Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2021 ЕКСКУРЗИЯ В ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ

Период:
17.10.2021 - 23.10.2021
21.11.2021 - 27.11.2021

Маршрут:

София – Акаба – Малката Петра – Петра – Аман – Капернаум – Табха – Планината на блаженствата – Тиберия – Кана– Назарет – Хайфа – Кесария – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Йерусалим – река Йордан/Каср ал Яхуд – Кумран – Мъртво море

Цени от:1999 лв
Резервирай

Описание:

1 ден: София – Акаба – Малката Петра – Петра 

Заминаване за Акаба, Йордания с директен чартърен полет от летище София в 07:15 ч. Пристигане в 10:00 ч. на летище крал Хюсейн в Акаба. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Петра (125 км). Посещение на Малката Петра(съкровищницата Ал Барид) – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, отколкото в Петра.  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

 

2 ден: Петра – Аман

Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – най-известната забележителност на Близкия Изток, наричана често „осмото чудо“ на света. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като древна столица на набатеите и най-важния пункт от древните търговски маршрути и пътя на тамяна. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Обяд. Отпътуване за Аман (235 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка в Аман.

 

3 ден:  Аман – Капернаум – Табха – Планината на блаженствата – Тиберия

Закуска. Преминаване в Израел. Заминаване в посока Галилейското езеро (185 км). Посещение на Капернаум – споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от 4 век. Отпътуване към Планината на Блаженствата - мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед.  Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден: Тиберия – Кана – Назарет – Хайфа – Кесария – Тел Авив/Яфо – Витлеем

Отпътуване за Назарет.  По пътя преминаване през Кана Галилейска, мястото на първото чудо на Иисус Христос, когато превръща водата във вино.  Посещение на Назарет: разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където св. Архангел Гавраил се е явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън), германския квартал и залива на Хайфа. Отпътуване за Тел Авив. По пътя спирка при римския акведукт на античния град Кесария. Панорамна обиколка на Тел Авив: площад „Дизенгоф“, площад „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Витлеем – Йерусалим

Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос е носел кръста към мястото на Неговото разпятие – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден:  Витлеем – река Йордан/Каср ал Яхуд – Кумран – Мъртво море – Акаба

Закуска. Отпътуване за река Йордан (70 км). Панорамна гледка към местността Кумран - мястото, където са намерени свитъците от Мъртво море – най-ранните ръкописи на Стария завет. Посещение на местността Каср ал Яхуд на река Йордан – мястото на Христовото кръщение(възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отпътуване за Йордания и Мъртво море през граничен пункт Аленби. Кратък престой на брега на Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Продължаване към Акаба (330 км).  Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

7 ден: Акаба – София

Закуска. Стаите се освобождават до 11:00 часа, като багажа се оставя за съхранение в хотела. Свободно време. Възможност за факултативни екскурзии:

1) Екскурзия до Ваду Рум с обяд -  уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Екскурзията включва трансфер от Акаба и обратно (70 км в една посока), обяд, двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона (с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника).

2) Eкскурзия природния резерват Дана и замъка Монтреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника).

Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет Акаба – София.

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!

Цената включва:

  • самолетен билет с вкл. летищни такси с авиокомпания Юръпиън еър чартър;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. салонен багаж до 7 кг;
  • всички трансфери по програмата;
  • 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 и 4* по програмата;
  • 1 обяд в Петра;
  • екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
  • сертификат за хаджийство;
  • входни такси за обектите по програмата;
  • транспорт с автобус;
  • водач-придружител;
  • йорданска туристическа виза;
  • такси при преминаване на границата;
  • медицинска застраховка с общо покритие 10 000 EUR.

Цената не включва:

  • застраховка "Отмяна на пътуване";
  • бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
  • сафари с джипове във Вади Рум (с доплащане в България);
  • PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
  • разходи от личен характер.

дати и цени:

 • 17.10.2021 - 23.10.2021 1999 лв
 • 21.11.2021 - 27.11.2021 1999 лв


още екскурзии