Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

СКАНДИНАВСКИ КРАЛСТВА и ЦАРСТВОТО на ФИОРДИТЕ – рай за сетивата

Период:
19.06.2018 - 23.08.2018

Маршрут:

София - Копенхаген – Малмьо– Гренна – Стокхолм – Йоребру – Карлстат – Лилехамер – Далснибба – Гайрангер (круиз Гайрангерфиорд) – Хелесилт – Олесун – Нордфиорд - Согндал – круиз Согнефиорд (Каупангер – Гудванген) - *Боргунд – Лердал – Флом - *железница Флом – Мирдал – Вос – Берген – Хардангерфиорд – водопадът Вьорингфосeн – Гейло – Осло - София

Цени от:1895 €
Резервирай

Описание:

 

11 дни/ 10нощувки/10 закуски

дати: 19юли – 29 юли 2018 г.

23 август – 02 септември 2018 г.

 

 

Ден 1 – София / Копенхаген / туристическа обиколка на Копенхаген

 

Излитане от летище София в 06:30 часа с полет на A/K Lufthansa. Кацане на летище Франкфурт в 07:50часа. Излитане от летище Франкфуртв 09:55 часа.Кацане на летище Каструп в 11:15часаи начало на туристическа обиколка на Копенхаген. Въпреки че става дума за една от най-богатите столици в Европа, в която всичко пулсира на високи обороти – от индустрията до финансите, човек има чувството, че се е озовал във ваканционен град. Тук кипи от живот, от хубава храна, от културни събития, от приятни заведения.Едниот най-посещаваните забележителностинаградаще са обект на нашата туристическа обиколка: внушителниятдворецКристиансборг -разположен в центърана остров Слотсхолмени считанза най-важната сграда в Дания,е всъщностединственатасградав света,в която едновременно се помещават трите основни елемента на властта- изпълнителна, законодателна и съдебна. Немалка е и частта от двореца, която продължава да се използва от монарха.В непосредствена близост се намира Кралската библиотека,известна като Черния диамант, тъй като черният мрамор и стъкло отразяват сменящите се оттенъци на водата. Една от най-красивите атракции на датската столица е дворецът Амалиенборг. Тойе една от резиденциите на кралското семейство и в частност е техният зимен дом,включващчетири сгради, построени в рококо интериор и бароков стил. Сградите образуват обширен двор, в центъра на който е разположена статуята на дворцовия основател - крал Фридрих V.Красивата архитектура на дворцовия комплекс поддържа духа на аристокрацията и традицията на Дания като кралство.На север от площада се намира най-голямата църква на Копенхаген – Фредерикскиркен, по-известна с името Мраморната църква, след което ще видим фонтана Гефион, посветен на северната богиня със същото име, която превърнала четирите си сина в огромни силни бикове – свързани с легендата за възникването на остров Шеланд, където днес е разположен Копенхаген. Няма как да пропуснем и символана Копенхаген - Малката русалка. Заслугата за тази огромна популярност на статуята е на скулптура Едвард Ериксон. Той създава този дълбоко лиричен и нежен образ на чакащата русалка през 1913 г. Поставена върху голям камък на брега на морето тя ежедневно посреща хиляди туристи от цял свят.Настаняване в хотел. Свободно време, в което ви предлагаме *круиз по каналите на Копенхаген. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 – Копенхаген / свободно време

 

Закуска. Свободно време, в което ви препоръчваме да посетите ЗамъкаРозенборг. Тойне е само приказен замък, а ипрекрасен музей на история на културата. Тук можете да видите кралските бижута и датската корона Регалия. Музеят разказва историята на датските крале – от Фредерик II, живял в края на XVI век, до Фредерик VII от XIX век. Историята на замъка ни връща в XVI век, когато кралят построява своята лятна резиденция с прекрасна кралска градина.

ВКопенхаген се намира най-старата пешеходна зона в света, известна като Стрьогет. Тази зона, разположена в самия център на града исчитаназа една от най-големите пешеходни зони в Европа,всъщност представлява съвкупност от по-малки улици, които образуват тази централна артерия на датската столица.Не може да пропуснетеи един от най-старите в света паркове за развлечения и за деца, и за възрастни в сърцето на Копенхаген- Тиволи. Тази най-голяма атракция на Копенхаген заема площ от 82 717 кв. м, вкючващи 32 ресторанта и общо 26 атракции. Те са разположени сред невероятно красиви градини сцветя. Близо 400 000 цветни стръка аранжирани красиво под стари и големи дървета, оформят приятните алеи.Едно от най-колоритните места в Дания определено е районът около пристанището, който съставя старинния квартал Нюхавн.Красивият провлакдатира от XVII век,дълъг е няколкостотин метра, а за прокопаването му са използвани шведски затворници. Днес Нюхавн изпълнява чудесната роля на красив пристанищен музей. Ако желаете да видите старинни кораби и лодки, то тук е мястото да се полюбувате на красивите плавателни съдове, които са запазени с любителска цел. Изобилстват и магазините за сувенири, където можете да вземете „малка частица” от Нюхавн за своите близки. Подвата бряга на канала са разположени редицацветни постройки,китни ресторантчета или кафенета, където можете да опитате някое местно ястие и да усетите крайморския дух. *Вечеря. Нощувка.

Ден 3 –  Копенхаген / Малмьо / Гренна / Стокхолм

 

Закуска. Отпътуване от Копенхагенкъм третия по големина град в Швеция – Малмьо, прекосявайки пролива Йоресунд по едноименния мост – един от шедьоврите на човешката инженерна мисъл. Кратък престой в Малмьо с обиколка на централната част на града – централния площад Сторторгет с Кметството и паметника на Густаф Адолф и площад Лила Торг, където са събрани на едно място няколко стари исторически къщи и много на брой заведения. Символ на Мламьо е най-високата жилищна сграда в Скандинавия (190 м) – Завъртяната кула, а недалеч от центъра се намира и друга забележителност на града – замъка Малмьохус. Продължаваме към шведската столица. Попътна кратка почивка в градчето Гренна, разположено на брега на второто по големина езеро в Швеция – Ветерн. Гренна е известна със своите захарни пръчки, бастунчета или бонбони с най-различни цветове и аромати. Тук буквално на всеки ъгъл ще видите работилница за такива близалки, където се демонстрира пред зрителите как се прави този захарен деликатес. Всяка работилница си има и собствен магазин.Днес тези бонбони се правят само в Гренна и се произвеждат в най-различни форми, размери и цветове. Но класическия оригинал polkagris е в червено и бяло с вкус на мента. Тази рецепта е включена в националната шведска "готварска" книга.Вечерта пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 – Стокхолм – туристическа обиколка

 

Закуска. Стокхолм – една от най-красивите столици в света, е разположен върху 14 острова, които са свързани помежду си с 57 моста. Този град се отличава със своите елегантнисгради, зеленина, чист въздух и близостта си до водата. Със 750-годишната си история и богат културен живот, Стокхолм предлага широка селекция от музеи и атракции, които са от световна класа. Средновековното сърце на този вълшебен град е Гамла Стан, където Балтийско море се среща със синьото езеро Меларен. Целият град, заедно със съседния му остров – Ридархолмен,   прилича на   жив пешеходен музей  - наситен е със  забележителности, атракции, ресторанти, кафенета, барове и  магазини.Гамла Стан е защитен от ЮНЕСКО обект от Световното Наследство, който е разположен върху четири малки острова и на един от тях се намира шведскиятКралски Дворец.Той есъчетание от  царска резиденция, работно място и културно-исторически паметник. Отворен е целогодишно за посетители, което го прави уникален сред останалите кралски резиденции в Европа. Дворецът,построен в бароков стил и конструиран  като римски дворец,разполага с над 600 стаи, разпределени на седем етажа.По време на обиколката ще видим и красивата сграда на шведския Парламент, остров Дюргорден, на който се намират музея Васа, Нордическия музей и музея на открито Скансен, както и ще посетим малък хълм на Южния остров, откъдето се открива красива панорама към частот островитена Стокхолм.Туристическата програма включва посещение на сградата на Кметството,известно със своите великолепни приеми и интригуваща история.В негосе намира забележителната Синязала, където всяка година на 10 декември кралят на Швеция връчва четири от общо петте Нобелови награди - за физика, за химия, за медицина и биология и за литература. Единственото изключение е Нобеловата награда за мир, която се връчва в кметската зала на Осло. След вечерята в Синята зала нобеловите лауреати, кралската фамилия и гостите танцуват в Златната зала с нейните 18 милиона златни мозаечни плочки. Свободно време. Възможност за *круиз по каналите на Стокхолм. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 – Стокхолм / Йоребру / Карлстат / Лилехамер

 

Закуска. Отпътуване за прочутото планинско градче Лилехамер, което през 1994 г. бе горд домакин на Зимните олимпийски игри, и коетоочарова с типичните северняшки дървени сгради, спокойната атмосфера и приказната гледка към езерото Мьоса.По пътя ще направим две почивки в градчетата Йоребру (разположенона западния бряг наезеротоЙелмарен) и Карлстат (разположено около устиетона река Кларелвен на северния брягна най-голямото езеро в Швеция Венерн). Пристигане и настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 – Лилехамер / Далснибба / Гайрангер / круиз Гайрангер - Хелесилт (Гайрангер фиорд) / Олесун

 

Закуска. Потегляме към един друг свят – този на фиордите. Едва ли има нещо на света, което да е измислено или направено от човешка ръка и да е по-добро от естествената красота, която майката природа е създала. Природни красоти има в целия свят, най-различни, подходящи за всеки вкус и претенция, но няма по-величествена гледка от норвежките фиорди. Скалите се извисяват нагоре, водата е кристална, а синевата на небето е толкова искряща, че очите не могат да понесат толкова красота наведнъж. Отправяме се към планината Далснибба, където има специално изградена панорамна площадка към Гайрангер -перлата в короната на всички известни фиорди на Норвегия. Великолепният пейзаж на фиорда се разкрива от височина 1500 метра.След кратката фотопауза продължаваме към градчето Гайрангер, откъдето започва вълнуващия круиз по Гайрангер фиорд, защитен от ЮНЕСКО природен обект от Световното наследство. Неговатаизключителна природна красота се дължи на тесните и стръмни кварцови скални стени, които се издигат на височина от 1400 м в Норвежко море и слизат на дълбочина до 500 м под морското равнище. По отвесните скали на фиордасе наблюдават множество водопади, а два от тях ще видим по време на нашия круиз -известните водопади Брачното було и Седемте сестри. След края на круиза, продължаваме към Олесун,смятанза един от най-красивитеградовев Норвегия, разположен върху седем острова. Пристигане в града, разположен в подножието на Сънмьорските Алпи. Настаняване в хотел. Комбинацията от омайна алпийска природа и градска действителност в стил арнуво превръща някогашното рибарско градче в сюрреалистичен скандинавски шедьовър. Преливащ от цветове, Олесун е един своеобразен музей под открито небе. Градският център заема островите Аспьой и Норвьой и се смята за най-емблематичната местна атракциязаради  множеството спираловидни кули и островърхи сгради с пъстроцветни елементи и изящни орнаменти, които придават на Олесун необичайно приказен характер.*Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 – Олесун / Нордфиорд /Согндал / Каупангер / круиз Согнефиорд -  Нерьойфиорд / Гудванген

 

Закуска. Отпътуване къмКаупангер. Пътят ни ще премине покрай известния Нордфиорд - разположен между красивия Гайрангерфиорд  и величествения Согнефиорд, както и под най-големия ледник в Европа – Йостедалсбреен. Живописният пейзаж ни предлага още зелени пасища, ливади и традиционните норвежки  къщи с чимови покриви, върху които през лятото прорастват диви цветя. Програмата продължава с круиз по магнетичния Согнефиорд, чиято неповторима гледка създават стремително извисяващитесе в небесата скали(някои достигат 1 700 м). Той е най-големият в Норвегия и вторият по големина в света. Дълъг е 205 км, широк - 4,5 км и е с дълбочина от 1 308 м под морското равнище. Круизът започва от Каупангер ипродължава през Нерьойфиорд - част от списъка със световното богатство на ЮНЕСКО заради несравнимата си природна красота, богатството от величествени гледки и звуци. 17-километровиятфиорд е най-тясната част на Согнефиорд (250 м). През цялото време се  откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по коитосе спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове.Крайната ни спирка е Гудванген. От Гудванген се отправяме към хотела, разположен на брега на Согнефиорд. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 – Согнефиорд / Лердал / *Боргунд  / Флом / *железница Флом – Мирдал - Флом / Вос / Берген

 

Закуска. Отпътуване за градчето Лердал. Ще направим кратка пауза (ако времето позволява) в намиращото се недалеч селце Боргунд, където е запазена т.нар. Църква на викингите – Св. Андрей. Някога на територията на Норвегия е имало над 1000 старинницърквиот времето на викингите, но до наши дни са останали едва 28.ЦъркватавБоргунд е построена през XIIвек и макар в този период да започва приемането на християнството, викингите продължават да спазват някои езически ритуали, като поставянето на четири драконови глави на покрива, за да ги пазят от злите сили. Пътувайки през най-дългия автомобилен тунел в света Лердал  (24,5 км),стигаме до градчето Флом – райска дестинация за всички пътешественици. Сгушил се като миниатюрно бижу между стръмните планински склонове(в превод името му означава точно това - „долина сред планините“),той се радва на голяма посещаемост още от XIX в.,когато влиза в маршрута на круизните кораби с германски и английски туристи. Тази традиция е спазена и до днес – на пристанището във Флом акостират средно около 130 круизни кораба годишно(включително трансатлантическият „Куин Мери 2“), някои от които изглеждат нереално големи в сравнение с града. За тези, които искат да вкусят още от скандинавската пъстрота, предлагаме една от най-големите атракции в градчето - незабравимо пътешествие с железницата Флом по живописната отсечка Флом – Мирдал. Прочуто като едно от най-стръмните и фантастично красиви в света, това дръзко творение на инженерната мисъл преминава през усукани тунели, спираловидни наклони и превежда пътниците през едни от най-красивите места в Норвегия. Маршрутът на железницата е с дължина20 км, по време на които могат да се видят от речни долини, китни малки ферми, водопади дозаснежени планински била. Най-интересната спирка е тази предводопадаКьосфосен, който се стича в зигзагообразно направление в продължение на цели 225 метра, като долната част на водопада е с височина 93 метра. Железницата спира буквално пред природната забележителност, в нейната долна част. Маршрутът продължава през китните части около Вос, за да завърши този ден с Берген – най-често наричан „вратата към фиордите”, първата столица на обединена Норвегия до 1299 г. Пристигане и настаняване в хотел. Сгушен в полите на седем хълма, известни като "седемте планини",  вторият по големина град в Норвегия съблазнява със своите дървени къщи, боядисани в нежни пастелни цветове, виещите се калдъръмени улички, историческата част на града Брюген с реликвите, останали от лигата на Ханзата (военен съюз на търговски гилдии в Северна Европа в периода между 12-ти и 17-ти век), планината Фльоен.Старинният немски квартал на Берген – Брюген, който носи духа на отдавна отминали времена е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Оцветените в охра и тъмно червено къщи, с гербове и декорации, са станали символ на северния град. Днес тук е архитектурен резерват, където са представени интериори на работилници от 18 и 19 век. Препоръчваме на онези, които искат да видят този приветлив град от птичи поглед, да се изкачат със зъбчатата железница до върха на хълма Фльоен. Пътуването отнема само 7-8 минути, а панорамата, която се разкрива от платформата на височина 320 м към прилежащите острови и фиорди, е страхотна. Разхождайки се по улиците и парковете вБерген, не можете да избегнете суматохата около колоритния пазар и да не се изкушите да си купите някои от многобройните морски деликатеси. *Вечеря. Нощувка.

Ден 9 – Берген / Хардангерфиорд / водопадът Вьорингфосен / Гейло – Осло

 

Закуска. Отправяме се към норвежката столица Осло. И този ден няма да бъде лишен от красиви панорамии романтичните малки градчета. Пътят ни минава през областта Хардангер, с право наричана  северната градина на Европа. Освен с живописната си природа, регионът е популярен и с вековните си мореплавателски традиции и разнообразни развлечения. Тазинорвежка област е разположенана обширни територии около едноименния фиорд, върху глетчерите Фолгефона и Йекулен и на изток в границите на националния парк Хардангервида – най-голямото плато в Северна Европа. Със своите 179 км Хардангерфиорд е вторият по големина в Норвегия. Ще се запознаем отблизо и с най-известния водопад в страната – Вьорингфосен, чиито води падат с оглушителен тътен от 182 м височина. На специално изградена панорамна площадка ще направим кратка фото пауза, след което продължаваме към Осло с попътна спирка в Гейло – най-стария и най-луксозния зимен курорт в Норвегия. Пристигане в норвежката столица, разположена на брега на живописния Ослофиорд. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

Ден 10 – Осло – туристическа обиколка

 

Закуска. Туристическата обиколка на Осло включва най-важните забележителности: сградата на Кметството, в което се провеждат редица събития и церемонии, но единственото събитие, което предизвиква международно медийно внимание всяка година, е присъждането на Нобеловата награда за мир; откритата през 2008 г. Опера – шедьовър(с 1100 помещения), койтоотдалеч прилича на голям айсберг, белеещ сена морския бряг, за която ехарактерно,че е направена от бял мрамор и всеки може спокойно да се разходи по нейния покрив;в Катедралата, построена през 1687 година и разположена на главния площад в Осло – Сторторгет, се провеждат сватби и обществени мероприятия на кралското семейство и норвежкото правителство.  На малък хълм в центъра на града, в единия край на главната пешеходна улица Карл Йохан се намира Кралският дворец. Той е построен през 19 в. като резиденция на крал Карл III, който бил едновременно норвежки и шведски монарх, а сега е официалната резиденция на крал Харалд V. Кралският парк, който допринася за очарованието на двореца, е един от най-големите паркове в страната. Романтичният му облик се допълва и от три езера с водни лилии и грациозно плаващи патици. Още един парк – обект на голям интерс, епаркът Фрогнер или известен повече като Скулптурен парк Вигеланд. Този иновативен парк е проектиран и построен от Густав Вигеланд, който творил склуптури близо 40 години.  Паркът е на площ от 320 декара и има 214 скулптурни групи, включващи 758 човешки фигуриот бронз, гранит и ковано желязо. Най-голямата от тях се нарича ”Монолит” (16 метра) и се намира в най-високата точка на мястото. В туристическата ни програма е включено и посещение на Музея на викингите, в койтоса изложени оригинални викингски кораби отпреди 1000 години, както и каруци, шейни, сечива и други интересни предмети от епохата на викингите. Културната си обиколка може да продължите с два от най-прочутите музеи на тема морски приключения –“Фрам” и “Кон-тики”. В първия можете да се докоснете до кораба, с който Фритьоф Нансен е доближил Северния полюс и друг, с който Роалд Амундсен е стигнал до Южния. Във втория музей атракция са лодките “Ра II” и салът “Кон-Тики”, с които Тур Хайердал е прекосил океаните по време на своите изследователски експедиции. В свободното ви време ви предлагаме възможност за круиз с корабче из Ослофиорд - дълъг участък, осеян с острови. *Вечеря. Нощувка.

 

Ден 11 – Осло / София

 

Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летище Гардермьоен в Осло. Излитане в 16:05 часа с полет на A/K Lufthansa. Кацане на летище Франкфурт в 18:10 часа. Излитане от летище Франкфуртв 18:55 часа.Кацане на летище София в 22:05 часа.

 

 

Хотели 3*** и 4****

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възр.на доп. легло

Цена за дете до 12 г. с 2 възр. на доп. легло

 

19/07/2018 - 29/07/2018

1895 €

550 €

1695

1615

23/08/2018 – 02/09/2018

1975 €

595 €

1775

1695

   

 

 

 

Пакетната цена включва:

¨       Самолетен билет София – Франкфурт – Копенхаген с А/К Lufthansa;

¨       Самолетен билет Осло – Франкфурт – Софияс А/К Lufthansa;

¨       Летищни такси (160 € към 27.09.2017 г.; подлежат на препотвърждение);

¨       Трансферлетище Копенхагeн – хотел Копенхаген;

¨       Трансфер хотел Осло – летище Осло;

¨       Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут от Копенхаген до Осло;

¨       10 нощувки със закуски на бюфет в централно разположени 3*** и 4**** хотели, както следва:

-          2 нощувки със закуски в Копенхаген в Comfort VesterbroHotel 3***;

-          2 нощувки със закуски в Стокхолм в Clarion StokholmHotel 4****;

-          1 нощувка със закуска вЛилехамер вLillehammer Hotel 4****;

-          1 нощувка със закуска в Олесун в First AtlanticaHotel 4****(Scandic Alesund 4**** за дата 23.08.);

-          1 нощувка със закуска в Hotel Sognefjord3***;

-          1 нощувка със закуска в Берген в Comfort Holberg Hotel 3***;

-          2 нощувки със закуски в Осло в хотел Scandic Oslo city 4****(Radisson Blu Plaza Oslo 4**** за дата 23.08.);

¨       Туристическа обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод на български език~ 4 часа;

¨       Туристическа обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език ~ 4 часа;

¨       Включено посещение и входна такса на Кметството на Стокхолм по време на обиколката;

¨       Туристическа обиколка на Осло с местен екскурзовод на руски език ~ 3 часа;

¨       Включено посещение на кметството в Осло по време на обиколката;

¨       Включено посещение и входна такса на Музея на викингите в Осло по време на обиколката;

¨       Круиз Согнефиорд от Каупангер до Гудванген (Нерьойфиорд) ~2 ½ часа;

¨       Круиз по Гайрангерфиорд от Гайрангер до Хелесилт с водопадите Седемте сестри и Брачното було ~1 час;

¨       такса за панорамната площадка от планината Далсниба към Гайрангерфиорд;

¨       такса за панорамната площадка към водопада Вьорингфосен;

¨       всички пътни и фериботни такси по маршрута, вкл. такси за тунели и мостове;

¨       представител на фирмата – водач на групата;

¨       Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 €

 

Цената не включва:

¨       Доплащане за вечери на 3-степенно меню или бюфет при минимум 10 човека, както следва:

-          В Копенхаген (ресторанти извън хотела) – 39 € на вечер

-          В хотела в Стокхолм – 49 € на вечер

-          В хотела в Лилехамер – 37 €

-          В хотела в Олесун – 30 €

-          В хотела на Согнефиорд – 30 €

-          В хотела в Берген – 39 €

-          В хотела в Осло – 37 € на вечер

¨       Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:

-          Круиз по каналите на Копенхаген ~50 минути – 17 €;

-          Круиз по каналите на Стокхолм – 33 €;

-          Пътуване с железницата Флом до Мирдал и обратно – 60 €

-          Круиз по Ослофиорд ~2 часа – 41 €

¨       Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК"Евроинс" за лица над 65г.: 20 лв;

¨        По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”на ЗК Евроинс

 

Забележка: Допълнителните мероприятияи вечеритесе заявяват и заплащат предварително в България при доплащането!!!

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:20

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност;няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.

Предоставяме възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

 

 

ВХОДНИ ТАКСИ С ИНФОРМАТИВЕН И ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР

КОПЕНХАГЕН:

-          Музея към двореца Амалиенборг – 95 DKK (10:00 – 16:00)

-          Замъка Розенборг – 110DKK (09:00 – 17:00)

-          Комбиниран билет Амалиенборг/Розенборг, валиден за 36 часа – 145 DKK

-          Приемните кралски зали на двореца Кристиянсборг – 90 DKK (10:00 – 17:00)

-          Комбиниран билет за приемните кралски зали на двореца Кристиянсборг с руините и кралските конюшни – 150 DKK (конюшните са отворени 13:30 – 16:00)

-          Изкачване до купола на Мраморната църква (Фредерикскиркен) – 45 DKK (10:00 – 16:00)

-          Атракционен парк Тиволи – 110 DKK (10:00 – 23:00); всяка отделна атракция – 25 DKK

СТОКХОЛМ:

-          Кралския дворец (кралските апартаменти, съкровищницата и музея Кронор) – 160 SEK (09:00 – 17:00)

-          Морския музей Васа (единствения запазен кораб от 17 в. в света –пример за военен галеон, великолепно украсен със 700 издълбани фигури, за съжаление потънал при първото си плаване и изваден от водата след 333 години) – 130 SEK (08:30 – 18:00)

-          Нордическия музей (културно-исторически, проследяващ историята на Швеция от 16 век до наши дни) – 100 SEK (09:00 – 18:00)

-          Музея на открито Скансен(върху 330 хектара площса събрани около 150 къщи, сгради, стопански постройки, работилници, ферми и други интересни предмети от бита на цяла Швеция, както изоологическата градина на Стокхолм) – 180 SEK (10:00 – 20:00)

-          ЦЪРКВАТА НА ВИКИНГИТЕ В БОРГУНД – 90 NOK (08:00 – 20:00)

БЕРГЕН:

-          Двупосочен билет за зъбчатата железница Фльойбанен – 90 NOK (07:30 – 23:00)

ОСЛО

-          Кралския дворец – 135 NOK (беседи на английски език се провеждат в 12:00, 14:00, 14:20 и 16:00 часа)

-          Парк Вигеланд – вход безплатен

-          Музея Фрам – 100 NOK (09:00 – 18:00)

-          Музея Кон-тики – 100 NOK (09:30 – 18:00)

 

 

Парична единица на Дания – датска крона (DKK), 1 € ~ 7.44 DKK

Парична единица на Швеция – шведска крона (SEK), 1 € ~ 9.60 SEK

Парична единица на Норвегия – норвежка крона (NOK), 1 € ~ 9.36NOK

 

Цената включва:

  ¨       Самолетен билет София – Франкфурт – Копенхаген с А/К Lufthansa;

  ¨       Самолетен билет Осло – Франкфурт – Софияс А/К Lufthansa;

  ¨       Летищни такси (160 € към 27.09.2017 г.; подлежат на препотвърждение);

  ¨       Трансферлетище Копенхагeн – хотел Копенхаген;

  ¨       Трансфер хотел Осло – летище Осло;

  ¨       Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут от Копенхаген до Осло;

  ¨       10 нощувки със закуски на бюфет в централно разположени 3*** и 4**** хотели, както следва:

  -          2 нощувки със закуски в Копенхаген в Comfort VesterbroHotel 3***;

  -          2 нощувки със закуски в Стокхолм в Clarion StokholmHotel 4****;

  -          1 нощувка със закуска вЛилехамер вLillehammer Hotel 4****;

  -          1 нощувка със закуска в Олесун в First AtlanticaHotel 4****(Scandic Alesund 4**** за дата 23.08.);

  -          1 нощувка със закуска в Hotel Sognefjord3***;

  -          1 нощувка със закуска в Берген в Comfort Holberg Hotel 3***;

  -          2 нощувки със закуски в Осло в хотел Scandic Oslo city 4****(Radisson Blu Plaza Oslo 4**** за дата 23.08.);

  ¨       Туристическа обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод на български език~ 4 часа;

  ¨       Туристическа обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език ~ 4 часа;

  ¨       Включено посещение и входна такса на Кметството на Стокхолм по време на обиколката;

  ¨       Туристическа обиколка на Осло с местен екскурзовод на руски език ~ 3 часа;

  ¨       Включено посещение на кметството в Осло по време на обиколката;

  ¨       Включено посещение и входна такса на Музея на викингите в Осло по време на обиколката;

  ¨       Круиз Согнефиорд от Каупангер до Гудванген (Нерьойфиорд) ~2 ½ часа;

  ¨       Круиз по Гайрангерфиорд от Гайрангер до Хелесилт с водопадите Седемте сестри и Брачното було ~1 час;

  ¨       такса за панорамната площадка от планината Далсниба към Гайрангерфиорд;

  ¨       такса за панорамната площадка към водопада Вьорингфосен;

  ¨       всички пътни и фериботни такси по маршрута, вкл. такси за тунели и мостове;

  ¨       представител на фирмата – водач на групата;

  ¨       Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 €

Цената не включва:

  ¨       Доплащане за вечери на 3-степенно меню или бюфет при минимум 10 човека, както следва:

  -          В Копенхаген (ресторанти извън хотела) – 39 € на вечер

  -          В хотела в Стокхолм – 49 € на вечер

  -          В хотела в Лилехамер – 37 €

  -          В хотела в Олесун – 30 €

  -          В хотела на Согнефиорд – 30 €

  -          В хотела в Берген – 39 €

  -          В хотела в Осло – 37 € на вечер

  ¨       Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:

  -          Круиз по каналите на Копенхаген ~50 минути – 17 €;

  -          Круиз по каналите на Стокхолм – 33 €;

  -          Пътуване с железницата Флом до Мирдал и обратно – 60 €

  -          Круиз по Ослофиорд ~2 часа – 41 €

  ¨       Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК"Евроинс" за лица над 65г.: 20 лв;

  ¨        По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”на ЗК Евроинс

дати и цени:

 • 19.06.2018 - 23.08.2018 1895 €


още екскурзии