Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

морски круизи

Приключения

 • Франция
 • 2022...

Последни новини

ЕКСКЛУЗИВЕН ТУР 2022 ДО МАРОКО И ИМПЕРАТОРСКИТЕ СТОЛИЦИ НА САХАРА

Период:
31.03.2022 - 09.04.2022
09.04.2022 - 18.04.2022
17.04.2022 - 26.04.2022
25.04.2022 - 04.05.2022

Маршрут:

София - Истанбул - Маракеш - Айт Бен Хадду-Уарзазат - Тингир-Ерфуд - Мерзуга - Фес-Мекнес - Рабат - Казабланка - Маракеш - Истанбул - София

Цени от:767 €
Резервирай

Описание:

1 ден: София - Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 с нашия представител и водач на групата в 19:00 часа. (два часа преди полета). Регистрация и чекиране на багажа до Маракеш с полет на Турски Авиолинии София - Истанбул в 21:25 часа. Кацане на летище Истанбул в 22:55 часа. Трансфер и настаняване в хотел 4* в близост до летището. Нощувка.

 

2 ДЕН
Истанбул - Маракеш


Сутринта денят ни ще започне с вкусна турска закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летище за директен полет в 11:55 часа с комфортните самолети на Турски Авиолинии по маршрут:
ИстанбулМаракеш. (продължителност около 4 часа) Кацане на летище Маракеш в 15:05 часа. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел - ZALAGH KASHBAH 4* в Маракеш или подобен. Вечерта въсможност за посещение на площада „Джема ел Фна” по залез слънце, тогава когато площадът е най – оживен. Цена на човек 13 евро. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Започваме нашата вечер навън на този известен площад, където посетителите могат да се разходят наоколо в свободното си време, да се насладят на невероятните истории на разказвачите, заклинатели със змии, художници, рисуващи с къна, амбулантни търговци от всякакъв вид. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.

 

3 ДЕН
Маракеш


Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна, напоен от каналите, които идват от високия Атлас създаден от династията на Алмохадите през XII в. Ще се възхитите на свежите андалусийски градини наречени Парк на Лайла Хасна, намиращи се до джамията Кутубия, която ще видим отвън /Koutoubia Mosque/ - най-голямата джамия в
Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, построен по поръчка на емблематичния везир и регент на младия султан Абделазис – Ахмед Бен Моуса, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво, мозайки, мрамор и градини. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява, а от разказвачите на приказки можете да научите невероятни приказки и истории. След като направим пауза със свободно време от 1 час на площада, ще продължим през лабиринтните улички на Медината, посещавайки автентична берберска аптека, където специализирани фармацевти и производители на натуралната козметика, типични местни подправки, различни видове кремове и билки, ще ни запознаят с приложението на арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай... и ще можем да си купим желаните от нас продукти.

Екскурзията ни ще продължи с посещение на градината на Жак Мажорел (входна такса включена в цената) – през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Връщане в хотела ZALAGH KASHBAH 4* в Маракеш или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Вечерта допълнително, по желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).

Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

4 ДЕН
Маракеш - Аит Бен Хадду - Уарзазат

Закуска и отпътуване за Уарзазат. Ще се отправим по пътя, през който са пътували в миналото керваните с цел търговия и размяна на стока, преминавайки през Високия Атлас и зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от криволичещи пътища, които стигат 2260 м. надморска височина. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и специфична с пейзажите си планина, която според гръцката митология е именно титана Атлас (бащата на Хесперидите), наказан от Зевс да крепи на раменете си небосвода и вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героя Персей. По пътя спирка в ксара Аит Бен Хадду, където ще имаме свободно време за обяд (опционално) и самостоятелна разходка. Този укрепен град се намира до брега на река Мелха и възниква преди векове, за да е място за защита и почивка на пътуващите кервани през Сахара и Атласките планини. Аит Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционна мароканска глинена

архитектура, наречена „тапиал” и е изключително популярен, като филмова площадка с типичен пейзаж за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс Арабски (1962 г.), Исус от Назарет (1977 г.), „Мумията” (1999 г.), „Гладиатор” (2000 г.) и много др. Пристигане в града на киното Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”, където ще посетим Музея на киното, в който ще видим декори и реквизити, използвани в различни филми, като „Клеопатра“, „Индиана Джоунс“, „Сахара“, „Аладин“ и много други. Настаняване в хотел LE RIAD 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН

Уарзазат - Оазис Тинхир - Каньоните Тодра - Ерфуд - Ерг Чеби (Сахара) закуска и вечеря

 

Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмовите дървета са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж, създаден от майката природата. След това ще спрем за обяд (не е включен в цената) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната.

Пристигане в Ерфуд и отпътуване с джипове 4 х 4 към легендарните дюни на Erg Chebbi - считани за пустинни феномени и може би най-големите дюни в Сахара - една от най-големите забележителности на Мароко. Пристигане в лагера в пустинята. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на AUBERGE KASBAH LAILA 4*, разположен в началото на дюните. Съветваме Ви предварително да сте си подготвили малък багаж за пустинята, а останалия да го оставите в автобуса, който ще бъде в лагера с нас. Ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ще ви накара да настръхнете... Вечеря. Нощувка.

По желание: Шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби – Сахара. Придружени от инструктор – заявява се и се заплаща на място. Продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека). Оазис Тинхир - Каньоните Тодра - Ерфуд - Ерг Чеби (Сахара) закуска и вечеря

6 ДЕН
Ерг Чеби – Ал Рашидия – Миделт – Азру – Ифран - Фес


Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената, мистична и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж - заявява се и се заплаща на място. Цена: 18€ на човек (при минимум 10 човека).

След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.

По желание: Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) по дивата и автентична Сахара за 2 часа. Влизайки навътре в пустинята, ще се срещнем с фамилия номади, установили се далеч от цивилизацията, отседнали в хайми заобиколени само от пясъци и камъни. Ще имаме възможност да видим и научим повече от първа ръка за техния начин на живот и препитание. След като разгадаем част от тайните на Сахара, ще продължим до старо изоставено от френски легион селище, от където ще се изкачим до мините, от които се е добивало алабастър, кохл и други различни минерали. Ще имаме възможноста да се насладим на автентичната Сахара близо до алжирската граница - заявява се и се заплаща на място. Цена 30€ на човек (при минимум 12 човека).

Отпътуване за Фес. По пътя ще се направим спирка на фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. Тук освен пясък от пустинята има и много каменоломни и дълбоки мини. Нека да не забравяме, че тази зона е била дъно на океан преди милиони години и по тази причина все още могат да се намерят мрамори, минерали и фосили, датиращи от гореспоменатия период. Ще минем през Ал Рашидия, Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Маршрутът ни преминава през Средния Атлас на път за Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Ще направим кратка спирка в Азру, мястото където живеят берберски макаци (диви маймуни), които обитават вътрешната част на планината, отделена от туристическата зона. След това на 40 минути път от Азру ще спрем в Ифран, където ще направим кратка почивка. Ифран е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националният парк на Ифран с площ от над 500 км/2, където преобладава гора с многобройни кедрови дървете. Зона, известна в миналото с това, че тук

е обитавал Атлаският лъв (вече изчезнал в дивата природа). Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел MENZEH ZALAAGH II 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН

ФЕС

Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. Ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим красивите балкони, издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света - паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине - мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и гравирането върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медресето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Фес - Мекнес - Рабат - Касбата Оудая - Казабланка


Закуска. Отправяме се към
Казабланка, като по пътя първо ще спрем в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17-ти и началото на 18-ти век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени, площада Ел Хедим, красиво украсената порта на Баб Мансур – най-голямата в Северна Африка, старите конюшни (отвън) и басейна, от който конете на султана са пиели вода.

На път за Казабланка, разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан (отвън). След това ще посетим касбата Оудая, място, което ще Ви възхити с красивите сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, стигайки до “La plataforma del semáforo” от където пред нас ще се открие една великолепна и внушаваща гледка на Атлантическия океан и река Бу Регрег (мястото, където са се събирали пирати), вливаща се в него, както и дългите плажове.

Пристигане в Казабланка. Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще разгледаме плажната алея Корниш, където ще можем да се разходим или да пием кафе на фона на величествения океан, докосвани от полъха на вятъра. Настаняване в хотел LE ZENITH 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Девети ден: Казабланка - МаракешИстанбул

9 ДЕН
Казабланка - МаракешИстанбул


Закуска. Посещение на величествената джамия „Хасан II” в
Казабланка, романтично вдадена във водите на Атлантическия океан - емблема на града (за желаещите да я посетят отвътре, входът се заплаща допълнително на място около 13€ на човек). След свободното време ще потеглим за Маракеш, минавайки през богатия квартал на Казабланка, наречен Анфа. Пристигане в Маракеш.

Трансфер до летище Маракеш и регистрация за обратен полет до Истанбул в 16:05 ч. с чекиране на багажа до София (продължителност на полета около 4 часа и 30 мин) . Пристигане на летище Истанбул, в 23:05 ч. Посрещане от представителя ни в Истанбул, трансфер и настаняване в хотел 3* или 4* в близост до търговска и историческа част на Истанбул. Нощувка

10 ДЕН
Истанбул - София

След вкусна закуска, отпочинали, започваме деня с автобусен и пешеходен тур по топ забележителностите на града. Ще имате възможността да видите Истанбул, преминавайки покрай историческите сгради, модерните небостъргачи, мостове, крепостни стени, джамии и обекти от световно културно историческо наследство. Ще си припомните величествената историята на Константинопол от уникална беседа на нашия лицензиран екскурзовод на български език. Снимките, които ще направите, на единствените по рода си места ще бъдат прекрасен завършек на приключенското Ви пътешествие на три континента… Ще имаме свободно време и за покупки в рая на търговията и кулинарните изкушения

След емоциите от прекрасния авторски тур Истанбул се отправяме към летище Истанбул за полет до София в 19:20 часа. Кацане на летище София, Терминал 2 в 20:35 ч.

 

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!

Цената включва:

  • Самолетен билет с АК “Turkish Airlines” София – Истанбул - Маракеш – Истанбул - София с включени летищни такси и багаж – чекиран 23 кг., ръчен в салона на самолета 8 кг.;
  • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
  • 2 нощувки в Истанбул със закуска;
  • 7 нощувки на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели;
  • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия;
  • Включено посещение на градината на Жак Мажорел в Маракеш;
  • Панорамна обиколка на забележителностите в Истанбул;
  • Екскурзовод и водач на български език по време на цялото пътуване;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10000 EUR включваща COVID-19 със ЗК „Мондиал Асистънс”.
  • Представител на ТО по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

  • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място (около 10 евро);
  • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място;
  • Бакшиши за местните представители – 15 евро за целия престой, които се заплащат на място;
  • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗК „Мондиал Асистънс” или ЗАД "Лев Инс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други доказуеми причини.

дати и цени:

 • 31.03.2022 - 09.04.2022 767 €
 • 09.04.2022 - 18.04.2022 767 €
 • 17.04.2022 - 26.04.2022 767 €
 • 25.04.2022 - 04.05.2022 767 €


още екскурзии