabanen: възрастен - 50 евро = 98 лвдете до 16 г. – 25 евро = 49 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Пакет 5 вечери в ресторантите на хотелите: 225 лв  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

дати и цени:

 • 20.06.2020 - 16.08.2020 2190 лв


още екскурзии