Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2021 ОРГАНИЗИРАН ТУР НА ДРЕВНА АНДАЛУСИЯ

Период:
05.10.2021 - 12.10.2021

Маршрут:

София-Малага-Национален Парк Доняна-Севиля-Кордоба-Ронда-Марбея-Малага-София

Цени от:1044 €
Резервирай

Описание:

Програма


1 ДЕН
05.10.21 София - Малага


Андалусия екскурзия Срещан на летище Софиия, Треминал 2 за полет до Малага с АК "България Ер". Посрещане на летище Малага и трансфер до хотел Hotel Soho Las Vegas 3* или подобен в Малага. Настаняване в хотела. Свободно време.
Хотелът се намира на 13 мин. пеша до старият град на Малага и на 5 мин. до плажа. Малага, богат на история град, управляван през вековете от Картаген, Рим, германски племена, мюсюлмански династии и окончателно превзет от Католическите крале през 1487. Ето тази смесица от култури, традиции и религии, маркира неговата специфичност, определящ го като един от най-красивите градове в Испания, пред който няма да останеш безразличен. И всичко това, благодарение на красивите му монументи, екзотични градини, разнообразна гастрономия, история и чар. Родно място на известни личности, като големия поет и философ Ибн Габирол, Антонио Кановас де Кастильо-политик и испански историк, Пабло Пикасо - художник, чийто картини днес са с безценна стойност. Посетена в едно от пътуванията си и спомената с възторг в разказите на един от най-известните пътешественици в мюсюлмансия свят Ибн Батута. През Малага отсяда и писателя на приказки Ханс Кристиан Андерсен. Това е и родния град на Антонио Бандерас.


2 ДЕН
06.10.21 Малага - Национален Парк Доняна


андалусия екскурзияСутринта, след като закусим, ще потеглим към Национален парк Доняна, обект на свотовно културно иприродно наследство на ЮНЕСКО. Доняна, благодарение на своето привилигеровано географско положение,къпеща се във водите на Атлантическия океан и благоприятен за фауната климат, предлага на посетителя една мозайка от пейзажи, включващи дюни, мочурища, лагуни, над 25 км безлюдни и екзотични плажове, покритис наситен финен пясък, приливи и отливи, оранжеви и охра отвесни пясъчни скали високи близо 30 метра, чийто странен цвят е придобит от течащите наоколо води богати на железен оксит. Навлизайки в Доняна ще останем пленени от изобилието на дървета, като pino piñonero и alcornoque (корков дъб). Това място е обитавано от най-различни видове птици в зависимост от миграционния период, зайци, иберийски рис, благороден елен, елен лопатар, хамелеони, диви коне… Когато пристигнем ще се настаним в един от най- известните в Андалусия къмпинги Доняна - Camping Donana разположен до Атлантическият океан сред природата и оборудван с ресторант, кафе/бар, басейни, тенис корт, падел, супермаркет. Всяко едно бунгало има стая с баня, тоалетна, кухня, хладилник, печка и тераса. Свободно време за плаж и разходка. Къмпингът се намира на 5 мин път пеша до океана.


3 ДЕН
07.10.21 Национален Парк Доняна - Ел Росио


андалусия екскурзииТози ден ще бъде още по-интересен и преди всичко изпълнен с авантюри и екзотика, тъй като ще се докоснем до традициите на андалуската култура и хора. Ще станем рано сутринта, отивайки до плажа на Атлантическият океан (5 мин. пеша от къмпинга), за да се разходим по ситният пясък, оголен от отлива, да видим изгрева, наслаждавайки се на океана и бряг с оранжеви отвесни пясъчни скали от около 30 м височина, прелитащи чайки, ибиси и други видове птици. Ще се потопим в екзотиката на това изумително красиво място, изпълнено със зареждаща душата енергия. След като приключим ще закусим в къмпинга. По желание - ОПЦИОНАЛНО (30€ на човек) ще отидем в автентично за района ранчо, където се отглеждат красиви коне от благородна андалуска раса. След кратък инструктаж всеки един от нас ще се качи на своя кон и ще започнем разходката из околностите на резервата в националния парк Доняна, като ще яздим и по плажа на океана, водени от професионалисти. Тези, които никога не са яздили, не трябва да се притесняват, защото опитомените животни са благородни, спокойни и са свикнали с хора. Съчетанието между андалуския кон и природата, автентичноста и начина на живот по тези места е рядко срещано явление и ще Ви изпълни с много положителна енергия, хармония и любов към тях. Разходката ще продължи около 2 ч. След като приключим ще имаме 1 час свободно време и ще потеглим с автобуса ни към Ел Росио (30 мин. път), където ще започнем новата авантюра за деня. Ел Росио е епицентъра на култа към популярната католическа религиозност в Андалусия в чест на Virgen de Rocío с над 100 братства разположени в него. Росио е малко бяло селище с близо 1 600 жители, изпълнено с огромна религиозна традиция. Разположен е до „Charco de la Boca “- воден басейн създаден от малки притоци с вода, хабитат на различни видове птици и много диви коне. Ел Росио и неговите характеристики го превръщат в място, където хора от цял свят почитат с огромен религиозен плам „Blanca Paloma “(Белия Гълъб) – наименование символизиращо Светицата. „La ermita de la Virgen de Rocío“е едно от найпочитаните светилища в света посещавано от хиляди вярващи всяка седмица. Тук годишно се чества Ромерия на Росио – поклонение, при което бройката на поклонници достига до един милион. Ще имаме възможноста да опитаме традиционна кухня (по желание) или да си купим различни сувенири, които предлага зоната. Когато приключим ще се качим ОПЦИОНАЛНО (27€ на човек) на карети водени от коне, с които ще направим една разходка от 2 ч. из околностите на националният парк на Доняна, посещавайки най-емблематичните места в зоната, като Marismas de las Madres, Puente Ajoli, Raya Real… Този вид разходки се правят с карети, удобни за всеки един. По пътя ще можем да си поръчваме (опционално) напитки, за да се разхладим. След като приключим ще се върнем в Camping Doñana, където ще имаме свободно време за плаж, разходки и всичко, което ни предлага това вълшебно и почти недокоснато от туризма място.


4 ДЕН
08.10.21 Национален Парк Доняна - Севиля - Кордоба


андалусия екскурзииСлед като закусим ще потеглим към Кордоба. По пътя ще се отбием до столицата на Андалусия-Севиля. Там заедно с местен локален екскурзовод ще започнем нашето посещение. Минавайки през криволичещите улички на античния квартал Санта Круз, ще се отправим към емблемата на готическата архитектура Катедралата Санта Мария де ла Седе, в която ще влезем. Великолепието на този гигант монумент се дължи на неговия характерен готически стил, украсен с витраж, резетни прозорци, удължени колони, тимпани, порти, гаргойли, островърхи кули, аркбутани, контрафорт, заострени сводове, параклиси. Ще видим гроба на Христофор Колумб и неговия син Фернандо Колумб, малък трън от Трънният венец на Иисус Христос, красивия издялан в махагон хор, кулата Хиралда, най-големия олтар в християнството, картини на Мурильо, Гоя, Зурбаран, Луис де Варгас, Доминго Мартинес. Ще научим много за различни личности, като откриватели, художници, Светци, карденали, епископи, архитекти, крале свързани с историята на Испания. Катедралата на Севия е изпълнена с енигми, алегорики и символи, които ще успеем да открием. След като се насладим на този шедьовър, ще потеглим към екзотичните градини на Мурильо, в които изобилства растения като олеандър, бугенвилея, фикус, евкалипт, палми, жасмин ... Прелитащите папагали са допълнителна атракция за всеки един посетител. Ще минем покрай бившата цигарена фабрика – днес университет, парка на Мария Луиза, златната кула, река Гуадалкивир. Задължително ще посетим Площад Испания открит през 1929 година в чест на Иберо-Американската експозиция чествана в Севиля. Свободно време за разходка и обяд. След това продължаваме към Кордоба, несравним с красотата си град в Андалусия, разположен по крайбрежието на река Гуадалкивир. Столица на Кордовското емирство и по-късно Халифатство Х-ХI век, родно място на Сенека (наставника на Нерон), теолози и философи като Авероес, Маймунид, Ибн Хазм, както и на Захрауи, "бащата" на модерната хирургия, Кордоба успява да достигне през 10 век от 500 0000 до 1 милион жители град. През 152 г. п. Х. по времето на Марк Клавдий Марцел, консул на Рим, „Кордуба“ се превръща в столица на Хиспания Утериор и пo-късно - столица на Бетика. Инвазията на варварите през V сл.Хр. е причина града да бъде разрушен, но неговото престрояване и цъфтеж започва по време на мюсюлманското владение през 756 г. когато принцът от Дамаск - Абделрахман I създава кордовското емирство и обявява града за столица. Мюсюлманския стил типичен със своите тесни лабиринтни улички, дюкяни, джамии, хамами, алказаба, се запазва и до днес, смесен с културата на кордовчани - чара на този изключително интересен и красив град. Настаняване в Hotel Eurostars Maimunides 3* или подобен. Свободно време.


5 ДЕН
09.10.21 Кордоба - Ронда


андалусия екскурзииСлед, като закусим ще посетим заедно с местен екскурзовод красивата и автентична Джамия-Катедрала на Кордоба, „залята“ с гора от колони, запазени от епохата на мюсюлманите, михраб построен по времето на вторият Халиф Алхакам II, облицован с цветни и позлатени мозайки покрити с емайл, докарани от Константинопол. По средата на старата джамия се „ражда “и Катедралата, построена по инициативата на Карденал Алонсо Манрике. Ще ни удиви със своята височина, параклиси, единият от които е на Карденал Салазар украсен с перфектно издялани статуи на Светци и картини на Антонио Паломино, амвони, олтар, сводове, махагоновия хор, мрамори и най-различни мотиви. Тук лежат тленните останки на известния поет и драматург от времето на „златния век “на Испания – Луис Де Гонгора. След това ще започнем нашето посещение на стария град, преминавайки през еврейския квартал, зоко, улицата на цветята, римския мост, площада на триумфа. Когато завършим нашето организирано посещение на Кордоба ще потеглим към един от най-посещаваните романтични градове на корида и бандолероси – Ронда. По пътя ще се отбием до Сетенил де лас Бодегас, малък, красив и автентичен град, част от маршрута на „белите селища “в Андалусия. Там ще имаме свободно време за самостоятелна разходка из уличките, пълни с традиционни магазинчета, предлагащи местна собствена продукция, заведения и къщи вградени в скалите, които придават блясъка на неговия необичаен архитектурен стил. Време за обяд (по желание). Когато приключим ще потеглим за Ронда. Щом пристигнем в града първо ще се настаним в нашия Hotel Don Miguel 3* или подобен, а след това ще направим екскурзия из града с местен екскурзовод, посещавайки Арената на биковете и музея в нея, парка “Аламеда дел Тахо” със своите балкони, които дават изглед към неописуема панорамна гледка и, разбира се, разходка из криволичещите улички на това вълшебно място, минавайки през Новия Мост, символ на града, който се извисява на 100 метра височина над реката Гуадалевин, успяла да си пробие дълбок път с течение на векове между отвесните скали, наречен „Tajo de Ronda“. Кое е характерното за Ронда? Арената на биковете, която се смята за една от най-античната и монументална в Испания, заради своята история, архитектура и размери (66 м. диаметър). Официалното ѝ откриване става през 1785 година, придружено с корида, в която участвал легендарният тореадор символ на Ронда, Педро Ромеро (заедно с колегата му по професия Пепе Ийо), торирал по време на цялата си кариера близо 5 000 бика, без да получи една „драскотина “. След фамилията Ромеро, през XX век на сцената на бикоборството ще се появи втората династия на тореадори от Ронда, Ордонйес, давайки началото на „Гойеската Корида “. Емблематичната Ронда ни предлага една богата мозайка от култура, традиция и история, които можем да открием, опционално, в музея на бандолеросите, музея на Лара, музея на виното, палата на „Rey Moro “(Мавърският крал) с „безкрайните“стълби, които водят до реката. Ще можем да видим красиви градини охлаждани от течащи фонтани, канали и пейзажи, създадени от Жан Клод Николас Форестиер (парка на Мария Луиза в Севиля), по поръчка на Херцогинята от Парсент. Като финал за този ден не пропускайте да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса, обгърната от тиха и нежна андалусийска мелодия, лееща се на фона на “Tajo де Ronda”, опитвайки типичното ястие за района - „Рабо де торо “(опашка на бик), придружено с чаша местно домашно вино. Свободно време.


6 ДЕН
10.10.21 Ронда - Ресерватауро


андалусия екскурзия След като закусим ще можем да се докоснем до Ресерватауро - „тайнствения свят“ на бикоборците, като посетим ранчото на тореадора Рафаел Техада на 15 мин. от Ронда. Намиращо се в обширен Натурален парк в околностите на Ронда, това е място, в което се развъждат бикове от породата Браво, както и коне от чиста испанска раса, отглеждани на терен от 200 хектара площ. По време на обиколката на ранчото ще имаме възможността да се запознаем с отглеждането на биковете Браво и коне от испанска порода, както и ще научим за начина на селективността им. Ще посетим всичките заграждения, където ще видим животни, разделени според възрастта на всяко едно, влизайки в територията на биковете. Ще направим с нашият автобус една обиколка на ранчото, по време на която ще ни разказват интересни и любопитни факти за биковете и всичко свързано с тях, както и ще видим начинът им на живот и отглеждане. Ще посетим арената, където тореадора Рафаел Техада се подготвя за корида. Посещението в ранчото е около 60/90 мин. придружени от местен екскурзовод. Когато приключим ще се върнем в Ронда Hotel Don Miguel 3* или подобен. Свободно време.
ОПЦИОНАЛНА ЕКСКУРЗИЯ С БЪГИ. Ще имаме възможността да посетим опционално Природния Парк Sierra de las Nieves с бъги. Ронада е разположен на над 700 метра надморска височина. Заобиколен е от природни живописни паркове, като Parque Natural de la Sierra de Grazalema, Parque Natural Sierra de las Nieves, където преобладаващата растителност е испанската ела (pinsapo), андалуски дъб (roble andaluz), бадемово дърво, а фауната - елен лопатар, муфлон, планински кози, нутрии, зайци, малък орел, домашна кукумявка, язовец, малък ястреб, гарван, белка. От базата на бъгитата (на 20 мин от Ронда) ще направим една обиколка с бъги из Природния Парк Sierra de las Nieves, като ще стигнем до долната част на Новия мост на Ронда. Продължителността на тази авантюра е 1.30 мин. Цена на двуместно бъги – 130€ общо, а на четириместно бъги – 170€ общо. Условия: необходимо е шофьорът да бъде над 25 години.


7 ДЕН
11.10.21 Марбея, Малага


След като закусим ще потеглим към Малага. По пътя ще се спрем при луксозното пристанище Пуерто Банус в Марбея („испанското Монте Карло“), където ще направим самостоятелна разходка, наслаждавайки се на лукс, яхти и постройки, комбиниращи се с традиционната андалуска архитектура. Когато приключим се връщаме в Малага. Настаняване в Hotel Soho Las Vegas 3* или подобен в Малага. Свободно време за плаж и разходка.


8 ДЕН
12.10.21 Трансфер до летище Малага


Закуска, свободно реме за плаж и развлечения в центъра на град Малага. Трансфер до летище Малага и полет до София.
 

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Малага – София с АК „България Ер“, с включени летищни такси и багаж 20 кг. чекиран и 10 кг ръчен багаж;
  • Климатизиран нов луксозен автобус през целия маршрут;
  • Обслужване на български език за целия престой;
  • 2 нощувки със закуска в Hotel Don Miguel 3* в Ронда или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Camping Donana в национален парк Доняна или подобен НОВО!
  • 1 нощувка със закуска в Hotel Eurostars Maimunides 3* в Кордоба или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Hotel Soho Las Vegas 3* в Малага или подобен;
  • Екскурзия в Ронда, локален екскурзовод и вход в Арена на биковете;
  • Посещение на Резерватауро – ранчо с бикове и андалуски коне НОВО!
  • Посещение на Сетенил де лас Бодегас;
  • Екскурзия в Севиля, локален екскурзовод, вход в Катедрала на Севиля, посещение на старата част на града.
  • Екскурзия в Кордоба, локален екскурзовод, вход в Джамията Катедрала на Кордоба и разходка из старата част на града;
  • Транспорт до Ел Росио от къмпинга в Доняна с отиване и връщане;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването включваща Covid-19 с покритие 10 000 EUR със ЗД „Мондиал Асистънс”.
    

Цената не включва:

  • Лични разходи.
  • Вечери и обяди по време на тура.
  • Разходка из национален парк Доняна с карети в зоната на Ел Росио (2 часа). Цена на човек 27€
  • Разходка из Доняна с коне (2 часа). Цена на човек 30€
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (по-желание) около 2,5 % от сумата.
  • Разходка из Серания на Ронда с двуместни бъгита - 130€ на бъги. Опция за четириместни бъгита 170€ на бъги.
  • PCR тестове /ако са неоходими/на преференциални цени, като от България, така и от Испания;
    

дати и цени:

 • 05.10.2021 - 12.10.2021 1044 €


още екскурзии