Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Почивки в Франция

Ски резорт - Мерибел, Френски Алпи - Méribel (1450m)

Дестинация: Франция, Méribel

Транспорт: Самолет

Период:

нощувки:

Цени от:
Резервирай

Описание:

Méribel (1450m)

 

Карта на ски пистите

Карта на населеното място

Méribel - Чиста природа в комбинация с неустоим комфорт по време на вашата ски почивка

В чистия смисъл на думата, ски курортът Méribel се намира в сърцето на XXL-ски зоната Les Trois Vallées( Трите долини).

Méribel е един ексклузивен ски курорт, който предлага една уникална обстановка. Заобиколен от впечатляващи борови гори, Méribel се представя от една страна като модерен център за скиори, а от друга страна като един традиционен курорт благодарение на преобладаващата савойска архитектура, намираща своят израз в дървената облицовка на повечето вили.

 

Заедно със зоните Méribel-Centre, Méribel-Village и Méribel-Mottaret, намиращи се между 1400 и 1750 метра надморска височина и образуващи ски зоната Trois Vallées, в Vallée des Allues, която е средната от трите долини се намират още селището Brides Les Bains с термални извори (разположено на 600 метра надморска височина) и долинната станция Les Allues, разположена на 1100 метра. Със своите 2950 метра, Mont du Vallon е най-високата точка на ски зоната. Благодарение на разположението си в средата на ски зоната Trois Vallées, Méribel се радва на голяма популярност.

Благодарение на перфектнита свързанист с двете заобикалящи долини Belleville- и Courchevel, Méribel е заобиколена от двете си страни от най-голямата обединена ски зона в света.

Долината Méribel също сама предлага разнообразни писти, обширни заснежени пространства и идеални възможности за спускане на всеки скиор. Не трябва да се пропуска и отличието за Méribel като курорт, идеален за почивка със семейството.

Méribel - Ваканционни апартаменти

Неограничен набор от писти

За добрата свързаност в долината Méribel, както и за свръзките с останалите долини, се грижат общо 47 лифта и не по-малко от 15 модерни и бързи кабинкови лифта. С това Méribel държи рекорда за най-много кабинкови лифта в един курорт. По този начин, мрежата от общо 75 идеално поддържани писти с различни  видове сложност с обща дължина от 120 километра, е идеално обслужвана и свързана.

Всички лифтови станции могат да бъдат бързо и ефективно достигнати. От начинаещ  до професионалист, в Méribel се намира идеалната писта за всеки вкус. За начинаещите скиори е предназначена пистата La Rossignol, която същевременно е забранена за сноубордисти. Така начинаещите скиори могат в спокойствие да усвояват първите си стъпки в света на ските.

На разположение на опитните скиори е спускането по Roc de Fer или двете дълги червени писти, разположени в областта Mont-Vallon и стигащи чак до подножието на долината. Почитателите на ски в дълбок сняг могат да намерят тук идеалните възможности, като спускане през гората или спускане по маршрутите над Les Allues и Méribel-Centre.  Планиниската станция Mont du Vallon, намираща се на юг над Méribel, предлага една спираща дъхът панорама към защитената природна зона Gerboulaz-Gletscher и също към заобикалящите я върхове. От най-високо разположената станция започват многобройни писти, между които и такива свързващи Méribel с Val Thorens. Чрез лифтовите станции на съседните долини, скиорите могат да достигнат ски зоните на Tougnette, Mont de la Chambre или La Saulire. По този начин скиорите имат достъп до 600-те километра писти на най-голямата ски зона в света.

Който обича да кара ски по склонове огрявани от слънчеви лъчи, може преди обед да кара ски в местността Tougnette/Mont de la Challe, а следобед в местностите Burgin/Saulire и Mont-Vallon.

В ски курортът Méribel сноубордистите и любителите на ски бягането не могат да се оплачат от липса на разнообразие. Сноупаркът Plattières в Méribel-Mottare предлага например разнообразни Freestyle възможности, като например Jumps, Whoops, Banks и 2 Halfpipes, разположени на 17 хектара и с дължина над 1200 метра. Moonpark в Méribel е дълъг над 1000 метра и с широчина от над 200 метра разполага с четири части с голям брой Jumps, Rails und Boxes.

Качен върху ските си за ски бягане, човек може да опознае и да се наслади на разнообразната природа на местността около Méribel. За тази цел на разположение са 33 километра идеално поддържани писти за ски бягане.

Осигурена е и грижата за подрастващите скиори. На разположение стоят занималня и детска градина за деца от 3 годишна възраст. В ски зоната Méribel се намират многобройни ски училища за деца на възраст от 4 до 18 години в дисциплините ски, сноуборд, фриистайл, ски бягане и ходене с обувки за сняг.

За да могат родителите спокойно да се наслаждават на спусканията си, в ски зоната Méribel се предлага една специално развита система от магнити, която предпазва младите скиори от падане от седалковия лифт.

Wellness и търсене на звезди в планината

Международната известност и  любов към Méribel се дължи не само на голямото разнообразие на възможности за практикуване на зимни спортове. Също извън пистите почиващите могат да намерят развлечения.

Към особеностите на предлаганите удобства за през свободното време и Après-Ski, без съмнение се брои директната връзка чрез кабинков лифт с курорта с термални бани Brides les Bains, в който се намира и казино.

По време на дните в които сте решили да не карате ски, няма да скучаете в Méribel. Допълнителните възможности за спорт като фитнес, плуване, тенис, Squash или разходки из местността са част от предлаганите възможности. Други такива развлекателни възможности са боулинг, каране на снежни скутери или Go-Kart върху лед.

Който предпочита да разпусне може да използва рядката възможност да посети разположената на 2200 метра надморска височина обсерватория и да наблюдава небето. Също така може да посети един от 85-те ресторанта, като някои от тях предлагат мароканска или японска кухня. След това са на разположение многобройни клубове, барове или дискотеки.

Любителите на шопинга също няма да останат разочаровани в Méribel. Заедно с многобройни магазини в центъра на Méribel, вниманието на шопинг любителите може да бъде привлечено от редовно организирания базар по протежението на централната улица. Там човек може да закупи местни изделия и специалитети от региона.

Който иска да посети различните части на курорта на Méribel-Centre, Méribel-Village и Méribel-Mottaret, може да използва за тази цел свързващият ги, много удобен Méribus.

Тук може да бъдете настанени в  уютни вили , ваканционни жилища и резиденции, построени в традиционен стил от тъмна дървесина и с открити каменни огради.

Също така там се намират жилища и хотели от всички категории - за всеки вкус подходящото жилище.

План за достъп Méribel

 

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!дати и цени: