Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Бели нощи в Скандинавия 2020: Норвежки фиорди, Берген и четири скандинавски столици със самолет

Период:
25.06.2020 - 29.08.2020

Маршрут:

Това е пълноценна панорама на Скандинавия – включени саНорвегия, Швеция, Финландия и Дания.Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очакват ви и град Берген - вратата в царството на фиордите, приветливият Малмьо и Гьотеборг – вечният конкурент на Стокхолм, неофициалната столица на Швеция.

Ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло,  Стокхолм,   Хелзинки  и  Копенхаген, ще  прекосите с кораб Балтийско  море.

Цени от:2230 лв
Резервирай

Описание:

Бели нощи в Скандинавия 2020:

Норвежкифиорди, Берген и четири скандинавски столици със самолет

 

25.06.202003.07.2020

19.07.2020 – 27.07.2020

06.08.2020 - 14.08.2020

21.08.2020 - 29.08.2020

 

Изберете тази програма, защото: 

Това е пълноценна панорама на Скандинавия – включени саНорвегия, Швеция, Финландия и Дания.Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очакват ви и град Берген - вратата в царството на фиордите, приветливият Малмьо и Гьотеборг – вечният конкурент на Стокхолм, неофициалната столица на Швеция.

Ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло,  Стокхолм,   Хелзинки  и  Копенхаген, ще  прекосите с кораб Балтийско  море.

 

1 ден: полет до Берген, разглеждане на Берген

Сбор на летище София, Терминал 2 за полет с прекачване до град Берген. Среща с екскурзовода-водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията.  Пристигане в 13.25 ч. и трансфер с автобуса от летището до града. Туристическа  обиколка с местен екскурзовод на руски език.

Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паметници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.

 

2 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска.

*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.

Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.

Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!

Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

 3 ден: Осло, Острова на Музеите

Закуска. Отпътуване за Осло. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най -популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време за обяд. С автобуса ще отидем до Бюгдой – Острова на музеите, където на пешеходно разстояние един от друг се намират няколко интересни музея: Музея на викингските кораби, Норвежкия морски музей, „Кон Тики”- разказващ за пътешествията на Тур Хейердал, „Фрам” – корабът, на който Фритьоф Нансен покорява Северния полюс. Свободно време за посещение по интереси.

Oтпътуване за района на Гьотеборг.Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка. 

 

4 ден: Гьотеборг, Малмьо

Закуска. Обзорна обиколка на Гьотеборг  с местен екскурзовод на руски език. Вторият по големина и значение град в Швеция е разположен на устието на река Йота, при вливането й в Северно море. Ще видим Дворцовия парк, Операта, фонтана „Посейдон” на Йотаплац, Морската кула, Кронхюсет – най-старата сграда в града. Свободно време, в което по желание може да посетите Музея на Волво.. Отпътуване за Малмьо. Туристическа програма в най-южния град на Швеция и трети по големина: площадите  Stora Torget /Големия площад/, Lilla Torg /Малкия площад/ и Площада Густав Адолфс. Ще разгледаме сградите на Кметството,  църквата Свети Петър,  замъка Малмьохус.  В Малмьо се намира най-високото здание в Швеция,  кулата Turning Torso,  жилищна сграда с 54 етажа и 190 м височина, която е първият в света спираловиден небостъргач.  Това е творба на гениалния испански архитект Сантяго Калатрава, разположена е почти на самия бряг на морето.Настаняване в хотел. Вечеря по желание Нощувка в Малмьо.

 

5 ден: Копенхаген, Кронборг

Закуска и напускане на  хотела. Отпътуване за Копенхаген /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време.

Отпътуване за замъка Кронборг, познат като замъка на Хамлет, защото действието се случва именно тук. Всяка година по традиция той отново се превръща в сцена на драматичните събития, а световно признати театрални трупи и актьори показват своята версия на гениалната творба на Шекспир. Казват, че и до днес в замъка в полунощ се появява духът на бащата на Хамлет. Но дори и без него замъкът е достоен за посещение – неповторим в своята красота и мощ на непристъпна крепост, охраняваща единствения вход в Балтийско море. По желание: посещение на  кралските апартаменти, Рицарската бална зала, подземията със статуята на Холгер Датски. Хората вярват, че ако някога Дания изпадне в беда, той ще се събуди от вековния сън, за да я защити и спаси от враговете.

Ще преминем от Дания в Швеция с ферибот Настаняване в хотел в района на Йоншьопинг, на брега на езерото Ветерн. Нощувка.

 

6 ден: Стокхолм

Закуска. Отпътуване за Стокхолм. Първо запознанство с този изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста.  Шведската столица с право е гордостта на Скандинавия! Свободно време за обяд. Качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти. 

 

7 ден: Хелзинки

10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти. 

 

8 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден

09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Обзорна обиколка с местен екскурзовод на руски език. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.

Свободно време за обяд, следва  посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 

*Корабът - музей Васае построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!

*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.

*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.

Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка

 

9 ден: полет за София

Трансфер до летище Арланда за полет до София с прекачване. Пристигане в София на Терминал 2 в 14.20 ч.

 

 

Цениза дати 25.06.2020и 18.07.2020:

Вид настаняване

Цени, валидни

за записване

до 07.11.2019:

Цени, валидни

за записване

след 07.11.2019:

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима

2 230 лв

2 380 лв

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама

2 285 лв

2 435 лв

Трети възрастен

/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/

2 230 лв

2 380 лв

Възрастен в единична стая и вътрешна каюта

2 945 лв

3 095 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 180 лв

2 330 лв

 

 

 

Цениза дати 06.08.2020и 21.08.2020:

Вид настаняване

Цени, валидни

за записване

до 07.11.2019:

Цени, валидни

за записване

след 07.11.2019:

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима

2 170 лв

2 320 лв

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама

2 225 лв

2 375 лв

Трети възрастен

/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/

2 170 лв

2 320 лв

Възрастен в единична стая и вътрешна каюта

2 885 лв

3 035 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 120 лв

2 270 лв

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: *Самолетни билети София-Берген на отиване и Стокхолм-София: полети с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlines

*Летищни такси

*Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 10 кгс размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп

*Багаж: 1 брой чекиран до 23 кг

*Трансфери летище - хотел - летище

*Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут

*Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език

*Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Гьотеборг, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки

*Местни екскурзоводи за Берген, Гьотеборг, Стокхолм, Хелзинки и  Копенхаген

*8 нощувки, както следва:

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Гьотеборг

1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Йоншьопинг
2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки

1 нощувка в хотел*** в района на Стокхолм 
*Всички пътни и пристанищни такси

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

*Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно

/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 27 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
*Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/

*Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/

*Пакет 5 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Гьотеборг, Малмьо и  Йоншьопинг  и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 273 лв

/по желание, заявяватсе и се заплащатпредварително от България/

*Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в  двойна каюта

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/

*Трансфер и вход в музея на Волво в Гьотеборг с екскурзовод на руски език: 18 евро при минимум 20 участници /по желание, заплаща се на място/

* Вход в замъка Кронборг /Хамлет/: 145 датски крони /по желание, заплаща се на място/

*Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

 

Полетна информация:

София 06:55 – Амстердам 09:00
Амстердам 11:45 – Берген, 13:25

 

Стокхолм, 06:30 – Амстердам 08:40
Амстердам 10:30 - София 14:20


NB: 
Необходима валута за Скандинавия:

Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони) 

Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони) 

Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони) 

Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)

*Във Финландия местната валута е евро!

 

NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 

 

Условия за резервации: 

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


- Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Цената включва:

  *Самолетни билети София-Берген на отиване и Стокхолм-София: полети с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlines

  *Летищни такси

  *Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 10 кгс размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп

  *Багаж: 1 брой чекиран до 23 кг

  *Трансфери летище - хотел - летище

  *Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут

  *Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език

  *Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Гьотеборг, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки

  *Местни екскурзоводи за Берген, Гьотеборг, Стокхолм, Хелзинки и  Копенхаген

  *8 нощувки, както следва:

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Гьотеборг

  1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Йоншьопинг
  2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки

  1 нощувка в хотел*** в района на Стокхолм 
  *Всички пътни и пристанищни такси

Цената не включва:

  *Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно

  /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 27 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

  *Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
  *Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/

  *Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

  *Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/

  *Пакет 5 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Гьотеборг, Малмьо и  Йоншьопинг  и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 273 лв

  /по желание, заявяватсе и се заплащатпредварително от България/

  *Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в  двойна каюта

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/

  *Трансфер и вход в музея на Волво в Гьотеборг с екскурзовод на руски език: 18 евро при минимум 20 участници /по желание, заплаща се на място/

  * Вход в замъка Кронборг /Хамлет/: 145 датски крони /по желание, заплаща се на място/

  *Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

  *Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

  *Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

дати и цени:

 • 25.06.2020 - 29.08.2020 2230 лв


още екскурзии