Екскурзии в чужбина, почивки на море, самолетни билети

Telephone hot line - 0700 10 269
Български | English
   Оферти    Самолетни билети

Лято в Скандинавия 2020: Норвежки фиорди и четири скандинавски столици със самолет

Период:
24.07.2020 - 20.09.2020

Маршрут:

Програмата е за туристи, които разполагат с ограничено време и мечтаят да се насладят на неповторимата красота на скандинавската  природа.

Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование 

Цени от:1940 лв
Резервирай

Описание:

Лято в Скандинавия 2020: Норвежки фиорди и четири скандинавски столици със самолет

 

24.07.202030.07.2020

14.08.2020 - 20.08.2020

 

Програмата е за туристи, които разполагат с ограничено време и мечтаят да се насладят на неповторимата красота на скандинавската  природа.

Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очакват ви и град Берген - вратата в царството на фиордите, приветливият Малмьо, ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло,  Стокхолм,   Хелзинки  и  Копенхаген, ще  прекосите с кораб Балтийско  море.

 

1 ден: полет до Берген, разглеждане на Берген

Сбор на летище София, Терминал 2 за полет с прекачване до град Берген. Среща с екскурзовода-водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията.  Пристигане в 13.40ч. и трансфер с автобуса от летището до града. Туристическа  обиколка с местен екскурзовод на руски език.

Не само в далечното минало, но и сега Берген е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паметници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.

 

2 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска.

*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.

Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.

Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!

Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

 

3 ден: Осло, пътуване за Стокхолм

Закуска. Отпътуване за Осло. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най -популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време за обяд.

Oтпътуване за района на Стокхолм.Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка. 

 

4 ден: Стокхолм

Закуска.  Запознанство със Стокхолм -  изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста.  Шведската столица с право е гордостта на Скандинавия! Обзорна обиколка с местен екскурзовод на руски език. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.

Свободно време за обяд. Качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти. 

 

5 ден: Хелзинки

10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти. 

 

6 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден

09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за обяд, следва  посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 

*Корабът - музей Васае построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!

*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.

*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.

12.30 ч. отпътуване за Малмьо. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка

 

7 ден: Малмьо, Копенхаген, полет за София

Закуска и напускане на  хотела. Туристическа програма в най-южния град на Швеция и трети по големина: площадите  Stora Torget /Големия площад/, Lilla Torg /Малкия площад/ и Площада Густав Адолфс. Ще разгледаме сградите на Кметството,  църквата Свети Петър,  замъка Малмьохус.  Отпътуване за Копенхаген /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време.

Трансфер до летището за полет до София в 21.30 ч.

 

8 ден: пристигане в София

00.55 ч. пристигане в София, на Терминал 1.

 

 

ЦЕНИ:

Вид настаняване

Цени, валидни

за записване

до 07.11.2019:

Цени, валидни

за записване

след 07.11.2019:

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима

1 940 лв

2 100 лв

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама

1 995 лв

2 155 лв

Трети възрастен

/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/

1 940 лв

2 100 лв

Възрастен в единична стая и вътрешна каюта

2 515 лв

2 675 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

1 880 лв

2 040 лв

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

*Самолетни билети София-Берген на отиване полет с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlinesи Стокхолм-София, директен полет на Уиз Ер

*Летищни такси

*Багаж: ръчен салонен: 1 брой сразмери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп

*Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг

*Трансфери летище - хотел - летище

*Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут

*Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език

*Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки

*Местни екскурзоводи за Берген, Стокхолм, Хелзинки и  Копенхаген

*6 нощувки, както следва:

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Стокхолм

2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки

1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо

*Всички пътни и пристанищни такси

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

*Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно

/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
*Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/

*Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/

*Пакет 4вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Малмьо и  Стокхолм  и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки: 228 лв

/по желание, заявяватсе и се заплащатпредварително от България/

*Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в  двойна каюта

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/

*Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Полетна информация:

София 06:55 – Амстердам 09:00

Амстердам 12:00 – Берген, 13:40

 

Копенхаген, 21.30 – София 00:55*

 

NB: 
Необходима валута за Скандинавия:

Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони) 

Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони) 

Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони) 

Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)

*Във Финландия местната валута е евро!

 

NB: 

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 

 

Условия за резервации: 

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


- Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Цената включва:

  *Самолетни билети София-Берген на отиване полет с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlinesи Стокхолм-София, директен полет на Уиз Ер

  *Летищни такси

  *Багаж: ръчен салонен: 1 брой сразмери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп

  *Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг

  *Трансфери летище - хотел - летище

  *Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут

  *Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език

  *Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки

  *Местни екскурзоводи за Берген, Стокхолм, Хелзинки и  Копенхаген

  *6 нощувки, както следва:

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 

  1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Стокхолм

  2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки

  1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо

  *Всички пътни и пристанищни такси

Цената не включва:

  *Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно

  /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
  *Мед.застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

  *Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
  *Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/

  *Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

  *Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/

  *Пакет 4вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Малмьо и  Стокхолм  и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки: 228 лв

  /по желание, заявяватсе и се заплащатпредварително от България/

  *Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в  двойна каюта

  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/

  *Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

  *Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

  *Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

дати и цени:

 • 24.07.2020 - 20.09.2020 1940 лв


още екскурзии