Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2021 Екскурзия до Грузия и Армения

Период:
24.09.2021 - 15.10.2021

Маршрут:

София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Уплисцихе – Гори – Кахети – Дилижан – Езерото Севан – Гарни – Ереван –– Тбилиси – Истанбул – София

Цени от:2530 лв
Резервирай

Описание:

1 ден София – Истанбул – Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 в 07:40. Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish airlines в 09:40. Кацане на летището в Истанбул в 11:10. Полет за Тбилиси с Turkish airlines в 12:10. Кацане в Тбилиси в 15:25. Пешеходна обиколка на Тбилиси. По време на обиколката ще посетим църквата „Метекхи“, която датира от 12.век; Термалните бани „Абанутобани“ – любимо място на жителите и гостите на Тбилиси. Следва посещение на крепостта „Нарикала“, от която се открива гледка към целия град. Нашата разходка в Тбилиси ще продължи със стария град – Централния площад, улица Шарден, бул. Руставели и пл. Свобода. Настаняване в хотел Bridge Boutique 3* или подобен. Вечеря и нощувка в Тбилиси.


2 ден Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе - ТбилисиЗакуска. Посещение на Мцхета – където някога е била първата столица на Грузия, а днес е град-музей, включен в Списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на манастира „Джвари“, откъдето ще се насладим на пленителна гледка към целия град и мястото, където се събират двете реки – Мтквари и Арагви. Спирка при храма „Светишковели“. Посещение на Гори – сърцето на Източна Грузия и родно място на Сталин. Посещение на Музея на Сталин. Следва да посетим Уплисцихе – антично селище, построено в скала, което е едно от първите населени места в Грузия. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.


3 ден Тбилиси – Кахети – Дилижан

Закуска. Отпътуване за Кахети – регион, известен с производството на вино. Посещение на Сигнахи – „Градът на любовта“. известно със своята архитектура в стила на Южноиталианския класицизъм. Ще имате възможност да се разходите из красивите малки улички с прекрасни гледки към долината Алазани. Дегустация на местно грузинско вино. Посещение на манастир „Бодбе“, където се намира гроба на Св.Нино, просветителка на Грузия. В района се намира и чудотворния извор на Св.Нино. Отпътуване за Армения. Спирка при средновековния манастир „Агарцин“. Пристигане в Дилижан – село, известно с изкуството, занаятите, пленителна природа и чистия въздух. Вечеря. Нощувка.


4 ден Дилижан – Езерото Севан – Ереван
Закуска. Посещение на езерото Севан – едно от най-високо разположените сладководни езера в тази част на света на надморска височина от 1900 метра. Отпътуване към Каньона на река Азат за посещение на скалния манастир „Гегхард“. Село Гарни, добре познато с храма „Гарни“, единственият запазен пример за елинистична архитектура в района. Настаняване в Ереван. Вечеря и нощувка.


5 ден Ереван – Арарат – Ереван
Закуска. Отпътуване за провинция Арарат, където се намира едно от най-светите места в Армения – манастирът „Хор Вирап“, откъдето се открива зашеметяваща панорамна гледка към връх Арарат. Връщане в Ереван и посещение на Историческия музей на Армения. Обиколка на Ереван – Каскадата, Опера и Балетен театър, Булевард „Мащоц“, Площад на Републиката. Посещение на фабрика за коняк „Арарат“ и дегустация на местен арменски коняк. Вечеря. Нощувка.


6 ден Ереван – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за Грузия. По пътя спирка при Средновековния университет Санаин и манастир Хагпат, които са част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Районът е планински и предоставя зашеметяващи гледки към долината на река Дебед. Пресичане на границата между Армения и Грузия и пристигане в Тбилиси следобед. Настаняване и свободно време в Тбилиси. Възможност за кратка пешеходна разходка в центъра на Тбилиси. Вечеря и нощувка.


7 ден Тбилиси- Истанбул – София
Ранна закуска. Трансфер до летището на Тбилиси. Полет към Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines в 08:50. Пристигане в Истанбул в 10:20. Полет от Истанбул за София в 19:20. Пристигане в София в 20:35.

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София с авиокомпания Turkish airlines, включени летищни такси и багаж – чекиран куфар до 30 кг + ръчен багаж до 8 кг;
  • Трансфери летище – хотел – летище и транспорт по маршрута с климатизиран автобус;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Bridge 3* (//bridge-boutique.tbilisi-hotels.com/en/) или подобен в Тбилиси;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Armenia BB Guesthouse 3* (https://bit.ly/2M59Ylq) или подобен в Дилижан;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Cascade 3* (//cascadehotel.am/eng/index.html) или подобен в Ереван;
  • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени входни такси за посещаваните обекти;
  • 1 дегустация на арменски коняк в световноизвестната фабрика „Арарат“ в Ереван;
  • Водач – екскурзовод по време на цялото пътуване
  • Местен екскурзовод на руски език по време на туристическата програма (гарантиран превод на български език);
  • 1 бутилка минерална вода на турист/на ден;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Хранения и напитки, които не са описани в програмата;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) ;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“;

дати и цени:

 • 24.09.2021 - 15.10.2021 2530 лв


още екскурзии