Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2023 ХОЛИ ФЕСТИВАЛ В ИНДИЯ

Период:
04.03.2023 - 13.03.2023

Маршрут:

Азия - Индия - Делхи;

Азия - Индия - Агра;

Азия - Индия - Джайпур;

Близък изток - ОАЕ - Дубай;
 

Цени от:1445 €
Резервирай

Описание:

ДА ПРАЗНУВАМЕ ХОЛИ В ИНДИЯ

Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И ДУБАЙ
ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА - ДУБАЙ


04.03-13.03.2023

 

Ден 1 София – Дубай – Делхи 04.03.2023
Среща на летище София. Полет за Делхи през Дубай в 14.45 ч. с AK “Fly Dubai”. Кацане на летище Дубай в 21.45 ч. Полет за Делхи в 04.05ч.

 

Ден 2 Делхи 05.03.2023 / вечеря
Кацане в Делхи в 08.50 часа. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи - комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal.
Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 Делхи 06.03.2023 / закуска и вечеря
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война.
Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 Делхи – Агра 07.03.2023 / закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.


Ден 5 агра 08.03.2023 / закуска и вечеря
Закуска.Нека отпразнуваме заедно фестивала Холи – с много музика и цветове.

Холи е популярен древен индуски фестивал, известен още като Фестивал на пролетта, Фестивал на цветовете или Фестивал на любовта. Фестивалът празнува вечната и божествена любов на Радха Кришна и се празнува с много радост и ентусиазъм във всички части на Индия.

Връщане в хотела. В късния следобяд посещение на Тадж Махал по залез - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.
Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 Агра – Джайпур 09.03.2023 / закуска и вечеря
Закуска.Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел.
Вечеря. Нощувка

 

Ден 7 Джайпур 10.03.2023 / закуска и вечеря
Закуска.Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.
Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 Джайпур – Делхи 11.03.2023 / закуска и вечеряЗакуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км – около 5-6 часа). Настаняване в хотел.
Вечеря. Нощувка.


Ден 9 Делхи – Дубай 12.03.2023 / закуска
Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Дубай в 09.50ч.Кацане в Дубай в 12.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща.

Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Нощувка.

 

Ден 10 Дубай - София 13.03.2023 / ранна закуска
Ранна закуска.
Трансфер до летище. Полет за София в 09.55 ч. Кацане на летище София в 13.45ч.

 


 

Цената включва:

  • Двупосочен самолетен билет София–Дубай - Делхи–Дубай – София с АК“Fly Dubai” с включени летищни такси и багаж;
  • Традиционно посрещане на летището в Делхи;
  • 7 нощувки със закуски и вечери в Индия;
  • 1 нощувка със закуска в 3* хотел в Дубай;
  • Трансфери летище−хотел−летище;
  • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;;
  • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
  • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата ;
  • Празнуване на холи фестивала ;
  • Панорамна обиколка на Дубай;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро;
  • Водач по време на пътуването;

Цената не включва:

  • Индийска туристическа виза – 90 щатски долара
  • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 10 USD на човек на град).

дати и цени:

 • 04.03.2023 - 13.03.2023 1445 €


още екскурзии