Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Почивки в Франция

Hotel & Restorant CHATEAU LE CAGNARD -4****

Дестинация: Франция, FRENCH RIVIERA

Транспорт:

Период:

нощувки:

Цени от:
Резервирай

Описание:

Замакът «Le Cagnard» означава - «Слънцето на Прованса».
Построен през 13 век, Le Cagnard е изключителен каменен замък, който е част от крепостната стена на средновековното селцe  Haute- de -Cagnes.
Неговата история е тясно свързана с тази на Château GRIMALDI, който датира от 14-ти век.
 
Стаята "Guard ", която е по-специална, с извита камина е доказателство за неговото средновековно наследство.
 
През 1928 г.  г-жа  de Maubeuge, собственик на замъка в началото на миналия век, е  поръчала  на  художникът Emil  Wery да изрисува стаята  за охраната. Той украсява арката с фреска, изобразяваща слонове, която  му дава  едно изключително  екзотично и нереално докосване!
 
През 1960 г. семейство  Barel купуват сградата. По-късно през 1968 г. CHATEAU «Le Cagnard» е избран за един от най-прекрасните замъци в хотелска верига "Relais et Châteaux".
 
Известният  таван на ресторанта е построен така,че при хубаво време  се отваря  за да разкрие синьото небе на специалните си клиенти. Неговите 200 панела са рисувани на ръка през 1986 г. от известния архитект и художник Филип Roberti.
През 2011 г. започва  новата история на хотела , когато семейството Ivarsson купува известния имот, за да запази в най-добър вид културното и историческо наследство. Така замакът се преражда за нов живот като перла в хотелиерството и ресторантьорството  на Френската Ривиера.
 
" Château Le Cagnard "е 4 **** e  малък бутиков хотел в южната част на Франция. 
Той е напълно реновиран през 2012 г. и  отваря врати за обществеността по-блестящ  от всякога. 
 Двадесет и осем стаи и апартаменти - прекрасно реставрирани със старинни мебели ,които носят в себе си неподправен  чар и характер.
 
Всяка стая и апартамент е наречена с различни имена на художници и архитекти ,работили тук през годините  и са  фино украсени с маслени  картини на художници от района. 
 
Разхождайки се по коридорите на замъка ще намерите много ръчно рисувани детайли - малки скрити съкровища, които чакат да бъдат открити, а защо не и от ВАС?
 
Обновяването и украсата на стаите и апартаментите успешно съчетава най-високите стандарти за комфорт , без да нарушава автентичната  атмосфера и  изисканият  провансалски стил.
 
 
 
Особено внимание е отделено на баните , които са обзаведени с каменни мивки,  парчета фаянс  и подово отопление.
 
 
Рая между морето и небето!! - Ресторантът!
Ресторант "Château Le Cagnard" е наистина вълшебно място. Основната  трапезария е известна с плъзгащият се таван, който се отваря, за да разкрие красотата на синьото небе, а от терасата му  се разкрива  уникална гледка  към Средиземно море и околните хълмове.
Блестящо подбраната  листа с вина предлага известните  аромати на Прованса.
 
Между 04 май и 30 септември,  той  работи 7 дни в седмицата
 
 Хотела е идеално разположен:
 
   - Международното летище НИЦА - Френска Ривиера - 10мин
   - Антиб: 15мин
   - Кан: 35мин
    - Монако: 45 мин
    - Сен Тропе: 1ч .15 мин
 
Това е ново и уникално, специално предложение за Клиентите на Туристическа Агенция "Enterprise Travel"
 
 
За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!
 
 дати и цени: