Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

ТРЕТА ГОДИНА БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ СЪБИРА

ТРЕТА ГОДИНА БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ СЪБИРА

28.8.2012

С блестяща постановка на „Севилският бръснар“ ще бъде открито третото издание на оперния фестивал в Банско (31 август – 1 септември 2012). Мащабната продукция събира на една сцена оперни звездни, които гастролират в различни краища на страната и света,  replica audemars piguet watches сред които сопраното Илина Михайлова, солиста на Софийска опера Светозар Рангелов - бас, баритона Свилен Николов,акомпанира Държавна опера Пловдив.  Втората вечер на фестивала ще е празнична и специална. В нея ще звучат едни от най-популярните оперни арии и дуети.replica watches uk ugg outlet

 

BANSKO POSTER

 

„Севилският бръснар“ е едно от най-жизнерадостните replica designer handbags |breitling replica | replica rolex и привлекателни оперни произведения в цялата оперна литература. Музиката на Росини, написана с изумителна мелодичност, е пълна с огнен темперамент,  блясък,<остроумие, грация и поетичност. Ролята на Дон Базилио, дадена на басиста Светозар Рангелов, е една от най-често играните – над 50 пъти. Очарователната Илина Михайлова, която ще дебютира като Розина, главната героиня в „Севилският бръснар“, споделя, че за нея това е огромно предизвикателство, независимо от богатия й опит в други постановки. Солистът на Варненската опера Свилен Николов ще бъде Фигаро – бръснар и хирург.Replica Handbags UK replica watches replica rolex watches

 

Банско Опера Фест ще превърне центъра на планинското градче в незабравима феерия от звуци, картини и емоция, благодарение на приказните декори и прекрасните превъплъщения на оперните артисти.

replica Watches Best Replica Watches UK fake Swiss Breitling watches Swiss Tag Heuer watches

Репертоарът на Гала вечерта (1 септември) е селектиран прецизно от творческия директор Георги Мокриев и Маестро Нико Исаков. Жителите и гостите на Банско ще се насладят на популярни оперни арии и дуети от Верди, Моцарт, Щраус, Пучини, Брамс и др.

Организаторите на Банско Опера Фест – Община Банско, Асоциацията на хотелиерите в Банско и Кемпински Хотел Гранд Арена Банско обявиха, че и тази година входът за фестивала е свободен. Творческата и техническата реализация на събитието отново е поверена на Монте Мюзик, които ще се грижат за перфектния звук, осветление и качеството на артистичната програма.

Фестивалът се превръща в традиция и благодарение на това се отчита по-голяма посещаемост на чуждестранни туристи. От Асоциацията на хотелиерите се надяват и все повече българи да станат част от зрителите на културното мероприятие.

 

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

 

 

ДАТА

31 АВГУСТ

1 СЕПТЕМВРИ

 

 

 

ПОСТАНОВКА  

Севилският бръснар – Джоакино Росини

Комична опера в три действия

Либретистът Чезаре Стербини базира

сюжета на „Севилският бръснар“ от именития френски драматург Бомарше

Галаконцерт с популярни оперни арии в изпълнение на известни солисти и млади таланти

Рондо на Мефистофел из оп. Фауст, ария на Маркиз Поза из оп. Дон Карлос, ария на Куклата из оп. Хофманови разкази, ария на Азучена из оп. Трубадур, ария на Калаф из оп. Турандот, Наздравица из оп. Травиата.

 

 

 

СОЛИСТИ

Фигаро - Свилен Николов

Розина -   Илина Михайлова

Граф Алмавива – Николай Моцов

Дон Базилио – Светозар Рангелов

Доктор Бартоло – Стоян Стонджов

Фиорело - Николай Милев

Берта - Йорданка Любенова

Амброзио и Офицер - Кирил Стоянов

Свилен Николов, Нико Исаков, Илина Михайлова, Йорданка Любенова, Николай Моцов, Светозар Рангелов, Георги Мокриев, Стоян Стоянджов, Николай Милев, Филипа Руженова.

ДИРИГЕНТ

Деян Павлов

Георги Патриков

ХОР И ОРКЕСТЪР

Държавна опера Пловдив

Държавна опера Пловдив

 

 

 

 

 

АНОТАЦИИ СОЛИСТИ

 

 

Светозар Рангелов /бас/ е роден в София, където завършва Музикалното си образование в Държавната Музикална Академия. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Дон Базилио от оп. Севилският Бръснар, която изпълнява над 50 пъти. В своя репертоар той трупа над 35 басови партии между, които: Колин /Бохеми/, Филип II/Дон Карлос/, Ферандо /Трубадур/, Рамфис /Аида/, Гремин /Евхений Онегин/. Последните му изяви през 2012г са в Барселона, където изпълнява четирите роли Линдорф, Копелиус, Миракъл, Дапертуто /Хофманови разкази/.В Сицилия участва във Фестивал Де Трапани в ролята на Спарафучил /Риголето/.

Илина Михайлова /сопран/ завършва Държавната Музикална Академия през . След като печели конкурса в Италия AsLiCo е ангажирана за ролите: Норина /Дон паскуале/ и Мари /Дъщерята на полка/. През 2012г. дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Адина /Любовен елексир/. Превъплащава се в ролята на Сузана /Сватбата на Фигаро/. В операта „Севилският бръснар“ младото сопрано ще дебютира в ролята на Розина.

 

Свилен Николов /баритон/ е солист на Варненска опера от 2004г В репертоара му са ролите на Ж. Жермон /Травиата/, Мазето /Дон Жуан/, Белкоре /Любовен Елксир/, Моралес и Данкайро /Кармен/ и други. В Опера фест 2012 в Банско ще изпълни ролята на Фигаро.

Йорданка Любенова /мецосопран/ завършва Академия за Музикално и Танцово Изкуство. През 2009г. дебютира на сцената на Русенска опера в ролята на Дорабела /Така правят всички.../. Следват ролите - Втора дама /Вълшебна флейта/, Марчелина /Сватбата на Фигаро/, Флора /Травиата/. В операта „Севилският бръснар“ ще дебютира в ролята на Берта.

Стоян Стоянджов /бас-баритон/-солист на Русенска опера от 1985г,с дебют в операта "Травиата" като Маркиз ДОбини. Оттогава има над 80 роли в опери,оперети и мюзикъли. Наскоро гастролира с успех в ежегодния оперен фестивал в гр. Солотурн - Швейцария. В Банско Опера фест участва в операта „Севилският бръснар“ в ролята на Бартоло,която е изпълнявал над 100 пъти в четири различни постановки.

Николай Моцов /тенор/ завършва Държавната Музикална Акдемия през 2005г. в класа на проф. Илка Попова. Репертоарът му е разнообразен включва роли като Дон Отавио /Дон Жуан/, Тамино /Вълшебна флейта/, Граф Алмавива /Севилският бръснар/, Неморино /Любовен елексир/, Алфред от Травиата и други. В операта Севилският бръснар участва в ролята на Граф Алмавива.

Проф. Нико Исаков/баритон/ започва творческият си път във Варненска опера като солист през 1989г. В репертоара си има над 30 централни баритонови роли. На сцената на Софийска опера е изпял над 300 спектакъла. Особена заслуга в педагогическата работа на проф. Нико Исаков е съчетаването на професиите на активно действащ оперен певец и вокален педагог. По този начин той успява да предаде на студентите си всичките умения, натрупани от работата му на най- престижни български и световни оперни сцени. Като педагог следва принципите на италианското белканто и защитава достиженията на Българската вокална школа. Маестро Нико Исаков е специален гост на Гала вечерта на Банско Опера Фест.

Political parties in Hong Kong are in http://www.busimate.co.uk/category/breitling- watches/ a developing stage, he says http://www.metazoek.com/ . One of the challenges they face is that voters http://www.gavinwatch.com/ aren't typically interested in city-wide issues, but are more concerned with minor matters such as whether "a bus stop is near my house".

НАЙ-ДОБРИТЕ ОСТРОВНИ РЕЗОРТИ В СВЕТА 2023 | 11.2.2023

Полезна информация за пътуване до остров Сал, Кабо Верде | 15.10.2021

Нашите топ причини да посещаваме Малдивите! | 15.10.2021

Най-разкошните хотели, които скоро ще отворят врати в Дубай… | 03.9.2021

Най-голямото Виенско колело в света отваря на 21-ви Октомври! | 25.8.2021

НАМИБИЯ - ЗЕМЯТА, КОЯТО ВРЕМЕТО ПОДМИНА | 03.8.2021

Любопитни и интересни факти за Франция | 28.7.2021

ГОТОВИ ЛИ ЩЕ ЗА ДЖАЗ МУЗИКА В БАНСКО? | 22.7.2016

Вълнуващо лято и круизи с най-добрите яхти от Ентърпрайс Травел | 12.5.2016

Банско Опера Фест 2015 | 07.8.2015