Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Почивки в Франция

Paradiski - най-блажената ски област на света - нова ски зона във Франция

Дестинация: Франция, Paradiski

Транспорт: Самолет

Период:

нощувки:

Цени от:
Резервирай

Описание:

Paradiski (1200m - 3250m)

Карта на ски пистите

Paradiski – най-блажената ски област на света

Два ледника и най-големият и най-бързият двувъжен ски лифт в света, Vanoise Express, са два от многото факти, които изтъкват ски зоната на Paradiski като една от най-добрите в световен аспект.

"Снежният рай" във френският регион Савой, разположен в планинския масив Vanoise, обединява зимните курорти La Plagne и Les Arcs в една от най-големите и разнообразни обединени ски зони в света.

Построяването през 2004 година на двувъжения лифт Vanoise Express, прави възможна директната връзка между ски курортът Les Arcs със ски зоната La Plagne чрез лифт станцията - Les Arcs.

Благодарение на високотехнологичният лифт, чието построяване е струвало 15 милиона евро, 2000 човека на час могат да прекосят долината Ponturin чрез отсечката дълга 1800 метра и по този начин те могат да се възползват от предложенията на двете ски зони. Приблизително 250 писти от всички нива на трудност с дължина от 425 километра са на разположение на почиващите в Paradiski. С помоща на 157 лифта инфраструктурата на двойната ски зона е оптимално свързана, по този начин всички писти могат бързо и лесно да бъдат достигнати.

Между 1200 и 3250 метра надморска височина в областта Paradiski са разположени над 20 населени места, разпростиращи се от Aiguille Rouge (Les Arcs) чак до Dôme de Bellecôte (La Plagne).

Освен двата глетчера, на разположение са 626 машини за изкуствен сняг, които осигуряват наличието на снежна покривка през целия зимен сезон.

Информация за ски местността Paradiski

Дължина на ски пистите

425km

лесни

172km

средни

162km

трудни

91km

 

 

Брой на ски писти

242

зелени

12

Сини

129

червени

66

черни

35

 

 

лифтове

157

ски-влекове

68

седалкови лифтове

74

Кабинкови лифтове

15

 

Машини за изкуствен сняг

818

 

 

Ледник

2

 

 

Халфпайпа

2

 

 

Сноупаркове

1

 

 

Ски писти с нощно осветление

5

 

 

Ски бягане

153km

 

 

Писти за шейна

2

 

 

 

 

 

Изкушаващи ски зони в двойна опаковка

Не само ландшафта на френските Алпи и уникалната планинска панорама, откриваща се от станциите разположени над 3000 метра, превръщат почивката в областта Paradiski в едно удивително преживяване.

От двете страни на долината всяко едно населено място предлага голямо разнообразие от предложения за развлечение през свободното време.

Новопостроени хотели и комплекси с апартаменти в традиционен савойски стил се намират в населените места Arc 1950, Plan Peisey и Vallandry. Тези местности характеризират местноста Les Arcs, която също предлага настаняване в реставрирани традиционни села, като например селцето Villaroger. Особено впечатляващо е реализиран новият стил на Les Arc в ски курортът Le Village Arc 1950. Курортът е заобиколен от гора от швейцарски борове, в близост се намира 60-метров водопад, търговска улица и луксозни четириетажни вили. Всичко това превръща Le Village Arc 1950 в едно уютно и уникално място за зимна почивка.

Многобройни ресторанти, барове, дискотеки, кина, фитнес центрове и шопинг пасажи гарантират и в другите големи населени места удоволствие и развлечение през свободното време, прекарано извън пистата. Писти, които започват или завършват директно пред вратата на жилището, превръщат цялото преживяване като извадено от приказка.

Областта La Plagne, простираща се между долината Isère-Tal и високият 3400 метра връх Dôme de Bellecôte, принадлежи към първата генерация савойски ски курорти, възникнали в началото на 60-те години.

В местностите Plagne и Plagne Centre се намират също така уютни комплекси с апартаменти и хотели. Особено атрактивни са малките селца Champagny, Montalbert и Montchavin, които са директно свързани със ски зоната. В тях се намират много изтънчени и уютни вили и малко хотелчета.

Зимнен спорт във всички възможни вариации

Глетчери, високи върхове и безбройни писти за експерти и начинаещи - идеалните предпоставки за една прекрасна почивка върху ските в Les Arcs и La Plagne.

Специално за сноубордистите и Freeride-скиорите на разположение са осем Snowpark-а, от които три са Boardercross, както и два Halfpipе-а. И това не е всичко.

Почти 160 километра писти за ски бягане превръщат Paradiski в Мека за любителите на ски бягането и така се открива възможност за разнообразни турове из всичките населени места на ски зоната. Особено интересни са пистите в Champagny-le-Haut. Населеното място се намира в долина със стръмно издигащи се ръкави. От там също така се открива гледка към величествения връх Grand Casse в националния парк "Vanois".

От Champagny може да достигнете до ски зоната чрез автомобил или автобус.

 

Възможностите за зимен спорт в ски местностите биват допълвани от многобройни маршрути за зимни излети и отсечки за Nordic Walking. Също така възможността за излети с обувки за дълбок сняг не бива да бъде пропусната от туристите в Paradiski. Особено в Montchavin-Les Coches в местността La Plagne се предлагат разходки из горите по изгрев слънце с включена закуска или нощни разходки стигащи до палатков лагер с включена вечеря. Не на последно място трябва да се спомене, че в областта на Paradiski любителите на карането на шейни ще намерят нещо специално. В олимпийската писта за Бобслей, дълга 1,5 километра, любителите на този спорт имат на разположение общо 19 завоя в ледения канал. Възможно е спускане по единично или в група, както и избор между автоматично управление или от професионалист бобслейтист.

Богато е и разнообразието от възможности за малките скиори. Деца до 5 годишна възраст получават безплатни ски карти. В La Plagne и Les Arcs се намират многобройни трасета за упражнения, детски градини, ски училища и ски детски градини. Това осигурява спокойното прекарване на почивката на малки и големи.

 

 

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта!дати и цени: