Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В КАПАДОКИЯ

Период:
02.05.2023 - 11.05.2023
19.09.2023 - 25.09.2023

Маршрут:

Враца - София - Пловдив - Истанбул - Анкара - Невшехир - Коня - Бурса - Пловдив - София-Враца

Цени от:599 лв
Резервирай

Описание:

Ден 1: Приказката започва...

Отпътуване от Международна Автогара Сердика.

Вечерта пристигане в столицата и втори по големина град в Турция.

Вечеря.Нощувка.

Ден 2: Ден посветен на Анкара

Закуска. На този ден ще разгледаме Анкара, която ще Ви озадачи със своя културен и социален свят. Започвайки от Цитаделаta- символ на града, обиколката продължава с посещение на Музеят на Анатолийските цивилизации, в който богатите експозициите датиращи от палеолита и неолита, хронологично изложени към асирийската епоха, византийската и други. Ще минем покрай Анътбакир или Мавзолеят на Ататюрк.
Отпътуване за крайната цел на нашето пътуване – Кападокия.
По пътя ще се отбием до Туз Гьол или Соленото езеро, второ по големина в страната след езерото Ван. Със своите 37% соленост езерото заема първа позиция в света по съдържание на сол, освен това е и едно от най-плитките езера със средна дълбочина от 60 см. Фото-пауза.
Продължаваме към крайната ни точка Кападокия, но още една природна забележителност пресича пътя ни и ще спрем, за да се насладим на каньонът Ъхлара. Ще се разходим между туфените скали, между които са скрити множество църкви, манастири, жилища, гробници – един цял свят. Ще посетим три от църквите, всяка от които със своята уникална история и характерни стенописи – Църквата под дървото, Църквата на зюмбюлите и третата известна като Змийската църква. Отпътуване. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: В света на балоните

Закуска.
Възможност за полет с балон над долината Гьореме. Едно неповторимо изживяване, което присъства в повечето списъци от “Неща, който трябва да направим веднъж в живота”.
Днес ще се насладим на един цял ден сред долините на Кападокия започвайки с “крепостта” Ючхисар, която със своите близо 1400 м височина е най-голямото скално образувание в областта.
Гьореме е задължителна част от посещенията в областта, със своите приказни комини, светилища и множество църкви със запазени стенописи. Християнската религия е била движеща сила за хората тук и неслучайно именно тук е родното място на редица светци като Св. Георги Победоносец, Света Варвара и други.
Продължаваме към градчето Аванос, което е разделено от Кападокия чрез Червената река или Къзълърмак. Именно благодарение на червената пръст от реката се развива грънчарството, което е най-типичното за древната Ванесса.
Търговки и туристичен център години наред – Юргуп се запазва като едно от най-посещаваните места в региона. Разходка из центъра му където може да се насладим на старите къщи направени от вулканична туфа и в типичния местен стил.
Денят ни приключва с Розовата долина или Дервент, тук въображението се развихря из десетките образувания.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Разходка из Коня

Закуска. Днес ще влезем под земята и по-точно в подземния град Каймаклъ. Открити в началото на 20 век до момента са разкрити над 200 подземни селища. Разкопките показват, че голяма част от тях са свързани помежду си чрез тунелите. Истински лабиринт под земята, датиращ от 3-4 век, но изграждани с години и създадени с идеята за защита от нашественици.
Подземният град Каймаклъ, който ще посетим е с отворени за посетители четири от общо осем подземни етажа. Ще имате възможността да разгледате този лабиринт от помещения, създаден по гениален начин, за да оцеляват хората вътре месеци наред без да излизат навън.
Пътят ни отвежда към
Коня – градът на Руми, дервишите и религията. Ще посетим Мавзолеят на Джалал ад-Дин Мухаммад Руми или както го наричан по-късно Мевляна (“водач”)– учен, поет и суфист. Една от най-ярките и важни фигури в мюсюлманството до ден днешен обвит в мистерия и уважаван по целия свят за своето наследство. Свободно време в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: По пътя на коприната към Бурса

Закуска. Отпътуваме към поредния интересен турски град, за да завършим нашата обиколка из Мала Азия. Бурса е познат като зеленият град. Пешеходна разходка из центъра където се намира най-голямата джамия различна от останалите, заради елементите от селджукската архитектура.

Кервансараите и коприната са други характерни за Бурса, който назад във времето е част от “Пътя на коприната”.
Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Обратно към България

Закуска. Отпътуване към България. Късно вечерта пристигане в София" title="София екскурзия">София на Международна автогара Сердика.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус 3/4*
  • Всички гранични и магистрални такси
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Aldino hotel Ankara 4* в Анкара или подобен
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в By Cappadocia hotel & SPA 4* в Кападокия или подобен
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Nun Hotel 3* в Коня или подобен
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Artic Hotel 3* в Бурса или подобен
  • Туристическа програма в градовете с местни екскурзоводи
  • Водач от туроператора по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица под 70 навършени години)

Цената не включва:

  • Входна такса за посещение на обектите както следва:
  • Музея на Анадолските цивилизации - 40 турски лири;
  • Крепостта Ючхисар – 20 турски лири;
  • Скалните Църкви на Гьореме – 75 турски лири;
  • Долината Зелве – 30 турски лири;
  • Подземния град Каймаклъ - 50 турски лири;
  • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки, местно производство без лимит), Кападокия - 30 евро;
  • Разходка с балон над Кападокия – 180-220 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 метра и лети на различни височини; цената за полета с балон е в зависимост от конкретната дата и броя желаещи, поради което подлежи на препотвърждение);
  • Доплащане за горивна такса, която излиза 20 дни преди пътуването

дати и цени:

 • 02.05.2023 - 11.05.2023 599 лв
 • 19.09.2023 - 25.09.2023 599 лв


още екскурзии