Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

2023 ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ

Период:
29.04.2023 - 08.05.2023

Маршрут:

София-Доха-Коломбо-Пиннавала-Сигирия- Кандалама с природен парк „Миннерия-Дамбулла-Матале-Пераденя-Канди-Коломбо- Малдиви -Доха-София

Цени от:2750 €
Резервирай

Описание:

2 ДЕН

30.04.2023, Неделя: КоломбоПиннавала-Дамбулла / Включено хранене в пакетната цена: Вечеря
Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта в 09:00 ч. Посрещане от сертифициран, местен екскурзовод и отпътуване към Дамбулла, около 139 км (около 4 часа и 30 мин. с автобус)
В Шри Ланка има само една магистрала и повечето пътища са двулентови, това налага не бързо шофиране и малки разстояния като километри се изминават малко по—бавно, отколкото сме свикнали в Европа
По пътя, спирка за обяд и посещение на приюта за осиротели слонове в Пиннавала.
Разположен сред 25 акрова кокосова гора, създаден през 1975г., днес в приюта има над 40 слона, включително и бебета слонове. Това е изживяване, което не бива да бъде пропуснато. Свободно време за разходка по чаровната търговска уличка в Пиннавала и възможност да се сдобиете със забавни и красиви сувенири от Шри Ланка, както и възможност за обяд.

В късния следобед пристигане и настаняване в хотел Amaya Lake 4*, Вечеря и нощувка.

3 ДЕН
01.05.2023, Понеделник: Лъвската скала „Сигирия“ и джип сафари в природен парк “Миннерия“ / Включено хранене в пакетната цена: Закуска и вечеря
сигирияЗакуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
След обяд, отпътуване за Хабарана, град, намиращ се в северо-източната част на острова, в близост е разположен природния парк „Миннерия“, разпростиращ се на 8800 хектара. Изкусително красива джунгла, убежище на дивите слонове, стада от елени, много птици, Миннерия е магнит за любителите на дивата природа. Тук ще се насладите на сафари с джипове и наблюдение на най- голямото събиране на слонове в дивата природа, над 300 в дадени моменти на деня, когато бавно и полюшвайки се, милите гиганти се придвижват към покритите с растителност поля, за да си хапнат нежни тревички. Преживяване, което ще остане завинаги в сърцето ви.
Връщане в хотела Amaya Lake 4* . Вечеря и нощувка.

4 ДЕН
02.05.2023, Вторник: Дамбулла-Матале- Пераденя-Канди / Включено хранене в пакетната цена: Закуска и вечеря
екскурзия до шри ланкаЗакуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Пещерния храм на Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, издълбана в скалата, с размери над 14 м.
Продължаване за Канди ( 80 км, около 2 ½ часа).
Попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.
Пристигане в Канди. Настаняване в хотел Amaya Hills 4*, Вечеря и нощувка.

5 ДЕН
03.05.2022,
сряда: Канди / Включено хранене в пакетната цена: Закуска и вечеря
Разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на 147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)
Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех. Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.
Разходка из Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.
Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храмът на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварии.
Връщане в хотел Amaya Hills 4*. Вечеря и нощувка в Канди.

6 ДЕН
04.05.2022
, Четвъртък: Канди -Коломбо-Мале, Малдиви / Закуска и вечеря
екскурзия до шри ланкаЗакуска. Отпътуване за Коломбо, около 130 км, 3 часа и 50 мин.
По пътя, посещение на чаена плантация и фабрика за чай в Гирагама.
Пристигане в Коломбо. Панорамна обиколка на забележителностите на града.
Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте. Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж. Разглеждане на храма „ Гангарама“ в Коломбо и трансфер до летище „Бандаранайке“ за полет до Мале /Малдиви/
Излитане в 20:35 от Коломбо и кацане в Мале в 21:35. Трансфер с бързоскоростна моторна лодка до хотел Adaaran Club Rannalhi 4*. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН
05.05.2023
, Петък: Малдиви / Включено хранене в пакетната цена: All inclusive
екскурзия до шри ланкаСвободно време за плаж и допълнителни плажни активности.
Малдивите са нарицателно за лукс, романтика, топлота, нежност, релакс и природни красоти, невероятно е колко много, представата, създадена от туристическата реклама, напълно отговаря на това, което намирате тук. Същото усещане за безвремие, същите цветове и гледки, същата безтегловност на тялото и духа, океана, пясъка, всичко е такова, каквото го видяхте в туристическата брошура.....
Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате! Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада. Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия.

8 ДЕН
06.05.2023
, Събота: Малдиви / Включено хранене в пакетната цена: All inclusive
Свободно време за плаж и допълнителни плажни активности.
Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук. Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат.

9 ДЕН
07.05.2023
, Неделя: Малдиви-Доха / Включено хранене в пакетната цена: All inclusive
Освобождаване на стаите в 12 ч. на обяд и оставяне на багажа в стаята за багаж на резорта. Свободно време за плаж до късния следобед и трансфер с бързоскоростна моторна лодка до летище Велана / Мале/ и обратен полет от Малдиви до Истанбул в 23:40 ч. Кацане в Доха в 02:00 ч на 08.05.2023 г. Престой на летището в Доха 5 ч. и 45 мин.

10 ДЕН
08.05.2023, понеделник: Доха-София

Излитане от Доха в 07:45 и кацане на летище София в 12:40 ч.

Цената включва:

  • Самолетен билет София-Доха Коломбо-Доха-София с АК Qatar Airways с включен чекиран багаж до 25 кг и 1 ръчен в кабината на самолета до 7 кг;
  • Самолетен билет Коломбо – Мале с АК Emirates с включен 1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 7 кг с размери 50x37x25cm и 1 бр. дамска чанта, чанта за лаптоп, раница
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Дамбулла в хотел Amaya Lake 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Канди в хотел Amaya Hills 4* или подобен,
  • 3 нощувки на база All inclusive в хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен
  • Транспорт с минибус/автобус по целия маршрут на програмата;
  • Сафари в природен парк Миннерия;
  • Посещение на Сигирия;
  • Разглеждане на скалните храмове в Дамбула;
  • Посещение на „Градината на подправките“ в Матале;
  • Вход за Кралската ботаническа градина в „Пераденя“;
  • Посещение на чаена плантация в Гирагама;
  • Посещение на приюта за слонове в Пинавала;
  • Обзорна обиколка на Коломбо;
  • Посещение на будисткия храм „Гангарама“ в Коломбо;
  • Всички екскурзии и преходи с минибус/автобус, включени в програмата;
  • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване от сертифициран екскурзовод на място с английски език;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с изискуемото покритие на посещаваната държава за периода на пътуване. Застрахователното покритие обезпечава и разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19“
  • Допълнителна медицинска застраховка с „COVID 19“ – 12 USD
  • QR код за пътуването, който е необходим при влизане в Шри Ланка и туроператорът по програмата го генерира
  • Представител на туроператора, който е опитен водач, съпровожда групата от България и се грижи за организацията на пътуването и помага с превода.

Цената не включва:

  • Виза за Шри Ланка – 50 USD – заплаща се предварително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо, Таксата за виза задължително се добавя към договора и се плаща при доплащането като стойността се изчислява по курса на БНБ в деня на доплащане. При промяна на таксата за виза от страна на правителството на Шри Ланка, записаните ще бъдат уведомени своевременно Туроператорът генерира електронно разрешение за пътуване (ETA), което се получава онлайн предварително и самата виза се поставя в паспорта при кацане на летище в Шри Ланка.
  • бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи по време на включените в пакетната цена екскурзии и посещения – 25 USD на човек за цялата програма. Таксата за бакшиши задължително се добавя към договора и се плаща при доплащането като стойността се изчислява по курса на БНБ в деня на доплащане.
  • Разходи от личен характер;
  • Напитки и хранения извън посочените по програмата;
  • PCR тест или бърз антигенен тест – в случай, че е необходимо да се направи преди заминаване или след връщане. Сертификатът за отрицателен PCR тест трябва да бъде на английски език, да съдържа имената и номера на международния паспорт на пътуващия като точно да съвпадат с данните от паспорта, да бъде подпечатан от лабораторията.
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗД Евроинс АД, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, включително и COVID-19, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на договора и внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 5% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

дати и цени:

 • 29.04.2023 - 08.05.2023 2750 лв


още екскурзии