Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2022 ЛЯТНАТА МАГИЯ НА МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Период:
08.06.2021 - 15.06.2021
15.06.2021 - 22.06.2021
22.06.2021 - 29.06.2021
29.06.2021 - 06.07.2021
06.07.2021 - 13.07.2021

Маршрут:

София – Москва – Санкт Петербург – Москва - София

Цени от:2560 лв
Резервирай

Описание:

Програма

ДЕН 1: София - Санкт Петербург

Отпътуване от София Терминал 2 за полет по маршрут София – Санкт Петербург с AK Bulgaria Air в 14:55ч. Пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково в 18:25ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2: Санкт Петербург

Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.

Панорамна обиколка с екскурзовод на български.

По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.

Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-

впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.

Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека

ДЕН 3: Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село

Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.

Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.

Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.

Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.

Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4: Санкт Петербург

Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распу-тин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска импе-рия чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с ле-гендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъзда-ващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Рас-путин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност. Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.

Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.

Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Санкт Петербург - Москва

Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан. Пристигане в Москва. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6: Москва

Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особе-на романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхра-нила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.

Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.

Обиколката включва: Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победа-та на Поклонния хълм, Московския Държавен университет.

След това ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищ-ница и един от най-значимите световни музеи.

Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екс-курзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъю-зен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под фор-мата на неравностоен шестоъгълник.

Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.

ДЕН 7: Москва

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.

След това се отправяме към Червения площад, Кремъл и кремълските катедрали.

Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Правос-лавната църква премества седалището си в Москва.

Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата.

Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря.

ДЕН 8: Москва - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Шереметиево. Полет до България в 20:05ч. Кацане на летище София, Терминал 2 в 22:00 ч.

Забележка! Последователността на посещенията в музеите и другите обекти в програмата се уточняват във всеки град след среща с местния екскурзовод. При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеж-дане!

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Санкт Петербург/ Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж; ► 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург; ► 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;
  • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Санкт Петербург-Москва;
  • Всички трансфери по маршрута;
  • Всички описани по-горе екскурзии:
  • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
  • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език
  • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език
  • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език
  • Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език
  • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език
  • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език
  • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език
  • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език
  • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската га-лерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;
  • Билет за обиколката на Московското метро;
  • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Евроинс“;
  • Водач от България по време на цялото пътуване ( включва COVID-19 покритие до лимита на отговорност;
  • Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

Цената не включва:

  • Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети:
  • - 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;
  • Ø PCR тест - 72 часа преди пътуване, на преференциални цени, както и при пристигане об-ратно в България, ако е необходим такъв;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“ ( включва COVID-19 покритие);

дати и цени:

 • 08.06.2021 - 15.06.2021 2580 лв
 • 15.06.2021 - 22.06.2021 2580 лв
 • 22.06.2021 - 29.06.2021 2580 лв
 • 29.06.2021 - 06.07.2021 2580 лв
 • 06.07.2021 - 13.07.2021 2560 лв


още екскурзии