Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2023 ПОРТУГАЛИЯ и Испания с дъх на Портвайн и аромат на кафе

Период:
27.04.2023 - 05.05.2023
28.09.2023 - 06.10.2023

Маршрут:

София- Мадрид – Саламанка – Транкозо – Линяреш – Регуа – круиз по Доро* - Порто – Гимарайш - Брага – Фатима - Баталя – Обидош – Лисабон – Синтра – Кампо Майор - Мадрид-София

Цени от:1780 лв
Резервирай

Описание:

1-ви ден София – Мадрид
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 12.30ч. Отпътуване за Мадрид в 14.50ч. Пристигане на летището в Мадрид в 17.25ч. Кратка панорамна обиколка на Мадрид. Трансфер и нощувка в Мадрид.


2-ри ден Саламанка – Транкозо - Линяреш
Закуска. Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: централният площад "Пласа Майор"; главният пазар; старата и новата катедрала. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Серра де Ещрела. Възможност за екскурзия до Транкозо и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден круиз по река Доро * - Порто
Закуска. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Порто в 17.30ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Настаняване в хотел. Нощувка.


4-ти ден Гимарайш - Бон Жезус ду Монте – Брага *
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Отпътуване за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. Интерес представлява впечатляващото двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в Порто. Свободно време в Порто. Нощувка.


5-ти ден Фатима – Назаре - Баталя – Обидош - Лисабон
Закуска. Ранно отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош - Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 13 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.


6-ти ден Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Свободно време в столицата на Португалия. По желание Фадо вечер в типичен ресторант. Нощувка.


7-ми ден Синтра* – Кампо Майор*
Закуска. По желание екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/. Възможност за посещение на Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в., Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали или посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Връщане в Лисабон. Отпътуване за Кампо Майор. Посещение на научен център за кафе и интерактивен музей, с дейности за всички възрасти, които помагат да се научи повече за произхода на кафето и неговата трансформация, докато стигне до нас. Възможност за дегустация на различни сортове кафе /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден Кампо Майор – Мадрид - София
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Свободно време в Мадрид. Трансфер до летището. Полет до София в 18.15ч Пристигане на аерогара София в 22.30ч

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Мадрид – София
  • един брой ръчен багаж до 8 кг
  • транспорт с лицензиран за международни превози автобус
  • 1 нощувка със закуска в в хотел 3* в Мадрид
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Селорико да Бейра
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Порто
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района Кампо Майор
  • екскурзовод по време на цялото пътуване
  • медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10000 евро и включено КОВИД покритие

Цената не включва:

  • Цената не включва:
  • един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 20 кг – 80 лв /подлежи на препотвърждение при издаване на билета/
  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Курортна такса – 1 евро - 3 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция във всеки хотел
  • Слушалки по време на туровете в Лисабон и Порто - 6 EUR на човек за двата дни (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • Градски и местен транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Испания и Португалия

дати и цени:

 • 27.04.2023 - 05.05.2023 1780 лв
 • 28.09.2023 - 06.10.2023 1780 лв


още екскурзии