Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2022 ШРИ ЛАНКА - ОСТРОВЪТ НА ПОДПРАВКИТЕ

Период:
03.03.2022 - 11.03.2022
15.10.2022 - 23.10.2022

Маршрут:

 София – Коломбо – София 

Цени от:1469 €
Резервирай

Описание:

Програма

Ден 1 София - Коломбо

Среща на летище София с водача на групата. Полет с АК Fly Dubai по маршрут София – Дубай. Кацане в Дубай в 21:20ч.

Ден 2 Коломбо - Негомбо

Полет Дубай - Коломбо и кацане в Коломбо в 08:25 ч. сутринта. Посрещане от представител на партниращата агенция. Трансфер от Коломбо до Негомбо.

Взимане на проба за ПСР тест при пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3 Негомбо

Закуска в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Негомбо

Закуска в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Негомбо - Дамбула

Закуска в хотела и отпътуване за Дамбула.

Малкото градче Дамбула привлича туристите с огромния пещерен комплекс (повече от 80 пещери) и Златния пещерен храм. Мястото е част от съкровищницата на ЮНЕСКО, скалните рисунки тук са на 2000 години, а статуите на Буда – повече от 150 на брой. На

входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище. Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба. Било е в знак на благодарност, защото кралят намерил убежище тук. Следващите владетели са правили преобразувания, но най-същественото от тях принадлежи на Ниснака Мала. Последният наредил интериорът на храма да бъде покрит с позлата.

Настаняване в хотел Amaya lake 4* или подобен. Нощувка.

Ден 6 Сигирия - Минерия

Закуска. Отпътуване за Сигирия. Сигирия или Лъвската скала се издига на 370 м надморска височина. На върха ѝ се намира планинска крепост с останки от дворец, които заедно с околните изумителни градини и водни пространства образуват едноименния древен град. Гради-ните на Сигирия са сред най-древните в света. Намират се в западната част на ска-лата и са част от хидравличен комплекс с канали, езера, мостове, фонтани и под-земни водни съоръжения. По време на дъждовния сезон, каналите се пълнят с вода и захранват целия район на Сигирия. Фонтаните пък, датирани от V век, са едни от най-старите построени и запазени фонтани в света.

На мястото на скалната крепост още през V пр. н. е. се е издигал планински бу-дистки манастир-убежище. Крепостта е дело на крал Кашяпа, строена е през V век от н. е. и е един от от най-изящните паметници на изкуството. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Входът на този смайващ комплекс е издълбана от скалата фигура на лъв. Днес от нея са останали само гигантските лапи на жи-вотното – достатъчно свидетелство за мащабите на това великолепие. Запазените тук скални фрески се отнасят до т.нар. стил Гупта, открит в пещерите Ажанта (Ajanta) в Индия.

Любимо място за разходка на туристите е сянката на известната Огледална стена. В миналото тя е била излъсквана до блясък, а кралят наистина се е оглеждал в нея.

Посещение на Национален Парк Минерия с включено сафари с джипове.

Паркът е с големина около 8889 хектара. Растителните и животинските видове са от голямо разнообразие - около 160 вида птици, 25 вида влечуги, 78 вида пеперуди, различни видове земноводни, риби, диви слонове и др.

Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка в хотела.

Ден 7 Дамбула - Матале - Канди

Закуска. Трансфер от Дамбула до Матале. Възможност за обяд.

Посещението в градината за подправки и билки е истинско удоволствие за сетивата на туристите. Възможност е и за запознаване с технологията на отглеждането и поддържането на растенията. Готовата продукция от подправки и билки се продава в малките магазинчета на Матале.

Трансфер от Матале до Канди.

Канди е последната столица на шриланкските крале. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Градът е изключително живописен, наричат го огърлицата на река Махавели – най-дългата (335 км) река в Шри Ланка.

Канди е свещено място за будистите. В скромен храм, на брега на изкуствено езеро се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещният зъб на Буда. Будистите вярват в нейните изключителни свойства, както и в големите нещастия, които могат да ги сполетят, ако реликвата бъде изгубена. Поради тази причина храмът е отворен за поклонници и туристи, но е и много добре защитен.

Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно. Това е времето, в което Канди събира стотици хиляди будисти от цял свят на няколкодневни тържества. Посещение на невероятна шоу програма, изпълнена с цветове и багри на танцьорите. Настаняване в хотел Amaya Hills Resort или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 8 Парадения - Пинавала - Канди

Закуска. Отпътуване към Парадения. Посещение на Ботаническата градина. Тя е с площ 147 хектара и е най-голямата на острова. Градината включва повече от 4000 вида растения, включително орхидеи, подправки, лечебни растения и палмови дървета.

Трансфер до Пинавала. Посещение на приют за диви слонове. Той е създаден през 1975г. Уникално място, където животните се движат свободно в естествена среда, което е главна туристическа атракция на региона. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Канди - Коломбо

Закуска. Отпътуване за Коломбо. Панорамна обиколка на Коломбо и запознаване с основните забележителности на града.

Разположен на запад, пулсиращият мегаполис Коломбо, е не само официалната столица на Шри Ланка, но и “машината”, която произвежда над 50 % от БВП на страната (административната столица, в която са разположени парламентът и върховният съд е Шри Джаяварданапура Кате – бел. Welcome Travel).

Тук, на Площада на независимостта, се намира Националният мемориален комплекс, издигнат в чест на независимостта, която Цейлон получава от британците през 1948 г.

При езерото Бейра пък е разположен най-известният сред будистките храмове на Коломбо – Gangaramaya Viharaya Temple. В очертанията му са преплетени цели четири архитектурни стила. Освен от статуите на Буда, мястото е закриляно и от свещеното дърво Бо.

При езерото Бейра се е настанил и Плаващия пазар – един от новите инфрастуктурни проекти на Шри Ланка. Една от целите му била да регламентира дейността на уличните търговци в района на Пета (Pettah). Полученият ефект: прекрасно място за туристите, открито през 2014 г. – с малки кафенета, ресторантчета, чаени бутици и магазини, пълни с местна продукция.

Модерните шопинг зони и места за разходки в Коломбо не свършват тук. Различни точки на града са превърнати в отлични пространства за пазаруване и отдих. Многобройни са възможностите и за джаз и други наслади, които предлага клубният нощен живот на Коломбо.

Свободно време. Вечеря. Трансфер до летището за полет до Дубай.

Ден 10 Коломбо - Дубай - София

Полет от Дубай за София. Кацане в София.

Край на програмата!

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Коломбо – София с включени летищни такси на АК FlyDubai и АК Emirates;
  • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
  • Чекиран багаж до20 кг.
  • 7 нощувки на база закуска и вечеря, както следва:
  • 3 нощувки в Негомбо в 4* хотел;
  • 2 нощувки в Дамбула в хотел 4* ;
  • 2 нощувки в Канди в хотел 4*
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • Транспорт с климатизиран автобус и английскоговорящ местен екскурзовод;
  • Входни такси по упоменатите екскурзии;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗД”Евроинс”;
  • Водач-преводач по време на пътуването при мин. 16 човека

Цената не включва:

  • Онлайн виза за Шри Ланка - 40 щ.д., издава се от ТО
  • ПСР тестове - за България при желание, ТО издава ваучери за 20 % отстъпка в лаборатории Рамус; ПСР тест при кацане в Шри Ланка - 40 щ.д.(за неваксинирани туристи)
  • Лични разходи;
  • Кетъринг по време на полета;
  • Такси за видеоснимане по посещаваните обекти
  • Бакшиши;
  • Допълнителни екскурзии
  • Храненето по маршрутите, извън включените в цената;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс ( покрива евентуално разболяване от COVId-19);

дати и цени:

 • 03.03.2022 - 11.03.2022 1469 €
 • 15.10.2022 - 23.10.2022 1469 €


още екскурзии