Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2023 СКАНДИНАВИЯ И ПРИБАЛТИКА

Период:
20.06.2023 - 28.06.2023
12.09.2023 - 20.09.2023

Маршрут:

София - Стокхолм - София

Цени от:2480 лв
Резервирай

Описание:

1 ден : полет до Стокхолм – кораб до Талин
Сбор на летище София, Терминал 1 за полет до Стокхолм с Уиз Ер в 06.40 ч. Пристигане в 08.30ч. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Талин. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Вечеря по желание. Нощувка в каюти.


2 ден : Талин
Пристигане в Талин в 10.30 ч. Обзорна туристическа обиколка на столицата на Естония. Ще видите средновековния замък Томпеа, Домската Катедрала, ще се запознаете с архитектурните забележителности на Стария град. Фотопауза на панорамни площадки, откъдето се открива прекрасен изглед към града и залива. Свободно време в Стария град. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден : Пярну - Рига
Закуска. Отпътуване за Латвия. Попътна спирка за почивка и разглеждане на Пярну /127 км/ – лятната „столица” на Естония, красив балтийски курорт с дълъг пясъчен плаж, но и историческа значимост като един от най-богатите и оживени ханзейски градове. Функционалистката архитектура на 20 век се съчетава добре с романтични дървени вили и съвременни здания от стъкло и стомана. Продължаваме за Рига /180 км/. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден : Рига
Закуска. Обзорна екскурзия на Рига. Посещение на Стария град. Ще видите Рижкия замък с отбранителните стени и единствената запазена Барутна кула. Шведските порти, средновековния архитектурен паметник - къщите на Тримата братя, знаменитата Домска Катедрала и манастирския комплекс към нея. Разходка до площада на Кметството, където се намира красивата сграда на Гилдията на Черноглавите. И още – църквата Свети Петър, Рижката Опера, паметника на Свободата, Къщата с котката. Свободно време за разходка в лабиринта от тесни улички на Рига. Отпътуване за Талин. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден : Хелзинки
Закуска. Свободно време в Талин или по желание срещу доплащане:
еднодневна екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес.
Трансфер до пристанището и отпътуване в 8.00 ч. за Хелзинки. Пътуване през Балтийско море /1 ч. и 40 мин./. Пристигане в 9.40 ч.. На пристанището в Хелзинки ще ви чака екскурзоводът с табелка с вашето име. Обзорна обиколка на града – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Талин. Пристигане в Талин в 19.40 ч. Организиран трансфер от пристанището до хотела. Нощувка.


6 ден : Талин - Стокхолм
Закуска. Свободно време в Талин. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът и парка Кадриорг: транспорт, вход и местен екскурзовод за посещение на бароковия парк и дворец на Екатерина I.
Обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб в 18.00ч. Нощувка в каюти.


7 ден : Стокхолм, музеите на Юргорден
Закуска по желание. 09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят!
*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
Настаняване в хотел в Стокхолм. Нощувка.


8 ден : Стокхолм
Трансфер с автобуса до летището в Стокхолм за директен полет до София с Wizz Air в 09.35 ч. Пристигане в 13.30 ч. местно време /полетната информация може да претърпи промяна!/.

Цената включва:

  • Самолетни билети София - Стокхолм - София с Уиз Ер: директни полети
  • Летищни такси
  • 1 брой ръчен салонен с размери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп
  • 1 брой чекиран до 10 кг
  • Трансфери летище - хотел – летище
  • Транспорт с автобус на лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
  • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод на местни екскурзоводи от съответния език
  • Автобусни и пешеходни обиколки на Стокхолм, Талин, Пярну, Рига
  • 7 нощувки /2 на кораб Стокхолм - Талин, 1 в района на Стокхолм, 3 в Талин, 1 в Рига/
  • 5 закуски в хотелите
  • Всички пътни и пристанищни такси

Цената не включва:

  • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг – 180 за брой в двете посоки
  • Бакшиш за обслужващия персонал на място: 40 евро на човек – еднократно /задължителни, заплаща се на място на представителя на агенцията/
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 16 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 32 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Вход за Кметството в Стокхолм: 105 шведски крони / по желание, заплаща се на място/
  • 2 закуски и 2 вечери на кораба от Стокхолм до Талин: 270 лв на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за две нощувки на кораба: 149 лв на човек при настаняване в двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
  • Вход в Скансен: 195 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
  • Вход в музея Васа: 130 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
  • Екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът Квадриорг: транспорт, входна такса и местен екскурзовод за парка и двореца на Екатерина Първа: 25 Е = 49 лв
  • /екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес, трансфери хотел-пристанище-хотел, екскурзовод на руски език за посрещане и обиколка 3 часа на Хелзинки: 120 Е = 238 лв
  • /екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
  • Входни такси за посещаваните обекти по програма и в свободното време

дати и цени:

 • 20.06.2023 - 28.06.2023 2480 лв
 • 12.09.2023 - 20.09.2023 2480 лв


още екскурзии