Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

морски круизи

Приключения

 • 2022...
 • Франция

Последни новини

2022 КРУИЗЕН ПАКЕТ ИСЛАНДИЯ И ИРЛАНДИЯ

Период:
02.07.2022 - 14.07.2022

Маршрут:

Акурейри - Амстердам - Рейкявик - Белфаст - Корк - Уотърфорд

Цени от:3870 лв
Резервирай

Описание:

ПРОГРАМА


ДЕН 1:
02.07.2022 София- Амстердам

Полет София-Амстердам с прекачване. Трансфер летище-круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.


ДЕН 2:
03.07.2022 Плаване

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.


ДЕН 3:
04.07.2022 Плаване

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.


ДЕН 4:
05.07.2022 Акурейри, Исландия - акостиране в 10:00

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.


ДЕН 5:
06.07.2022 Акурейри отплаване в 14:00

В този ден имате възмоцност да разгледате града и неговите най-близки околности. Не пропускайте да посетите църквата на Акурейри. Издигната в центъра на града, тя се е превърнала в негов символ. Отделете няколко часа за посещение на Lystigarðurinn – местната ботаническа градина (безплатен вход). През лятото, любителите на природата имат уникалната възможност, от борда на специални лодки, да наблюдават китове във водите край Акурейри. Освен тях, може да срещнете делфини, дори тюлени.


ДЕН 6:
07.07.2022 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00

Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Страната е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В този ден ще посетим Златния кръг и вулканичния кратер Керид. Невероятните гледки следват една след друга. Първата ни спирка е националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент. Следват термалната зона Хаукадалур и Гейзер, мястото дало името си на всички горещи извори по света. Горещият фонтан Strokkur изригва на всеки няколко минути, понякога на височина до 30 м в небето. Невероятна възможност за уникални фотографии. Ще продължим към Gulfoss (в превод „Златния водопад“) – едно от най-популярните природни чудеса на Исландия. От височина над 30 метр,а милиони литри вода падат терасовидно в тясна клисура. На връщане към Рейкявик ще посетим многоцветния вулканичен кратер Керид. Широк 270 м и дълбок 55, той е образуван от вулкан, изригнал преди 6500 години. В днешно време, на дъното на кратера е разположено езеро с тюркоазено-сини води.


ДЕН 7:
08.07.2022 Рейкявик, Исландия – отплаване в 14:00

В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.


ДЕН 8:
09.07.2022 Плаване

Свободно време за почивка и забавления.


ДЕН 9:
10.07.2022 Белфаст 07:00-19:00

Белфаст е столица и най-големият град в Северна Ирландия. Разположен на устието на река Фарсет, градът е обитаван още през бронзовата ера. Историческите и културни забележителности му придават уникален дух и атмосфера. Тук, в квартала „Титаник“ се е намирала корабостроителницата на Харланд и Волф, в която е построен корабът „Титаник“. С неговата история можете да се запознаете в специално изградения за това музей. Сред най-големите забележителности на града са Парламентът на Северна Ирландия, площад „Донегал“ с величествената сграда на кметството в т.нар. едуардински архитектурен стил; Библиотеката „Линен Хол“ – най-старата библиотека в Белфаст, построена във викториански стил; протестантската катедрала „Св.Анна“; Кралският университет; Ботаническата градина; Крепостта на Белфаст.


ДЕН 10:
11.07.20222 Дънмор (Уотърфорд)  09:00-19:00

Уотърфорд е петият по население град в Ирландия. Намира се недалеч от мястото, където известните като „трите сестри“ реки – Шур, Барсоу и Нор, обединяват водите си, преди да се влеят в морето. Основан през 914 г от викингите, градът е най-старото ирландско селище. Историческото сърце на Уотърфорд се нарича „Викингски триъгълник“ и представлява старинно укрепление с труъгълна форма, тесни улички, средновековни сгради и зелени пространства. През 15 в. са построени новите крепостни стени, по-голямата част от които са се запазили и до днес. Основната туристическа атракция в Уотърфорд е фабриката за производство на изделия от кристал. Също така, в града, в ултрамодерна дестилерия се произвежда местното уиски “Irishman”, което достойно се нарежда до останалите три – Middleton, Bushmills и Cooley. Не пропускайте и замъка Уотърфорд, който е разположен на свой собствен остров – ивица земя в река Шур, на около 3 км от града. Неговите основи датират отпреди 800 години, а замъкът от 18 век е запазен цялостно с автентични кули, водоливници и фантастични фигури и назъбени парапети.


ДЕН 11:
12.07.2022  Коб (Корк) 10:00-16:00

Корабът ни застава в пристанище Коб, откъдето е тръгнал „Титаник“ на трагичното си първо пътуване през 1912 г. От тук ще се придвижим до Корк - главен административен център на едноименното графство. Той е вторият по население град в страната, след столицата Дъблин. Той е разположен на р.Лий, която се разделя на два канала в западната част на града. Центърът на Корк се намира на остров, оформен от тях. В източната част на града, каналите се сливат отново до вливането им в морето, като така образуват едно от най-големите естествени пристанища в света. Най-известните забележителности на Корк са Замъкът Бларни и камъкът Бларни; Църквата Сейнт Анна, от чийто връх можете да видите града от високо във всички посоки. Тук се намира европейското седалище на технологичния гигант „Apple“. Корк също така е дом на пивоварната Heineken, която стои зад популярната ирландска бира Murphy’s. А бирата – тя наистина е навсякъде. Всякаква и по много...


ДЕН 12:
13.07.2022 Плаване

Свободно време за почивка и забавления.


ДЕН 13:
14.07.2022 Амстердам – освобождаване на кораба след 06:00 ч

В днешния ден освобождаваме каютите и имаме организирана обзорна екскурзия на Амстердам(включена в цената), по време на която ще посетите Старата църква, разположена в квартала на червените фенери, Новия пазар, синият мост над река Амстел и площад Рембранд. Ще посетите също плаващия пазар за цветя - единственият по рода си в света. Следва трансфер до летището за полет Амстердам – София.

Цената включва:

  • Самолетни билети София-Амстердам-София с прекачване. Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
  • 12 нощувки на борда на Jewel Of The Seas в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
  • Всички трансфери по програмата.
  • Обзорна екскурзия на Амстердам.
  • Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
  • Пристанищни такси.
  • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
  • Такса обслужване на борда.
  • Представител на туроператора при записани минимум 15 туриста.

Цената не включва:

  • SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
  • Храната в специализираните ресторанти
  • Ползването на сателитен телефон и интернет
  • Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

дати и цени:

 • 02.07.2022 - 14.07.2022 3870 лв


още екскурзии