Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Почивки в Франция

Alpe d'Huez – зимен рай в подножието на Pic Blanc

Дестинация: Франция, Alpe d’Huez

Транспорт: може да предложим варианти

Период:

нощувки:

Цени от:
Резервирай

Описание:

Alpe d'Huez – зимен рай в подножието на Pic Blanc

На 1 860 метра надморска височина в центъра на едноименния ски регион се намира най-популярният ски курорт на Франция: Alpe d’Huez. Курортът Alpe d’Huez е известен етап от Тур дьо Франс, а за ски феновете от целия свят курортът Alpe d’Huez става особено известен от олимпийските игри в Grenoble през 1968 година.

В сърцето на ски областта, в средата на планинския масив Grandes Rousses курортът Alpe d’Huez свързва една с друга петте по-малки и по-ниско разположени станции Stationen Huez Village, Auris-en-Oisans, Villard-Reculas, Oz-en-Oisans и Vaujany. Това че Alpe d’Huez е един от най-популярните ски курорти в света, се дължи на многобройните предимства на региона. Многото сняг на същевременно слънчеви писти, приключенски писти в дълбок сняг, вълнуващи снежни паркове, уютна и традиционна атмосфера в иначе модерния ски курорт, който предлага голям избор от развлечения. Да не забравяме и гледката от панарамната тераса на ледника Pic Blanc, при която може да се види една пета от територията на Франция.

 

Две писти за истинските авантюристи

В Alpe d`Huez всеки може да намери подходяща писта за себе си – от начинаещи до професионалисти, които търсят нови предизвикателства. Особено в по-ниската част на ски областта около Alpe d’Huez се намират множество лесни до средно трудни писти, които са подходящи за начинаещи и семейства с деца. Освен това, начинаещите имат на разположение и една специално за тях резервирана зона с писти за упражнения в покрайнините на курорта Alpe d'Huez.

Малко по-нагоре, на високия 2 800 метра гребен на Petites Rousses започват сложните и спортни писти, а в близост до върха опитните скиори ги очакват истински предизвикателства.

В ски областта Alpe d’Huez се намират две писти, които се считат за истински легенди. С дължина от 16 км. и разлика в надморската височина от 1 820 метра пистата „La Sarenne“ е най-дългата писта в Европа.

Тя започва от ледника Sarenne, минава през предната страна на Pic Blanc и води надолу до долината и е едно неповторимо изживяване. А на когото тази XXL-писта не му е достатачна, може преди да се спусне по нея да се пробва по най-трудната писта в ски областта. Пистата „Le Tunnel“ (бълг. тунелът), която не случайно носи името си, тъй като малко след старта си води покрай ледника Pic Blanc директно през един 200 метров тунел през средата на планината по една писта с бабуни. От 1964 година този тунел служи като шлюз между двата ледника Sarenne и Pic Blanc. Пристигнали там истинските ски професионалисти могат да изпробват пистата „La Sarenne“.

Ледникът Pic Blanc е любимо мясо и за сноубордисти. Освен това, в ски областа има на разположение и 3 снежни парка. Паркът намиращ се на ледника Sarenne е за препоръчване на опитните сноубордисти, а в другите 2 парка с Hips, Tables, Slides, Whoops, BoarderX и не на последно място 100 метровата Halfpipe рампа може да се намери за всекиго по нещо.

Любителите на ски бягането в Alpe d’Huez имат на разположение в подножието на ледника 50 км. пътеки. За препоръчване е, например, обиколката през Poutran до l’Alpette на 2 100 метра надморска височина, която води покрай многобройни планински езера и през красиви зимни пейзажи. Едно истинско преживяване е и спускането по най-дългата в областта пътека, пътеката „Boucle des Lacs“ с дължина 20 км.

Също така, е помислено и за малките скиори в Alpe d’Huez. В една отделна „снежна градина“ с лифт, тробоган и стая за игри малчуганите над 2 годишна възраст могат спокойно и сигурно да се учат да карат ски. А по-големите, над 7 годишна възраст, ги очакват опитни инструктори в ски училището на Alpe d’Huez.

Апре ски изживявания

А на когото пистите, пътеките, парковете и т.н. не са му достатачни, има възможността в Alpe d’Huez да избира от много други дейности, като например, поход със снегоходки, спускане с шейна, зимен излет и ледено рали. Извън пистите спортните фенове могат да изпробват различни спортове в двореца на спорта в Alpe d'Huez или да се катерят на една 200 метрова, стъмни стена в Gorges de Sarenne.

Истинска релаксация обещават разнообразните възможности за оргаизиране на вечерта в Alpe d`Huez. 76 ресторанта, 30 бара, 3 дискотеки и 2 кина очакват гостите на курорта след затварянето на пистите. В „Avalanche Bar“ и в „Tavern“ има редовно жива музика, а за танцуване са най-подходящи двата нощни клуба „L’Igloo“ и „The Stage One“.

 

План за достъп Alpe d'Huez

 

 

 

За допълнителна информация и цени се обърнете към нас на посочените телефони за контакт или чрезформата за обратна връзка в сайта! дати и цени: