Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2021 ИСПАНИЯ - КОСТА ДЕЛ СОЛ (МИХАС)

Период:
13.07.2021 - 20.07.2021
20.07.2021 - 27.07.2021
27.07.2021 - 03.08.2021

Маршрут:

София–Малага - Гибралтар и Марбея - Caminito Del Rey - Кралския Път - Гранада и двореца Алхамбра - Ронда-Севиля-Кордоба - Михас , Малага – София

Цени от:763 €
Резервирай

Описание:

1-ви ден Вторник : София – Малага

Излитане от летище София Терминал 2 в 15:55 часа с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага в 18:45 часа. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване във VIK Gran Hotel Costa del Sol 4 **** в La Cala De Mijas (Михас) – крайбрежната част на градчето на спокойствието. Белите къщи, накичени с красиви мотиви, чийто фасади са пищно украсени с цветя, къпещи сетивата с една ухаеща композиция на парфюм, произхождащ от мириса на разцъфнал жасмин и азаар, множество традиционни заведение с тупична кухня за региона, малки семейни магазинчета и безброй усмивки. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Сряда : Гибралтар и Марбея

Закуска.Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Гибралтар и Марбея.Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Гибралтар се намира на около 1.30 часа път от хотела. В предварително уреденият ден за екскурзията пред хотела, в който сте се настанили ще пристигне автобус и екскурзовод, който ще Ви придружи до Гибралтар и обратно. По пътя ще Ви запознава с важни моменти от историята на Испания и Гибралтар. Една много интересна и приятна обиколка през която ще получите богата информация. Ще направим една обиколка на Гибралтар с местен туристически автобус, като ще преминем през Юръп Пойнт (най-южната точка на Гибралтар), тунелите на скалата и ще стигнем до пещерата Сан Мигел, която ще посетим от вътре. Пред нея ще можем да се снимаме с известните берберски макаци - маймуни, които живеят на свобода. След тази обиколка ще слезем до града, където ще имаме свободно време за обяд, shoping и разходка. Нужни са Ви лична карта или паспорт за преминаване на границата. На връщане към хотела ще се отбием в Пуерто Банус, Марбея, където туристите ще разполагат с 45 мин. свободно време.


Цена: възрастен: 59 евро/115 лева, дете до 10 г. : 45 евро/88 лв

Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт в Испания, транспорт в Гибралтар, вход в Пещерата Сан Мигел, 45 мин. свободно време в Пуерто Банус, Марбея.


3-ти ден Четвъртък: Caminito Del ReyКралския Път

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Caminito Del Rey.

Сутринта - отпътуване от хотела. Caminito del Rey, преведено на български като Кралския път е разположен по отвесните скали на величествения каньон наречен Desfiladero de los Gaitanes. Ще имаме възможността да тръгнем по него, за да се насладим на прекрасната гледка, прожектирана от природата пред нас, влизайки през северната страна на прохода, стигайки до южната, където ще ни чака автобусът. Преди да започнем нашата авантюра ще ни раздадат каски за сигурност, след което ще изминем разстоянието от 3 км през природния парк преминавайки през каньона, навлизайки до зона, в която разстоянието е от 1 метър. Ще се насладим на невероятна мозайка от пейзажи образувани от планина, река и сакли. Разходката ще продължи 3 часа. След като завършим се връщаме обратно в хотела.

Програмата включва: климатизиран автобус, водач и вход за Caminito del Rey.

Цена: Възрастен: 50 евро /98 лева, дете до 10 г.: 37 евро/72 лв.


4-ти ден Петък: Гранада и двореца Алхамбра

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание допълнителна екскурзия до Гранада.

Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. Пристигане в Гранада. Разглеждане на внушителния дворец Алхамбра.“Залата на двете сестри” и знаменития “Двор на лъвовете”, които ни пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе – лятната резиденция на древните испански крале с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. След като приключим с посещението автобусът ще ни чака на паркинга на Алхамбра, за да ни закара до Гранада – 15 мин разстояние. Свободно време в Гранада за сам. посещение на Катедралата или Кралската гробница на Католическите крале. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.

Цена: Възрастен: 67 евро /131 лева, дете до 10 г.: 55 евро/108 лв.

Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход в Алхамбра.


5-ти ден Събота: Ронда

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Ронда.

Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Ронда е едно от най-старите и живописни селища в Испания, известно със своите бикоборци, прословуто родно място на тореадори и бандолероси. Тук ще се насладим на изключителна гледка от мостовете Puente Nuevo над река Тахо, чието дефиле е с дълбочина от 120 м. Преди да пристигнем в Ронда ще се отбием до ранчото на известния тореадор Рафаел Техада, където бе сниман епизод от предаването на „Без багаж в Андалусия“, водено от Биляна Траянова и Валери Белчински. На това автентично място, един от символите на испанските вековни традиции, ще проведем екскурзия от 1.30 мин. Ще имаме възможността да опознаем от първа ръка, в лицето на местен екскурзовод, традициите на бикоборството, начина на отглеждане на животните, тяхната селективност и подготовката им за корида. Ще видим красиви коне от андалусийска раса и, разбира се, биковете, които достигат до 600/700 кг. В самите съоръжения на ранчото ще можем да видим арената, където тренира известния тореадор и евентуално да побеседваме с него ако е там. Следва свободно време за самостоятелна разходка в Стария град на Ронда из романтичните улички на очарователното градче, неговите площади, църквата Санта Мария Майор и др.

Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, вход в ранчото на тореадора Рафаел Техада с местен екскурзовод.

Цена: възрастен: 50 евро /98 лева, дете до 10 г.:35 евро/69 лв.


6-ти ден Неделя: Севиля

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Севиля.

Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела.

Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля.

Цена: Възрастен: 59 евро/115 лева, дете до 10 г.: 49 евро/95 лв.


7-ми ден Понеделник: Кордоба

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Кордоба.

Сутринта - отпътуване от хотела с екскурзовод на български език. Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката. Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, на известната джамия Джамия-Катедрала на Кордоба, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание).Връщане в хотела.

Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.

Цена възрастен: 59 евро / 115 лева, дете до 10 г.: 49 евро/95 лв.


8-ми ден Вторник: Михас , Малага – София

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 10:45 часа.

Отпътуване от хотела в 11:00 часа към Михас (включена в цената) с екскурзовод на български език. Свободно време за посещение на едно автентично селище в Андалусия. Стъпаловидно разположеното градче е една естествена тераса, предлагаща прекрасна гледка към крайбрежието. По време на самостоятелната пешеходна разходка ин топичните андалусийски улички ще можете, ако желаете да се повозите на магарета – местните превозни средства, използвани като таксита в градчето, една от най-популярните туристически атракции в Михас. Ще видите малката бикоборска арена с нейната характерна овална форма, 2 средновековни църкви в стил мудехар, руините на древните арабски стени и параклиса на Светата Дева - покровителка на Михас.

13:30 часа Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града (включена в цената). Разглеждане отвън на крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо. Свободно време в центъра на Стария град. 16:30 часа трансфер до летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 часа. Пристигане на летище София ,Терминал 2 в 23:55 часа.

 

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!

Цената включва:

  • Самолетен билет с редовен полет на AK “България Ер” София – Малага – София с включени летищни такси;
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 7 нощувки на база HB /закуска и вечеря/ в хотел VIK Gran Hotel Costa del Sol 4 ****
  • Полудневна обиколка включваща Михас и Малага с български екскурзовод;
  • Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол/Михас;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването включваща Covid-19 с покритие 10 000 EUR със ЗД „Мондиал Асистънс”

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България, на място цените са по-високи. Екскурзията да Гранада се заявява само от България. Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 10 записани туристи.
  • PCR тест /ако е неоходим/;
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване”

дати и цени:

 • 13.07.2021 - 20.07.2021 763 лв
 • 20.07.2021 - 27.07.2021 763 лв
 • 27.07.2021 - 03.08.2021 763 лв


още екскурзии