Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Почивки в Франция

Chateau Virant - Lançon de Provence, Франция

Дестинация: Франция, Екс ан Прованс

Транспорт:

Период:

нощувки:

Цени от:
Резервирай

Описание:

Chateau Virant е известна винарна в Прованс, в която се отглеждат и произвеждат няколко вида  вино и зехтин,носители на златни медали на престижни конкурси по света
Името Virant идва от скалите, които се извисяват над 135-те хектара лозя и 30-те хектара маслинови гори , които са  гаранция за добрата реколта на Aix en Provence.
 
Винарната е построена  през 1632 година , състои се от подземна част и централна част, която е била построена през 1897 година. Chateau Virant е собственост на фамилията Шейлан, които  закупуват местността през 1974 год. Сградата, в която се съхраняват  винените бутилки и маслиновата мелница е построена през 1996 година  като е запазена оригиналната архитектура и допълнително хамбарът е превърнат в салон за приеми и дегустации
 
Днес Chateau Virant дава работа на 35 души целогодишно и 30 души допълнително за събиране на реколтата. Техниката и машините за производство на вино и зехтин са последен писък на модерната технология. Буретата са направени от 100% дъб и идват от най-добрите бъчварници на Бургундия и Бордо.  
 
Клиентите, ако желаят могат да посетят съоръженията (винените изби, зехтиновите мелници) наслаждавайки се на цялата гама от продукти. Вината и зехтина, които семейството произвежда през годините са получили доста медали и награди за вкус и качество. Винените изби и маслиновите мелници са отворени целогодишно.
 
 
 дати и цени: